מבזקים
ליל גבייה ברהט: 11 כלי רכב עוקלו בגלל חובות של יותר מ – 3 מיליון שקל 21 הצעות על קרקע אחת בנס ציונה: 258 דירות חדשות בדרך – והמדינה תקבל כ – 192 מיליון שקל דרמה בתחנת נבון בירושלים: עשן התפשט בתחנה והנוסעים פונו רואה חשבון מראש העין חשוד שגנב מלקוחותיו וסייע לאחרים להתחמק ממס: שמו הותר לפרסום ראש העין מתכוננת לזינוק במספר התלמידים: ארבעה בתי ספר חדשים מתוכננים להיפתח בתוך שנה שינוי משמעותי לנוסעים בכיסאות גלגלים: שישה קווים מרכזיים מירושלים, רמת גן ופתח תקווה יונגשו לראשונה לא רק המבלים: בעלי פאב מוכר באשדוד היו מעורבים בקטטה – המקום נסגר ארבעה רימוני רסס ושני אקדחים בדרך לעולם הפשע: שלושה חשודים מבת ים נעצרו בתל אביב ובכביש 6 תנועה ערה של כוחות ברחבי יהודה ושומרון: במג"ב מבהירים – מדובר בתרגיל אחרי 29 שנה במעלה אדומים: יד שרה פתחה מרכז חדש בהשקעה של 10 מיליון שקל לא מתמטיקה ולא אנגלית: כך יתחיל מעכשיו כל בוקר בבתי הספר באשדוד פרשת הקרדיולוגיה בקפלן ברחובות עולה מדרגה: משרד הבריאות פתח בבדיקה עצמאית התחזה לנער בן 16 במשך שנים: יותר מ – 20 קטינות אותרו כנפגעות – והמשטרה חוששת שיש נוספות שלושה ניסיונות בתוך יממה: כלי רכב נגנבו מתל אביב והחשודים נתפסו בדרך לשטחים ראש העין: תרגיל פתע של מג״ב מתקיים הבוקר סמוך לרחוב מעיין אופקים הפכה ללילה אחד לבמת ענק: אלפים הגיעו לפתיחת פסטיבל תיאטרוני הרחוב היום ברמלה: יריד חוגים באשכול הפיס עם התנסויות, מופע קוסם והגרלה מחסום פלסטיני בשטח C ומילואימניק שנעצר: התחקיר שחושף מה קרה בבנימין תומר גלאם מחבק את סמוטריץ׳: ״לא היה שר אוצר שדאג לאשקלון כמוהו״ מינוי בכיר במערכת החינוך בכפר סבא: איתי קנטור מונה לסגן ראש מינהל החינוך

חולון, ירוחם ואילת צועדות: אלפי תלמידים ביום ההוקרה לפצועי צה״ל

שלושת הערים מצטרפות למסלולי “צועדים ומצדיעים”, שבהם תלמידים, לוחמים ופצועי מערכות ישראל יצעדו יחד ויחתמו בטקסי הוקרה מרגשים.

צועדים ומצדיעים: 20 אלף תלמידים יצעדו ב־15 מוקדים ברחבי הארץ כחלק מיום ההוקרה לפצועי מערכות ישראל ופעולות האיבה

ביום רביעי, 03.12.2025, תתקיים יוזמת הענק “צועדים ומצדיעים”, ביוזמת משרד המורשת והמועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, במסגרתה יצעדו 20,000 תלמידים לצד ראשי רשויות, אנשי חינוך, חניכי מקד״מ, לוחמי צה״ל, פצועי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה – ב־15 מסלולים שונים, מטבריה ועד אילת. יום שבו ישראל מאמצת את גיבוריה, מביטה להם בעיניים, ומציבה את סיפורם בלבה הערכית והחינוכית של החברה הישראלית.

בין מוקדי הצעדה המרכזיים השנה יהיו: תל אביב, חולון, ירוחם, אילת. 

בכל מסלול ישתתפו לוחמים ופצועים, ובסיום כל מקטע יתקיים טקס הוקרה לפצועים, במהלכו הם גם ישתפו את סיפוריהם האישיים – רגע משמעותי שמאפשר לציבור לפגוש את הגיבורים מקרוב ולשמוע על מסע ההתמודדות המורכב שלהם מתוך הבנה שגיבור זו משרה לכל החיים – ולהודות, להוקיר ולהצדיע להם.

הציבור הרחב מוזמן להצטרף ולצעוד כתף אל כתף יחד עם הגיבורים הנושאים על גופם ועל נפשם את מחיר הביטחון – ולהיות חלק מהחיבוק הלאומי שמדינת ישראל מעניקה לפצועיה.

במהלך מלחמת חרבות ברזל למעלה מ־20,000 פצועים נקלטו באגף השיקום, כ־56% מהפצועים מתמודדים עם תגובות נפשיות וכ־20% סובלים מפציעה משולבת – פיזית ונפשית. מאחורי המספרים עומדים אנשים שחייהם השתנו ביום אחד, חלקם נאבקים מידי יום לחזור למסלול חייהם.

״צועדים ומצדיעים״ הוא חלק משמעותי מיום ההוקרה הלאומי – יום שבו החברה הישראלית מתאחדת סביב גיבוריה, ובמהלכו תלמידים, לוחמים, משפחות ואזרחים מכל רחבי הארץ צועדים יחד ומחזקים את מי שנושאים על גופם ועל נפשם על פצעי הקרב.

עמרי שלמון, מנכ"ל המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל: "המועצה לשימור אתרים, בשיתוף פעולה וביוזמת משרד המורשת, לוקחת חלק באופן רצוף בפעילויות ובאירועים למען פצועי צה"ל. למעלה מ-200 אתרי מורשת, בכל רחבי הארץ, חושפים בפני המבקרים את הסיפור הישראלי של כולנו בדרך להקמת המדינה ולצמיחתה, כולל סיפורי מורשת קרב והנצחה של אלה ששילמו בגופם, ובמקרים רבים בחייהם. אנו נושאים דגל זה בגאווה ובהערכה רבה, ושמחים להיות חלק מאירוע חשוב זה".

שר המורשת, הרב עמיחי אליהו: ״צעדת 'צועדים ומצדיעים' היא הציונות במיטבה. עשרים אלף ילדי ישראל צועדים לצד הגיבורים שנושאים על גופם את מחיר חירותנו. זהו יום בו אנו מלמדים את הדור הבא שגבורה אינה רק בשדה הקרב, אלא גם במסע השיקום הארוך והמאתגר. כשתלמיד פוגש פצוע צה"ל ושומע את סיפורו – זה שווה אלף שיעורי מורשת. זהו החינוך האמיתי לאהבת המולדת ולהכרת תודה. מקריית שמונה ועד אילת, אנו הופכים את כל הארץ לכיתה אחת גדולה של ערבות הדדית והוקרה. הפצועים שלנו הם המורשת החיה של מדינת ישראל. הם ההוכחה שבדורנו, הדם היהודי אינו הפקר והעם היהודי יודע להגן על עצמו. חובתנו להראות להם שכל האומה צועדת לצידם, לא רק היום, אלא בכל יום ויום״.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות חולון בת ים אזור והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות דימונה, ערד, ירוחם, ים המלח בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של חולון

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירוחם

לחצו כאן
דילוג לתוכן