מבזקים
8 חודשי מאסר בפועל לשוטר מרמלה שהכה את אשתו לעיני בנותיהם הקטינות "האמון הוא המטבע החשוב ביותר שלנו": ראש עיריית יבנה רועי גבאי בוועידת MUNI EXPO 2026 חוויה חקלאית בלב העיר וללא עלות: הפנינג קיץ וקטיף תפוחי אדמה בחינם בראשון לציון "רמלה נמצאת בעיצומה של קפיצת מדרגה היסטורית": חזון העיר הלאומית החדשה נחשף בוועידת MUNI EXPO 2026 צפו: מספר כלי רכב עלו באש במודיעין; שריפת הענק מתפשטת בחסות הרוחות לעבר יער בן שמן שר הביטחון ישראל כ"ץ באיום חריף: "החשבון עם החות'ים פתוח, נחסל את המנהיג שלהם אם יעלה על הכוונת" בעקבות הנחיית המדינה: הוועדה המקומית בבת ים עדכנה את מדיניות התמורות בהתחדשות עירונית הגן בגדרה שדורות של ילדים גדלו בו נפתח מחדש – והפך למתחם נינג'ה ענק רחפן עם לבנת חבלה ותחמושת אותר ברכב בשגב שלום הדוחות על 7 באוקטובר מוקפאים: מבקר המדינה טוען שגורמים ביקשו למחוק את פרק האחריות ירי באשדוד: אדם נפצע בינוני, ארבעה חשודים נעצרו זמן קצר לאחר האירוע יוזמה מקסימה: הגננת מגבעת שמואל פתחה קייטנה לילדים על הרצף לא רק טיול טבע: בערבה חגגו עם זנבנים, עקרבים ומחווה לדייויד אטנבורו המורה הפרטי שלא צריך לקבוע איתו שיעור: אור יהודה בוחנת למידה מבוססת AI בלב המדבר ובצל המציאות הביטחונית: מצעד הגאווה של מצפה רמון יוצא לדרך המהלך שעשוי לשנות את מפת הפקקים בישראל: המסילה החדשה שתעקוף את תל אביב 4,000 איש, אצטדיון מלא וסיפור שהתחיל מכמה משפחות: כך הפכה לוד למודל קהילתי בישראל לא רק קבוצה – סיפור של עיר שלמה: נשות לוד עשו היסטוריה ועלו לליגה הלאומית במקום מנופים בודדים: בלוד כבר בונים את העתיד – ואלפי משפחות בדרך לדירה חדשה בניה ברבי, אביתר בנאי ואגם בוחבוט: גן יבנה חושפת קיץ ענק לכל המשפחה

כתב אישום נגד גננות ממצפה רמון בגין מאות מקרים של התעללות נפשית וגופנית בפעוטות

אכזריותן של הנאשמות התבטאה בכך שבמקרים רבים, תקפו פעוטות שלא תוך כדי טיפול בהם, אלא ניגשו אליהם על מנת לתקוף אותם שכשניכר שהם שקטים, מנמנמים או עסוקים בענייניהם.

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד ליבנת סולומון (41), ליטל סולומון (42) ואנה שוורץ (41) ממצפה רמון בגין מאות מקרים של התעללות נפשית וגופנית ב 24 פעוטות בהן טיפלו.

מכתב האישום שהגישה עו"ד רותם צריקר – קובי מפרקליטות מחוז דרום, עולה כי ליבנת הייתה בעלת גן ילדים פרטי במצפה רמון וליטל ואנה עסקו בטיפול בפעוטות הגן. בתקופה הרלוונטית, עבדו הנאשמות בכיתה בגן מעורב גילים, בה התחנכו אותה עת כ- 24 תינוקות ופעוטות בגילאי שלושה חודשים עד שלוש שנים

הנאשמות, מדי יום ביומו ואף מספר פעמים באותו יום, בהיותן אחראיות על הפעוטות שהינם קטינים וחסרי ישע, ביצעו בפעוטות מעשי התעללות גופנית ונפשית ותקפו אותם לכל הפחות בכ-250 מקרים. הנאשמות תקפו פיזית 23 פעוטות מתוך 24 ילדי הגן, זאת בעוד שכל ילדי הגן היו חשופים לאלימות הבלתי פוסקת מצידן כלפי חבריהם בגן ובכך גם התעללו הנאשמות התעללות נפשית בכל ילדי הגן.

בין היתר הנאשמות  סטרו לפעוטות, הדפו אותם, צבטו את הפעוטות, דחפו אותם ברגליהן והשליכו אותם ממקום למקום על מנת להזיזם, הרימו פעוטות באגרסיביות והשליכו אותם מצד לצד, הרימו והזיזו פעוטות בכוח לעיתים כשישנו והטיחו אותם על המזרן ועוד. כמו כן כחלק משגרת הגן, הותירו הנאשמות חלק מהפעוטות בתוך כיסאות אוכל או סלקלים כשהם חגורים, באופן בו נמנעת מהם היכולת לזוז באופן חופשי ברחבי הגן כרצונם וכשאין ביכולתם לצאת וזאת למשך פרקי זמן ארוכים.

אכזריותן של הנאשמות התבטאה בכך שבמקרים רבים, תקפו פעוטות שלא תוך כדי טיפול בהם, אלא ניגשו אליהם על מנת לתקוף אותם שכשניכר שהם שקטים, מנמנמים או עסוקים בענייניהם. כך למשל, ניגשה אחת הנאשמות לפעוט שישב בכיסא הסל-קל שהונח על הקרקע, הכתה אותו בפניו מספר פעמים, ניערה את הסל-קל מצד לצד, משכה בשערות ראשו, סובבה וטלטלה את הסל קל בעוצמה כך שראשו של הפעוט הושלך אחורנית ופגע בקרקע. במקרה אחר, ניגשה ליטל לפתע אל אחד מהפעוטות בזמן ששכב על משטח הפעילות, אחזה בזרועו, כיוונה אותו אל עבר פעוטה והכתה באמצעות זרועו בפלג גופה העליון של הפעוטה.

בנוסף, התעללו הנאשמות גופנית ונפשית באופן שגרתי ויומיומי, באחד הפעוטות בכך שהושיבו אותו כשהוא חגור בסל-קל שאינו תואם את מידותיו על הרצפה וזאת למשך פרקי זמן ארוכים בעוד יתר הפעוטות מסתובבים חופשי. במקרה אחר חילקה ליטל ירקות לכל פעוטות הגן למעט אותו פעוט וזאת על אף שהרים את ידו על מנת לקבל ירקות, ואף לא הוצא לו מזון חלופי. במקרים נוספים, מיקמו את הפעוט בתוך הסל-קל אל מול קיר ריק בעוד יתר הפעוטות צופים בטלוויזיה ועוד. כל זאת עשו הנאשמות לעיני יתר הפעוטות, אשר קיבלו יחס שונה ממנו.

הנאשמות השרו אווירה קשה של אלימות ופחד בגן, וניצלו את העובדה שמדובר בפעוטות רכים שלא יכולים להתגונן מפניהן, ולא מסוגלים לדווח ולהתלונן על מעשיהן הנפשעים. בחלק מן המקרים הסבו הנאשמות לפעוטות שהותקפו כאב משמעותי עד כדי שהפעוטות פרצו בבכי.

בבקשת המעצר עד תום ההליכים שהוגשה במקביל ציינה עו"ד צריקר – קובי: "עת הגיעה לגן המפקחת על המעונות והגנים ממשרד החינוך על מנת לבדוק את תלונת אחד ההורים בגין חשד לאלימות, החשודות לא אפשרו את כניסתה וזאת למשך כ-10 דקות. לאחר מכן התברר מצפייה במצלמות הגן שבזמן שהמשיבה 1 עיכבה את המפקחת מלהיכנס ולמלא תפקידה, יתר המשיבות סידרו את הגן ושינו את מראה הגן מקצה לקצה  ובין היתר הוציאו את הפעוטות מהכיסאות והניחו אותם על הקרקע, פיזרו צעצועים על הקרקע, כיבו את הטלוויזיה, הקריאו ספר ועוד. כל זאת על מנת להציג מצג שווא של שגרת הגן תוך שיבוש עבודת המפקחת."

◼️ הצטרפו לחדשות מצפה רמון והערבה בווטסאפ לחצו כאן

הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן