מבזקים
מאות טאבלטים נגנבו מבתי ספר: שלושה חשודים נעצרו ליד קריית מלאכי 85 אלף שקל ל-19 ספורטאים: המצוינות שמגיעה מאילת בחול המועד: מופעי קרח בחינם מחכים למשפחות בחולון דווקא אחרי כל נדרי: דגל הגאווה נתלש שוב מבית הכנסת בירושלים רוכבת קורקינט כבת 60 נפצעה בתאונה באשקלון קפה שחור, ספינג' ו-1,000 שקל: האירוע הנוסטלגי שיגיע לקריית מלאכי אוכל, אלכוהול ואטרקציות: הקונספט החדש שמגיע לאילת באוקטובר ״מה שמחבר בינינו, חזק ממה שמפריד״: המסר שיוצא לרחובות תל אביב אחרי 8 שנים בעירייה: הילה דריקס מונתה לתפקיד הבכיר באור יהודה 8,000 שקלים בכיס, מעקב מהבר ושוד באור יום: שני תושבי אילת נאשמים בשוד 45 פרסומים בטיקטוק: הצעיר ממשגב שלום שנאשם בהסתה לטרור מהטיילת ועד הטרמינל: ערב ההנצחה המיוחד שיתקיים בבת ים בן 19 משגב שלום נאשם בהסתה לטרור ובהזדהות עם חמאס תפיסת ענק ליד לוד: סמים בשווי כ – 90 מיליון שקל נתפסו רגע לפני ההפצה מסורת של עשרות שנים חוזרת למחנה יהודה: שוק ארבעת המינים נפתח בכיכר ולרו באר שבע: תבעו מרמ"י כ – 8.5 מיליון שקל – בית המשפט דחה את התביעה וחייב ב – 100 אלף שקל הוצאות ריסס גז פלפל על המוכרת ושדד כסף: חשוד בשוד קיוסק באשקלון נעצר 474 דירות במקום 208: אושרה תוכנית הפינוי בינוי הגדולה בשכונת הדקל באילת 300 מטרים של קווי חשמל ירדו מתחת לאדמה: העבודות ברחוב פינס בפתח תקווה הושלמו ויכוח בכביש הסתיים בתקיפה בסכין: תושב בת ים נאשם שתקף נהג – ואז הציע לו כסף

מפקד חדש לחיל האיסוף הקרבי והגנת הגבולות: תת-אלוף דביר אדרי

תת-אלוף דביר אדרי: ״אני מקבל עליי בצניעות וענווה את הפיקוד על חיל האיסוף הקרבי והגנת הגבולות, חיל ששילם מחירים גדולים ביום השבעה באוקטובר וידע להתאושש ולהתאים את עצמו למציאות המשתנה מאז".

תת-אלוף דביר אדרי נכנס לתפקיד מפקד חיל האיסוף הקרבי והגנת הגבולות בזרוע היבשה במקומו של אלוף-משנה נ׳, אשר שירת בתפקיד בחצי השנה האחרונה כממלא מקום.

מעמד החילופים נערך אתמול (ב׳), במחנה ״בר-לב״ בראשות מפקד זרוע היבשה, אלוף נדב לוטן, ובהשתתפות מפקדים, חיילים, משפחות ומוזמנים נוספים.

מדבריו מפקד זרוע היבשה, אלוף נדב לוטן: ״אני רוצה לדבר על אמון הציבור, בשבעה באוקטובר אנחנו כצה״ל נכשלנו כישלון עצום ופגענו באמון הציבור. אני בוחר לדבר על זה פה כי המשימה, במיוחד בהגנת הגבולות היא להחזיר את אמון הציבור בצה״ל, זה בדברים הקטנים. נ׳ מסיים היום 27 שנות שירות. הוא הרים את המהפך בחיל בזמן קצר ובאמונה רבה. חיל האיסוף הקרבי והגנת הגבולות – אתם מקבלים מפקד משכמו ומעלה שהוכיח את עצמו במלחמה והוביל חטיבה בקרבות הקשים ביותר ברצועת עזה. דביר, יש לך עבודה רבה בבניית חיל איסוף קרבי חדש. אנחנו סומכים עליך שתעשה את העבודה עם האנשים הנפלאים שכאן, מפקדת הזרוע כולה עומדת לרשותך״.

מדבריו של ממלא מקום מפקד חיל האיסוף הקרבי והגנת הגבולות, אלוף-משנה נ׳: ״אני נפרד מתפקיד שהיה עבורי שליחות – מקצועית ומבצעית. לא עוד תפקיד כפרס ניחומים, או תחנת מעבר בדרך ליעד הבא. אלא תפקיד בו הרגשתי כל יום, כל דיון וכל שיחה את האחריות המקצועית הקיימת על כתפי. אני חותם מסע של 27 שנים במדים, בשירות צה״ל, בשירות מדינת ישראל. זכיתי להיות שותף בהובלת חלק משמעותי מתהליכים גדולים שבתקווה יביאו לשיפור הקצה המבצעי במלחמה שנכפתה עלינו.

השנתיים האחרונות, מאז פרוץ המלחמה, היו מהמורכבים שידענו כמדינה, כצבא, כזרוע היבשה ובוודאי כחיל האיסוף הקרבי והגנת הגבולות. התמודדנו עם הפתעה גדולה וכשלון, לצד מעשי גבורה, אומץ לב וחתירה למגע בכלל מערכי החיל. אנחנו נמצאים במלחמה, בה הוכח שוב – למי שעוד היה ספק – כי המשאב החשוב ביותר לצה״ל הוא האנשים ועל כן אנחנו צריכים לדאוג שהטובים ביותר יישארו איתנו להוביל את היבשה, וזאת אפשר לעשות רק על ידי הסתכלות אמיתית ונקייה של עשייה ותוצאות. דביר, אנחנו מכירים מתפקידים קודמים, ואין לי ספק שתצליח להמשיך להוביל את החיל למקומות הטובים ביותר. אני אשמח לסייע תמיד בכל עת ובכל משימה אליה נדרש״.

מדבריו של מפקד חיל האיסוף הקרבי והגנת הגבולות, תת-אלוף דביר אדרי: ״אני מקבל עליי בצניעות וענווה את הפיקוד על חיל האיסוף הקרבי והגנת הגבולות, חיל ששילם מחירים גדולים ביום השבעה באוקטובר וידע להתאושש ולהתאים את עצמו למציאות המשתנה מאז. במעמד זה איננו יכולים שלא לחשוב על כל אלו שאינם כאן איתנו. מלחמת ׳חרבות ברזל׳ והאירועים הקשים של השבעה באוקטובר הותירו בכולנו חותם עמוק. רבים שילמו בחייהם כדי שנוכל לעמוד כאן. זיכרון הנופלים מחייב אותנו בצניעות, במקצועיות ובמסירות ומעניק למעמד משמעות כפולה. אני מחבק את המשפחות השכולות, מאחל החלמה לפצועים ומייחל לשובם של החטופים והחטופה במהרה״.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן