מבזקים
משרד הכלכלה מזהיר: הורים מתבקשים לנהוג בזהירות בשימוש בצעצוע "סקוושי" חודש אחרי השחתת האנדרטה ברמת הנגב: שני חשודים נעצרו בפשיטת מסתערבים בית הדין אישר: נהגי סופרבוס ישביתו מחר את הקווים בירושלים לשעה במחאה על האלימות רחובות: החניה ברחוב סיני תיחסם בשעות הערב; התושבים מתבקשים לפנות את הרכבים סוכל פיגוע: חשוד בתכנון פעילות טרור נעצר במחנה הפליטים שועפאט עדכון | עומר: ליבו של הילד בן ה־5 שטבע בבריכה שב לפעום, מצבו קשה ״הפרס הזה הוא של כולכם״: אשדוד זכתה בפרס שר הביטחון על תמיכתה במשרתי המילואים שריפה בפארק ירמות בבית שמש: כוחות הכיבוי פועלים במקום, מבקרים מפונים מהאזור ילד בן 5 טבע בבריכה ציבורית בעומר – מצבו קשה לאחר פעולות החייאה התחדשות עירונית, הסעות ללא מכרז וכסף למקלטים: הישיבה שתעמוד במרכז סדר היום באשקלון הרכבת הקלה, 4.2 מיליון שקל לתווי שי וסעיף ניגוד העניינים: הערב במועצת ראשון לציון הישג נוסף לדוברת עיריית ראשון לציון, מוריה מלכה המצוד הסתיים: החשוד ברצח, תושב רמלה, עורך הדין בראשון לציון הסגיר את עצמו למשטרה היוזמה של עו"ד סימה נמיר: 24 נשים מאילת עלו לקדמת הבמה – עכשיו הן מתכוונות לשנות את העיר מחסניות ומאות כדורים נתפסו בחברון "הוא הוציא אותי מנובה תחת אש": סיפור הגבורה של לוחם האש ערן עמר ז"ל מעזריקם, שנהרג בתאונת דרכים פתח תקווה מתכוננת ללילה הכי טעים של הקיץ: מי מגיע להופיע? אשקלון: צב ים פצוע חולץ מתחנת הכוח רוטנברג והועבר לשיקום הפענוח מתקרב: הצהרת תובע נגד החשודים ברצח בניהו רזי בירושלים אסון באשקלון: הולכת רגל כבת 80 נהרגה מפגיעת אוטובוס, שתי נשים נוספות נפצעו

הממשלה אישרה: ייעול המנגנון להבאת עובדים זרים

החלטת הממשלה אמורה להגדיל באופן משמעותי את מכסת העובדים הזרים, תוך קיצוץ דרמטי בבירוקרטיה של הבאת עובדים

הממשלה אישרה היום (יום ד׳, 15.5.24) פה אחד בישיבת הממשלה (בהודעה משותפת למשרד ראש הממשלה ולמשרד העבודה), את הצעת ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר העבודה, יואב בן צור, לייעול את המנגנון להבאת עובדים זרים, תוך מתן הקלה ברגולציה והקצאת משאבים משמעותיים לשמירה על זכויות העובדים הזרים.

בשל המחסור הקיים בעובדים בכלל ענפי המשק, ובין היתר בענפי הבנייה, החקלאות, הסיעוד ועוד, ומתוך צורך של חיזוק היציבות במשק על רקע מלחמת ״חרבות ברזל״, הוחלט לייעל את הפיקוח והאכיפה ולשפר את תנאי עבודתם של העובדים הזרים במספר דרכים:

החלטה זו תגדיל בצורה משמעותית את מספר העובדים הזרים שיוכלו להיכנס לעבוד בישראל, עד לתקרה של 3.3% מכלל האוכלוסייה במדינה (מעל ל-300 אלף עובדים זרים).

יחידות האכיפה במשרדי העבודה, המשפטים וברשות האוכלוסין וההגירה, יתוגברו ב-422 תקנים ויושקעו מיליוני ש"ח לטובת חיזוק הפיקוח והאכיפה.

שר העבודה יתקן את התקנות בכנסת כך שיחילו חובת פיקדון (פנסיה לעובדים הזרים) בכל תחומי העיסוק במשק.

צפויה הפחתה משמעותית של האגרות ודמי ההיתר שמשלמים המעסיקים, בכדי לאשר את העסקתם של העובדים הזרים, מהלך שצפוי להתגלגל אל הצרכן בתחומים שונים.

תוגדל התחרות בין תאגידי כוח אדם זר לבניין באמצעות הוספת תאגידים, מהלך אותו מובילה רשות האוכלוסין. שר הפנים יבחן תוך חצי שנה את הצלחת התחרות, ובמידת הצורך יאפשר שיטות העסקה נוספות כמו העסקה ישירה. תתאפשר הבאת עובדים זרים לענף הבניין ללא מבחנים מעשיים בארץ המוצא, על בסיס הצהרת המעסיק שהעובד מתאים לתפקידו.

תוקם ועדת מנכ"לים, בראשות מנכ"ל משרד רה"מ, יוסי שלי, וחבריה יהיו מנכ"לי משרד העבודה, האוצר, רשות האוכלוסין והמשפטים. הוועדה תקבע את מכסת העובדים שתוקצה לכל ענף, את השכר המינימלי בענפים שונים, את מנגנוני ההבאה של עובדים זרים ועוד. כמו כן, הוועדה תקבל דיווח על פעולות האכיפה והפיקוח.

ראש הממשלה בנימין נתניהו: "העברנו החלטת ממשלה שתגדיל באופן משמעותי את מכסת העובדים הזרים, תוך קיצוץ דרמטי בבירוקרטיה של הבאת עובדים. זאת החלטה מאוד חשובה לעסקים, לכלכלה שלנו וגם לביטחון שלנו. אני מבקש להודות לשר העבודה, לשר הפנים, לשר האוצר, לשר החוץ, לשר הכלכלה, לשר המשפטים ולמשרד המשפטים גם כן, וכמובן, למנהל משרדי, שעמלו הרבה זמן על ההחלטה החשובה הזאת״.

שר העבודה יואב בן צור: "מדובר בתיקון היסטורי שיזרים המהירות עובדים נוספים למשק. במקביל, משרד העבודה יעדכן את זכויות העובדים, כך שנוכל להניע את גלגלי המשק באופן בטוח ושוויוני. בחודשים האחרונים המשאבים שלנו מופנים לניטור הצרכים ולמתן מענים למעסיקים בכל ענפי המשק. זהו צעד חשוב בכיוון הנכון, אני מודה לראש הממשלה ולשרים, אני סמוך ובטוח כי בשילוב כוחות נצליח במלאכה, נשמור על תעסוקה מלאה ונגדיל את הפריון במשק".

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – כלכלה, נדל”ן הייטק ועסקים לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ חדש! לקבוצת חדשות הביטוח הלאומי / חברת חשמל / דלק וגז / תאגידי המים / שירותים לציבור לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מתוך אתר משרד העבודה

דילוג לתוכן