מבזקים
הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב

שיא חדש: ישיבות ההסדר עם זינוק של 13% במספר המצטרפים

רמ"ט איגוד ישיבות ההסדר : "זינוק היסטורי של מספר המצטרפים לישיבות ההסדר. כ-80%-85% מתלמידינו משרתים בתפקידי לחימה קרביים".

איגוד ישיבות ההסדר מפרסם היום לראשונה מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל", ניתוח נתונים המצביע על עלייה משמעותית במספר התלמידים בישיבות ההסדר. הנתונים הרשמיים של האיגוד מלמדים על כך שמסלול ישיבות ההסדר, המשלב לימוד תורה ארוך ומעמיק לצד שירות צבאי משמעותי, נתפס כאיכותי ורלוונטי בקרב בני נוער דתיים-לאומיים, ומהווה מודל מבוקש.

הקשר ההדוק בין ישיבות ההסדר להצמחת דורות של בני תורה החיים חיי תורת ארץ ישראל ובתוך כך התרומה לביטחון המדינה, שבאה לידי ביטוי בולט במהלך המלחמה, מהווים מנוף לגיוס תלמידים חדשים.

מספר תלמידים חדשים בישיבות ההסדר (שיעור א')
•  תשפ"ה (2025): 2,478 תלמידים.
• תשפ"ו (2026): 2,808 תלמידים.

זהו זינוק דרמטי בתשפ"ו: העלייה הגדולה ביותר התרחשה בשנה האחרונה, כאשר מספר התלמידים עלה ב-330 תלמידים, המהווים עלייה של 13% משנה קודמת. בהשוואה לממוצע שלוש השנים האחרונות (תשפ"ג-תשפ"ה), העלייה בתשפ"ו משמעותית אף יותר – כ-15%, עם תוספת של 361 תלמידים חדשים.

עלייה מתמדת: נתוני הרישום מציגים עלייה רציפה משנה לשנה. בשנת תשפ"ד נרשמה עלייה של 13% לעומת תשפ"ג, ובשנת תשפ"ו חל זינוק של 13% נוספים בהשוואה לתשפ"ה, מה שמעיד על חיזוק מתמשך של מסלול ההסדר.

השפעת המלחמה: ניתן להעריך כי אחת הסיבות המרכזיות לזינוק האחרון היא מלחמת "חרבות ברזל". המלחמה, וההשתתפות המשמעותית של תלמידי ובוגרי ישיבות ההסדר בסדיר ובמילואים המהווים כח משמעותי ביותר בקרב לוחמי החזיתות השונות, חיזקו את תפיסת השילוב הנכון של "ספרא וסייפא" .

חיזוק הלגיטימיות הציבורית: הנתונים משקפים את התמיכה מצד הציבוריות הישראלית, לדרך ולמסלול של ישיבות ההסדר. ההכרה הציבורית בתרומתם של תלמידי ובוגרי הישיבות, הן במישור הרוחני והן במישור הביטחוני, מובילה יותר ויותר צעירים לבחור במסלול זה.

אורי פינסקי, רמ"ט איגוד ישיבות ההסדר : "מדובר בזינוק היסטורי של 13% במספר המצטרפים החדשים לישיבות ההסדר, שגבוה פי ארבעה מהגידול הדמוגרפי בחינוך הדתי. עובדה זו מוכיחה שהזינוק אינו מקרי, אלא תוצאה של הבנה והערכה עמוקים בקרב ציבור התלמידים, ההורים והמחנכים למסלול ישיבות ההסדר ולראשי הישיבות.
ציבור רחב רואה ומוקיר את חשיבות לימוד התורה המשמעותי והארוך לפני הגיוס, הגיוס יחד כקבוצה המחזקת האחד את השני, והחזרה לישיבה לתקופת לימוד משמעותית נוספת. כל זה בונה קומה רוחנית ישראלית ייחודית שממנה בונים ההסדרניקים חיים של תורה ועשיה למען כלל ישראל.
במלחמת 'חרבות ברזל' התברר לכולם, ביתר שאת, כמה משמעותיים חיילי ההסדר לצה"ל. כ-80%-85% מתלמידינו משרתים בתפקידי לחימה קרביים, נתון שאין לו אח ורע, והוא מהווה ניצול כמעט מלא של כל מי שיש לו פרופיל קרבי.
העלייה הדרמטית במספר התלמידים היום מתורגמת ישירות לגידול משמעותי במספר הלוחמים הקרביים של צה"ל בשנים הקרובות, הן בסדיר והן במילואים. זהו יבול של שנים של השקעה במסלול, שהוא בבחינת 'תרנגולת המטילה ביצי זהב'. גם בצה"ל יודעים זאת ומברכים על כך, כי ישיבות ההסדר מייצרות עבורו, דור אחר דור, לוחמים ערכיים ואיכותיים. זוהי ברכה עצומה לכל עם ישראל ".


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן