מבזקים
בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים לא רק קניון: הסיפור הפחות מוכר מאחורי מתחם הענק בכניסה לראש העין הבטיחו כמה חודשים, חלפו יותר מ – 20: הסיפור מאחורי שיפוץ טיפת החלב באשקלון המרכז החדש בבאר שבע מבטיח מהפכה כלכלית, המבחן האמיתי יהיה בתלוש השכר בן 67 התמוטט באולם אירועים בנס ציונה: מצבו אנוש מזל טוב: סופי אוחיון – הגננת של המדינה עבור הורי גן דובדבן באשקלון, חוגגת שריפה לפנות בוקר בגן יבנה: הבן התעורר, העיר את בני הבית ומנע אסון בעקבות שעון החורף – מכניסים את השבת מוקדם; שימו לב לזמני כניסת ויציאת שבת – פרשת וירא | 30-31.10.2026 אור יהודה: רכב עלה באש ברחוב שלום עליכם; את מי מנסים לחסל?

תקדים באשדוד: פנסיונר בן 73 שוחרר מחובות של כמיליון שקלים

"כאשר אדם בגיל 73 נאלץ לעבוד כדי להתקיים בכבוד, אין מקום לקחת אחוזים מהכנסה זו", קבע השופט עידו כפכפי

החלטה אנושית ותקדימית של בית משפט השלום בקריית גת משרטטת קו אדום חדש ביחס לחובות של פנסיונרים בישראל: מ', בן 73 תושב אשדוד ואב שכול, שנקלע לחובות כבדים של למעלה ממיליון שקלים, קיבל לאחרונה הפטר מוחלט ומיידי מכל חובותיו, למרות התנגדות ראשונית של הנאמנת והממונה בתיק. "כאשר אדם בגיל 73 נאלץ לעבוד כדי להתקיים בכבוד, אין מקום לקחת אחוזים מהכנסה זו", קבע השופט עידו כפכפי, בהחלטה המבטלת את כל המגבלות שהוטלו על הפנסיונר ומורה על שחרורו המלא מחובותיו.

סיפורו של מ' הוא שילוב קשה של טרגדיה אישית ומאבק כלכלי. האיש, גרוש ואב לארבעה, איבד את אחד מבניו בשנת 2005, שהתאבד בעקבות טראומה משירותו הצבאי. לדברי עו"ד צבי וישנגרד, המייצג אותו, מותו של הבן הוביל את מ' למשבר נפשי קשה ומתמשך, המאופיין בדיכאון עמוק, חרדות ומחשבות אובדניות. מצבו הכלכלי הקשה אף מונע ממנו לעיתים ליטול תרופות חיוניות. בנוסף, הוא סובל מנכות רפואית בשיעור 42% עקב סוכרת, קוצר נשימה ובעיות אורתופדיות.

בשל מצבו, מ' מתגורר בדירה שכורה ישנה וללא מיזוג, ומתקיים מקצבת זקנה, גמלת סיעוד ועבודה פיזית קשה כמחלק גז. הסתבכותו הכלכלית החלה בשנת 2009 סביב סכסוך משפחתי על משק חקלאי. למרות מכירת המשק וקבלת סכום זעום לטענתו, הוא חויב בהמשך לשלם פיצוי של חצי מיליון שקלים לבני זוג שרכשו את המשק וביקשו לפנותו. עו"ד וישנגרד טוען כי מ' קיבל ייצוג משפטי לקוי לאורך ההליכים, מה שתרם למחדלים שונים.

במהלך הליך חדלות הפירעון שנפתח נגדו ב-2023, נקבע למ' צו תשלומים חודשי בסך 2,500 שקלים, אך פיגור שנוצר בתחילת ההליך סולק במלואו. הנאמנת בתיק, עו"ד סיון יוספי, ביקשה תחילה לקבוע תוכנית שיקום כלכלית עם תשלומים חודשיים נוספים. אולם, לקראת הדיון המכריע, עו"ד צבי וישנגרד, יו"ר הוועדות לחדלות פירעון בלשכת עורכי הדין הארצית, נאות לייצג את מ' והגיש לבית המשפט בקשה להפטר חלוט. הוא טען כי כחברה, חלה עלינו החובה לפטור חייבים מבוגרים חסרי פנסיה מחובותיהם, גם אם הם עדיין עובדים בעבודות דחק, כדי לאפשר להם להתקיים בכבוד בשנותיהם האחרונות.

בדיון, הציג עו"ד וישנגרד את מ' כמקרה חריג במיוחד של אדם מבוגר הסובל מבעיות נפשיות ופיזיות קשות, וללא כל בסיס כלכלי לעתיד. מ' עצמו העיד, תיאר את מצבו הנפשי והבריאותי החמור, את הקושי הפיזי בעבודה ואת תחושת חוסר התוחלת. לאור העדויות והטענות, הנאמנת ובא כוח הממונה הצטרפו לעמדתו של עו"ד וישנגרד והותירו את ההחלטה לשיקול דעתו של בית המשפט.

השופט כפכפי קבע בהחלטתו התקדימית כי למרות התקיימות התנאים לקביעת תשלום מאחוז השתכרותו, "כאשר אדם בגיל 73 נאלץ לעבוד כדי להתקיים בכבוד, אין מקום לקחת אחוזים מהכנסה זו, דבר אשר יוליד תועלת קטנה מאוד לנושים ונזק גדול לחייב אשר אין לו בסיס כלכלי לימי זיקנתו". הוא הוסיף כי קיימים טעמים מיוחדים המצדיקים קיצור התקופה, ולכן העניק הפטר לאלתר לחייב. כל ההגבלות המשפטיות שהוטלו על מ', כולל עיכוב יציאה מהארץ, בוטלו, ותיקי ההוצאה לפועל נגדו נסגרו.

"החלטת בית המשפט תאפשר למ' לחיות את שנותיו האחרונות בכבוד וללא חובות," מסר עו"ד צבי וישנגרד בתגובה. "מדובר בהחלטה תקדימית ואנושית, המדגישה את הצורך לבחון מחדש חיוב פנסיונרים בהחזרים חודשיים גבוהים. זוהי תופעה ארצית של אנשים מבוגרים שנקלעו בערוב ימיהם למצוקה כלכלית קשה, וכעת, חרף גילם ובשל מצבם הנואש, הם נאלצים להימנע מטיפולים רפואיים חיוניים ולעבוד למחייתם, לעיתים בעבודות פיזיות מפרכות, כמו במקרה הנדון."

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן