מבזקים
חזית בחינוך: הסתדרות המורים נגד שר האוצר – "לא נאפשר קיצור של יום חופשה אחד" רחובות: 10 נפגעים פונו כתוצאה מזירת השריפה החופש הגדול מקדים: מערכת החינוך יוצאת לחופשת פסח בצל המלחמה פסח בצל "שאגת הארי": אשדוד מאיצה את הכנות החג תחת אש בשורה לשכירים: אושר מתווה החל"ת במימון המדינה לימי המלחמה דרמה ברחובות: לכודים חולצו משריפה שפרצה במקלט בניין מגורים תמיכה ממשלתית בערד: מנכ"ל משרד הפנים סייר בזירת הפגיעה הקשה בעיר באילת: בן 25 מירושלים, חמוש בסכין, התפרץ ליחידת דיור ונעצר על ידי לוחמי היס"מ מיכאל וידל רושם הישג פוליטי: "זהו מהלך של אחריות ציבורית" תיעוד מצמרר: סרטון הנפילה באור יהודה מהיום; אושר לפרסום על ידי הצנזורה עדכונים והקלות לבעלי עסקים בירושלים נס באור יהודה: רסיסי טיל בליסטי נפלו בשטח העיר; נזק קל נגרם לרכוש – צפו בתמונות חילופי פיקוד בגזרת גבעת שמואל: מפקד נפת גנים הנכנס נפגש עם ראש העיר יוסי ברודני פרסום ראשון: "ישראל ביתנו" מצטרפת לקואליציה של מיכאל וידל, ראש עיריית רמלה זוגיות, משפחה וחוסן / בתיה בר שביט: חגים ומצבי משבר הם הזדמנות להתחלה חדשה ולבניית זוגיות אחרת התראה מטאורולוגית בישראל היום ה-24 למבצע "שאגת הארי": מזכרת בתיה בשגרה של חירום – "היישוב בידיים בטוחות" מתנה עם שורשים: המיזם של הגן הבוטני שמחזיר את התקווה והטבע הביתה כבוד לסגל ההסברה: קצין היקל"ר של אשדוד, אלברט אקרמן, הועלה לדרגת סרן בעיצומה של הערכת המצב בצל גל נטישת הכלבים מאז פרוץ המלחמה: יריד אימוץ מיוחד בתל אביב

העיתונאי בן כספית יפצה את אלישע ירד בעשרות אלפי שקלים בשל לשון הרע

לפני כשלוש שנים פרסם העיתונאי בן כספית מספר ציוצים בחשבון הטוויטר שלו שכללו השמצות כנגד פעיל ההתיישבות אלישע ירד

לפני כשלוש שנים פרסם העיתונאי בן כספית מספר ציוצים בחשבון הטוויטר שלו שכללו השמצות כנגד פעיל ההתיישבות אלישע ירד, לאחר שירד התמנה לדובר של חברת הכנסת סון הר מלך. כספית טען כי ירד נעצר במעצר מנהלי בידי שב"כ וכי אינו ראוי לשרת במשרה ציבורית. ירד הגיש תביעה נגד כספית באמצעות ארגון חוננו, ובית המשפט חייב את כספית בתשלום פיצויים בסך 25,000 ₪. עו"ד מנשה יאדו מחוננו: "לבן כספית ההשמצה הייתה חשובה יותר מהאמת, ובגלל זה הוא ישלם"

בית משפט השלום בפתח תקווה פסק כי העיתונאי בן כספית יפצה את פעיל התיישבות אלישע ירד בסכום של 25,000 ₪ לאחר שכספית פרסם נגד ירד השמצות בחשבון הטוויטר שלו. בשנת 2022 התמנה התמנה לדובר של חברת הכנסת לימור סון הר מלך, אז פרסם כספית שלושה ציוצים בחשבונו בהם טען כי ירד נעצר במעצר מנהלי בידי שב"כ ובשל כך אינו ראוי לשרת במשרה ציבורית. בעקבות הציוצים הגיש ירד תביעה נגד כספית באמצעות עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו בגין לשון הרע.

אלישע ירד הגיב לפסק הדין ואמר: "נגמרו הימים שאנשי השמאל יכלו לנהל מסעות השמצה פראיים כנגד ההתיישבות. מי שיכפיש – ישלם. בן כספית ניסה להטיל רפש ושקרים כדי לפגוע באנשי הגבעות, אך כעת תוכל להיבנות בזכותו גבעה נוספת ביו"ש. מזמין את כל אנשי השמאל שחפצים לתרום ולסייע גם הם לישוב הארץ, ללכת בדרכו של כספית ולבדוק מה המחיר של ניהול קמפיין עוין ושקרי כנגד מיישבי הארץ".

עו"ד מנשה יאדו מסר: "בית המשפט דחה את טענת "אמת דיברתי" של כספית מכיוון שלא אמר אמת ובנוסף דחה את טענתו לתום לב מכיוון שלא תיקן את הפרסומים למרות שהתברר לא כי אינם נכונים. המשמעות המעשית של קביעותיו של בית המשפט – לבן כספית ההשמצה הייתה חשובה יותר מהאמת, ובגלל זה הוא ישלם".


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות ברנז'ה, רכילות, בידור, טלוויזיה, מוסיקה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן