מבזקים
שלושה קציני צה"ל נפצעו בקרבות בדרום לבנון, שניים מהם באורח קשה סגירת מעגל מהירה באשדוד: נעצר חשוד בהצתת רכב הלילה בעיר זמני כניסת השבת ויציאת השבת – פרשת שלח לך תושייה ביבנה: פעוטה ננעלה בשגגה ברכב, מתנדב "ידידים" חילץ אותה בשלום תאונת שטח בקריית גת: רוכב טרקטורון נפצע באורח בינוני נתי טויטו, מנהל מרחב אילת והערבה בידידים חילץ כלב שננעל ברכב בכביש 4: "תחושה טובה לקבל את השבת במעשה חסד" תאונה באופקים: ילד בן 3 נפגע מטרקטורון – והובהל לבית החולים סורוקה גאווה אילתית בים הבינלאומי: החוקר והצלם ד"ר תום שלזינגר העפיל לגמר תחרות צילום עולמית תיעוד מרהיב: מפגש בוקר קרוב ומפתיע עם דולפינים מול חופי אשקלון הילד שלכם לא עצלן והילדה שלכם לא חסרת אחריות, יכול להיות שפשוט לא הבינו אותם! אירוע חריג ברחובות: גדר נפלה על קשיש בן 75 ופצעה אותו מזל טוב: חברת מועצת העיר אשדוד, הלן גלבר, חגגה את מסיבת החינה של בתה באר יעקב מזהירה: מבצע אכיפה מוגבר נגד בעלי כלבים שלא מנקים אחריהם – הקנס: 475 ש"ח סיום מוצלח לשבוע המדע והסביבה ברחובות: מאות השתתפו בהפנינג הקיימות בפארק ההדרים רחובות: עשרות אירועי תרבות ויריד ענק בפארק ההדרים בחגיגת הספר העירונית התאונה הקטלנית בניר בנים: במשטרה בודקים חשד לוויכוח בין נהג משאית להולך רגל לפני הפגיעה שני פצועים בתאונת דרכים בכביש 1 ליד מחלף בן גוריון העתיד כבר כאן: חולון נתנה לנוער את המפתחות לעירייה ליום אחד נתיבות חנכה "בית מתנדב" חדש של ארגון ידידים לוד: תינוק ננעל בשגגה ברכב

בשורה חינוכית ברמלה: נפתחת אולפנה לבנות דתיות – לראשונה בעיר

בראש האולפנה תעמוד המנהלת קרן ארלנגר, אשת חינוך ותיקה ומוערכת, אשר שימשה בשנים האחרונות כמנהלת תיכון באולפנת בנ”ע שירת הים, ולאורך עשרות שנות עשייה מילאה שורת תפקידים חינוכיים משמעותיים – מחנכת, רכזת חברתית, ומובילה קהילתית

עיריית רמלה ממשיכה לחזק את ההיצע החינוכי לבני ובנות העיר והשנה, בשעה טובה, תיפתח לראשונה אולפנה לבנות דתיות-לאומיות בתחומי העיר. במשך שנים נאלצו משפחות רבות לשלוח את בנותיהן למסגרות חינוכיות מחוץ לרמלה, וכעת – סוף סוף – נפתחת הדלת לבנות העיר ללמוד ולהתחנך קרוב לבית, בסביבה תורנית, ערכית ומחנכת למצוינות.

האולפנה תמוקם בבית ספר האמנים שברחוב עוזי חיטמן במבנה שיוסב ויוקצה עבורה, ותפעל כבר בשנת הלימודים הקרובה, תשפ”ו.

בראש האולפנה תעמוד המנהלת קרן ארלנגר, אשת חינוך ותיקה ומוערכת, אשר שימשה בשנים האחרונות כמנהלת תיכון באולפנת בנ”ע שירת הים, ולאורך עשרות שנות עשייה מילאה שורת תפקידים חינוכיים משמעותיים – מחנכת, רכזת חברתית, ומובילה קהילתית. היא בוגרת מדרשת הרובע, בעלת תואר שני בניהול מערכות חינוך, ומביאה איתה תפיסה חינוכית השואפת למצוינות, אחריות חברתית והעמקה רוחנית.

במילותיה: “בהתרגשות גדולה אני מאחלת לנו שנזכה יחד להקים את האולפנה הראשונה בעיר רמלה, מתוך רצון לקדם את הבנות ולהצמיח בהן כוחות לעשייה ברוכה בקהילה. תודה על הזכות להיות חלק, תודה לכל מי שיזם ודחף את הקמת האולפנה. שנזכה להיות שליחים נאמנים.”

ראש העיר מיכאל וידל בירך על פתיחת האולפנה ואמר: “פתיחת האולפנה ברמלה היא מהלך חינוכי ותודעתי בעל חשיבות עצומה. אנו ממשיכים להשקיע ולחזק את החינוך העירוני על כל גווניו, תוך דגש על מסגרות מותאמות לצרכים של כל מגזר. אני מברך את המנהלת קרן ארלנגר, אישה ערכית ומסורה, שמביאה איתה רוח חינוכית עמוקה וניסיון רב. יחד נבנה מוסד חינוכי שיגדל מנהיגות נשית ציונית חזקה ואיכותית.”

סגן ראש העיר וממונה על תיק החינוך, אברהם דז׳ורייב אמר: “כמי שמלווה מקרוב את הקמת האולפנה – אני מתרגש לראות את החלום קורם עור וגידים. מדובר בצעד מתבקש, מחזק ומעורר תקווה. ברכות לקרן על המינוי, ותודה לכל השותפים לדרך".

מיכל חדאד, מנהלת אגף החינוך והנוער בעיריית רמלה, הוסיפה: “זוהי בשורה אמיתית לקהילת ההורים והבנות ברמלה. פתיחת האולפנה היא חלק מתהליך משמעותי לחיזוק החינוך הדתי בעיר. אני בטוחה שבזכות צוות חינוכי מוביל ומנהלת עם חזון כמו קרן – תיבנה כאן אולפנה ערכית, רלוונטית ומעוררת השראה".

 

◼️ הצטרפו לחדשות רמלה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית רמלה

דילוג לתוכן