מבזקים
כשבוע וחצי אחרי פיגוע הדקירה: נהרסו מבנים סמוך לחוות ״דרך אברהם״ ביהודה ושומרון בן 54 מיהודה ושומרון נעצר בחשד להסתה ברשת נגד מדינת ישראל אזהרה לציבור: אם יש לכם את דוד החשמל הזה – הפסיקו להתעלם ובדקו אותו מיד פסטיבל "בירה באגם" חוזר: נינט טייב, נטע ברזילי ומושיק עפיה יופיעו באקו פארק אשקלון שלושה רובי M16, מחסניות ותחמושת אותרו במתחם מגורים ברהט – שני חשודים נעצרו נחנכה תחנת הכיבוי החדשה ביבנה: "תשפר את המענה המבצעי לתושבי העיר והאזור" שעות לפני הפתיחה: תערוכת קריקטורות על גיוס החרדים הושחתה בפסטיבל אנימיקס בתל אביב גבעת שמואל מרחיבה את השירות לצעירים: מרכז הצעירים עובר למשכן חדש בנימין | בן 21 נהרג בהתהפכות טרקטורון סמוך לנווה ארז רוכב אופנוע מאופקים נפצע קשה במהלך רכיבה משרד הבריאות אישר פתיחה חלקית של חדרי הניתוח בבית החולים "מדיקה רפאל" בתל אביב רוכב קורקינט חשמלי נפצע קשה בתאונה עצמית באופקים בן 70 התמוטט בתחנת אוטובוס בירושלים – חייו ניצלו לאחר פעולות החייאה פנינה גרין נבחרה לנהל את בית הספר עיר היין באשקלון מרינת אשקלון משנה פנים: תוכנית ענק לשיפור השירות והביטחון הבמה מחכה לדור הבא: הלהקות של גבעתיים פותחות עונה חדשה אחרי 30 שנה: "הדרי רחובות" עוברת למשכן חדש ומרחיבה פעילות ירושלים: כתב אישום נגד "סבא אליעזר" – מואשם בעבירות מין בשלושה ילדים שינויים משמעותיים בתנועה ברחובות: הרחוב המרכזי ייסגר מהשבוע אשדוד: פרץ למרכול, ניסה להימלט ותקף שוטרים – שני בלשים נפצעו קל

“אהוב על כולם”: אוריאל ברוך הי"ד ז"ל כאן

35 שנים של חיוך, אהבה ורצון לחלוק : אוריאל ברוך נחטף בליל 7 באוקטובר ממסיבת הנובה, כעת משפחתו קיבלה את הידיעה הקשה וסוגרת מעגל של אי ודאות

בשבת השחורה של ה־7 באוקטובר 2023, בה נורו טילים והופעלה התקפה נרחבת, נעלם אוריאל ברוך גבר, בעל ואב, בן 35 באותו יום שלא נגמר ממסיבת הנובה.
במשך 172 ימים המשפחה ניסתה להיאחז בכל סימן חיים, בכל פיסת מידע. עד שקיבלו את הבשורה שהלב נדם: לפי המידע המודיעיני שברשות צה״ל הוא נרצח, וגופתו מוחזקת ברצועת עזה על ידי חמאס. הבוקר זוהתה גופתו במכון לרפואה משפטית באבו כביר לאחר שהוחזר בלילה לישראל.

וריאל ברוך הי״ד, תושב גבעון, עבד בתחום חומרי הבניין ואהב מוזיקת טכנו. קרוביו מתארים אותו כאדם שמח שאהב לחיות, לבלות ולטייל בעולם. הוא תמיד היה מוקף חברים שחלקם כינו אותו בשם החיבה 'בדאלו'. אוריאל נהג לתרום מעצמו לכל אדם במצוקה, והמוטו שלו היה ״תחיה את החיים כאילו אין מחר״. לאחר 172 ימים ללא אות חיים, נודע למשפחתו כי אוריאל נרצח ב-7 באוקטובר ונחטף כחלל לרצועת עזה. הוא הותיר אחריו את אשתו רחלי, שני ילדים אופק בן ה –  ושליו בן ה – 8, זוג הורים ושלושה אחים.

אוריאל יצא ממסיבת “נובה” ברעים, יחד עם חברו מיכאל יואב. עם תחילת האזעקות, הם ניסו להימלט, אך בדרך נתקלו במחבלים.

במעקב אחר הסרטונים האחרונים: סרטון הופץ שבו נראה מיכאל יואב ירוי ברכב, ואוריאל נמצא מחוץ לרכב, שכוב על הכביש, כשהפנים לכביש ועם קפוצ’ון שמכסה את ראשו.

חברו מיכאל אותר כחלל , אוריאל הוגדר נעדר תחילה. לאחר שבועות בהם נתקבלה הודעה רשמית על חטיפתו, רק ב־26 במרץ הודיע צה״ל למשפחה על מותו.

המשפחה קיבלה את ההודעה שבצה״ל סיים את המאבק על הצורך לדעת: אוריאל נרצח והגופה מוחזקת בידי חמאס. חמו, דן ענתבי, הביע זעזוע: המשפחה נותרה עם ג'קט מגואל בדם, אחד הפריטים היחידים שנשארו מאותו הערב. המשפחה ספדה, “ציפינו למשהו אחר”, אמרו.

אחיו, עידן ברוך, הביע ביקורת על עסקת חטופים חלקית ואמר ש”לכל אם מגיע להשיב את בנה”, אשתו רחלי חשפה הקלטה קורעת לב שבה בנם אופק בן ה־5 מדבר אליה: “אני כמו בעל, אני עוזר לך” בניסיון להרגיע אותה.

אוריאל ברוך חי, אהב, והחיוך שלו הותיר חותם על כל מי שפגש בו.
אולם הדרך שבה נעלם, נלקח, הוגדר חטוף, ואז נמסר כי נרצח, מדגישה את עומק הכאב, חוסר הוודאות ואת דעיכת התקווה של משפחות החטופים.
הסיפור שלו הוא לא עוד דף במלחמה — הוא קריאה מתמדת של עם לשובם של כל החטופים החללים עם חובה לאומית שלעולם לא לשכוח.

יצויין כי משפחות החטופים והשבים מחבקות בשעה זו את משפחות ברוך אשר יקירה אוריאל ז״ל הושב בלילה לישראל לקבורה ראויה.

לצד העצב וההבנה שהלב לעולם לא יהיה שלם, השבתו של אוריאל ז״ל היא בגדר מזור כלשהו למשפחה שחיה באי וודאות וספק מייסרים מעל לשנתיים.

לא ננוח ולא נשקוט עד להשבת כל 20 החטופים והחטופה, יהי זכרו של אוריאל ברוך.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מטה משפחות החטופים

דילוג לתוכן