מבזקים
ידידים אילת קיימו את תהלוכת העצמאות המפורסמת; אלי לנקרי: "אתם מסמלים עבורי את הדברים הטובים ביותר – את הערבות ההדדית והאחדות" אירוע חריג באופקים אירוע אלימות בספורטק ברחובות; 3 פצועים במצב בינוני כבאות והצלה לישראל: לוחמי האש נאבקו בשריפת ענק באתר בנייה בבת ים ובדליקה קטלנית בדירת מגורים בתל אביב בנימין נתניהו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה" הפנינג הוקרה חגיגי למתנדבים, עובדים ובני משפחותיהם בקריית מד"א ברמלה צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד" תומר סלומון מגן יבנה: "כנכד לניצול שואה, אני מרגיש מחויבות עמוקה להמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת" רס״ל א', מרחובות, בטקס המשואות: "השתתפות בטקס היא הגשמת חלום ורגע מרגש במיוחד" קריית מלאכי: צעיר אותר בכביש עם חבלות בראשו ובגפיו סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״ אירוע חמור בסמוך ליישוב עפרה שבבנימין: עשרות פורעים ערבים תקפו קבוצת מטיילים בסלעים ובאבנים מטווח קרוב הוגשה הצהרת תובע נגד תושב אבו גוש החשוד בתקיפת אחותו באמצעות סכין כביש 38: רוכב אופנוע נפגע חזיתית מרכב ונחבל בגפיו חגיגות בסימן כחול-לבן: כך נראו אירועי יום העצמאות הצבעוניים ביהוד-מונוסון ביום העצמאות: שתי תאונות באזור קריית גת, שלושה פצועים הובהלו לבית החולים שלושה פצועים בכביש 44 סהר פינטו: "גדרה כולה גאה בהודיה כהן, תלמידת אולפנת בהר״ן מהמושבה" מבצע חילוץ לילי באשקלון: כלב שננעל ברכב חולץ בשלום על ידי מתנדב ידידים ממצא היסטורי מסוכן בשטח פתוח: פריט אמל"ח אותר סמוך לרמת השרון

מודיעין מכבים רעות סוגרת את פארק ענבה, כדי לפתוח אותו מחדש, ירוק ועתידני

עבודות השדרוג יימשכו כמה חודשים ויכללו הצללות, שבילי רכיבה חדשים, חידוש מתקנים ותחילת פיתוח נחל ענבה והוואדי

אחת מריאות הנוף הבולטות של מודיעין, פארק ענבה, יוצאת לתקופת חידוש מקיפה. ראש העיר חיים ביבס הודיע כי הפארק ייסגר למבקרים החל מיום ראשון, 2 בנובמבר, לטובת עבודות שדרוג תשתיות, חידוש המתקנים והרחבת אזורי הצללה וגינון. “יש למה לצפות,” כתב ביבס, כשהוא רומז לתוכנית רחבה יותר שתשנה את פני אזור הנחל בשנים הקרובות.

לפי הודעת העירייה, העבודות יימשכו מספר חודשים ויכללו: שדרוג שבילי ההליכה והרכיבה, חידוש מתקני המשחק, התקנת הצללות חדשות, טיפול ושיפור בתאורה, הוספת גידור סביב האגם, הוספת ריהוט ציבורי חדש, הרחבת שטחי הגינון ושתילת עצים נוספים.

מדובר בשלב הראשון בתוכנית פיתוח כוללת לאזור פארק ענבה והוואדי הסמוך, שבמסגרתה יתווספו בהמשך אטרקציות חדשות ונגישות משופרת לציבור.

פארק ענבה, שנמצא בלב מודיעין מכבים רעות, הפך בעשור האחרון לאחד מסמליה העירוניים: מוקד בילוי, הופעות ופנאי למשפחות. כעת הוא עובר מתיחת פנים שנועדה להתאים אותו לעיר הצומחת ולדור הבא של תושביה.
ביבס, המכהן גם כיו"ר מרכז השלטון המקומי, מדגיש כבר שנים את החשיבות של “תכנון עירוני ארוך טווח שמחבר בין תשתיות ירוקות לבין איכות חיים”.

תושבים בעיר קיבלו את הבשורה ברגשות מעורבים, חלק מהקולות הציפו כי 'זה הפארק המרכזי שלנו, קשה לדמיין שבת בלי ענבה', וחלק אחר היו בעד ואמרו ש'אם זה לטובה נחכה בשמחה'. הרוב הביעו תקווה שהעבודות ינוהלו ביעילות. “הלוואי שיחזרו מהר ושבאמת נוסיף עצים ולא רק מתקנים,” ציין אחד התושבים.

בעידן שבו ערים רבות מחפשות את האיזון בין בטון לירוק, מודיעין מוכיחה שהשקעה בשטח ציבורי אינה רק נוחות, היא אמירה ערכית. סגירה זמנית של פארק ענבה היא בעצם פתיחה מחדש של תפיסה עירונית: עיר שגדלה, אבל לא מוותרת על הנשימה שלה.


◼️ חדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

צילום: מתוך הרשתות החברתיות, עפ"י חוק זכויות יוצרים 27 א'

דילוג לתוכן