מבזקים
ניצב חיים סרגרוף חתם על צו סגירה: שני אתרי בנייה בחולון נסגרו לאחר שנתפסו בהם שב"חים משרד הבריאות מעדכן: חוף ניצנים נפתח מחדש לרחצה טרגדיה בתחנת הרכבת ברחובות: גבר אותר ללא רוח חיים בחדר השירותים חוגגים את יום הספר בגדרה: ההצגה "המשאלה של צבי" מגיעה למושבה נתיבות: רכב התהפך בשדרות ירושלים – הנהג פונה במצב בינוני לחדר הטראומה תחרות צילום "ים ישראלי": החברה להגנת הטבע מחפשת את התיעוד הימי היפה ביותר שמואל גרינברג: "הבחירה ברב"ט ש' למצטיינת נשיא היא גאווה גדולה לעיר בית שמש" דרמה בדרום לבנון: לוחמי חטיבה 300 עצרו מחבל מיחידת העלית 'כוח רדואן' מזג האוויר בסימן התחממות: עלייה הדרגתית בטמפרטורות לאורך סוף השבוע דובר צה"ל: לוחמי חטיבת 'הנגב' והחטיבה הצפונית חיסלו מחבלים שאיימו על הכוחות ברצועת עזה פצוע הפיגוע ליד עפרה משחזר: "הם התחילו בלינץ', חטפתי אבנים ואיבדתי את ההכרה" חשד לרצח כפול בצומת אחיסמך: שני גברים נורו למוות ברכבם הנשיא הרצוג, שר הביטחון כ"ץ והרמטכ"ל זמיר עם 120 מצטייני הנשיא לשנת תשפ"ו ידידים אילת קיימו את תהלוכת העצמאות המפורסמת; אלי לנקרי: "אתם מסמלים עבורי את הדברים הטובים ביותר – את הערבות ההדדית והאחדות" אירוע חריג באופקים אירוע אלימות בספורטק ברחובות; 3 פצועים במצב בינוני כבאות והצלה לישראל: לוחמי האש נאבקו בשריפת ענק באתר בנייה בבת ים ובדליקה קטלנית בדירת מגורים בתל אביב בנימין נתניהו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה" הפנינג הוקרה חגיגי למתנדבים, עובדים ובני משפחותיהם בקריית מד"א ברמלה צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד"

דימוי מארבים, הגנת יישוב ותרחישי הפרות סדר לשיפור המוכנות להסלמה: השתלמות למפקדי פיקוד המרכז

ההשתלמות נועדה לשפר את המוכנות והכשירות של מפקדי הפיקוד לתרחישי הסלמה.

דימוי מארבים, הגנת יישוב ותרחישי הפרות סדר לשיפור המוכנות להסלמה: הסתיימה השתלמות למידה לכלל מפקדי פיקוד המרכז

השתלמות למידה פיקודית של פיקוד המרכז בהובלת אוגדת יהודה ושומרון התקיימה השבוע בבסיס האימונים 'לכיש' בראשות הרמטכ״ל, רב-אלוף הרצי הלוי ומפקד פיקוד מרכז, אלוף יהודה פוקס, ובהשתתפות רמ״ט פיקוד המרכז, מפקד אוגדת יהודה ושומרון, מפקדי החטיבות ומפקדי הגדודים, בסדיר ובמילואים.

במסגרת ההשתלמות עברו מפקדי הגדודים במספר תחנות המובלות על-ידי מפקדי החטיבות ומדמות תרחישים שונים ואת דרכי התמודדות עימם.

בכל תחנה מתבצע תהליך למידה, ממעבר על לקחי האירועים האחרונים דרך תכנון וניתוח מענה מבצעי ועד לתרגול במשקפי VR.

ההשתלמות נועדה לשפר את המוכנות והכשירות של מפקדי הפיקוד לתרחישי הסלמה.

מדברי הרמטכ״ל, רב-אלוף הרצי הלוי:

״הפעילות העצימה של צה״ל יחד עם השב״כ לסיכול הטרור באיו״ש, מונעת הסלמה ביטחונית, ומאפשרת לנו להתמקד בלחימה בעזה ובלבנון, ולהביא שם להישגים איכותיים. יש לכם אחריות רבה באיו״ש להשגת מטרות המלחמה, להגיע ערוכים וחזקים לכל משימה. זה חשוב עוד יותר לקראת הרמדאן. את ההישגים האלה לא יכלנו להביא ללא אנשי המילואים הנהדרים שנמצאים כאן, מעריך מאוד את העשייה המשמעותית שלכם בכל הגזרות״.

מדברי מפקד פיקוד מרכז, אלוף יהודה פוקס:

"מוכנות להסלמה זה אירוע מהותי, צריך לשפר כל יום את המצב שלכם לקראת היום הבא. יכול להיות שיהיה אירוע, בין אם אמיתי או לא, שיגרום למאות אלפים לצאת לרחובות ואת הדבר הזה צריך לדמיין ולהיערך אליו מכלל הבחינות. רוצה להביע הערכה רבה לכל מי שעמל על היום החשוב, המשמעותי והמלמד שעברנו".

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן