מבזקים
לוד: הולך רגל בן 26 נפגע מרכב נתיבות: בן 4 נפגע מרכב נתניהו במסר לעם הלבנוני: "חיזבאללה חלש מאי פעם, ישראל חזקה מאי פעם" חשש לחייה של בת 15 מקריית מלאכי חשד חמור בתל אביב: בן 25 נעצר בחשד לעבירות מין ופגיעה בפרטיות דרמה: אזרחית ישראלית חולצה מהשוק בקלקיליה – הועברה לכוחות הביטחון בשלום גבעתיים משיקה מלגות של 10,000 שקל לסטודנטים דירות החל מ-3.36 מיליון שקל: פרויקט ענק בירושלים נחשף גאווה ענקית לקריית אונו: בית הספר אביגדור ורשה הוכתר לאלוף ישראל בשחמט סערה בירושלים: הפלג הירושלמי תוקף את המשטרה לאחר העברת 17 תלמידי ישיבות לכלא הצבאי 10 נפגעים בתאונה בין אוטובוס ורכב בבאר שבע לקראת מצעד הגאווה בתל אביב: עשרות אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ ייפרסו בשטח סגירת חשבון אכזרית: כתב אישום חמור נגד 4 קטינים שתקפו נער והשאירו אותו לדמם ברחוב הישגים מרשימים למתעמלות מאור יהודה באליפות ישראל בהתעמלות מכשירים אשקלון: שלושה עובדים זכו באות “הטובים בשירות” – אחד מהם חילץ אנשים מבניין בוער באר שבע מרחיבה את פינות ההאכלה לחתולי הרחוב רשת הביטחון של ישראל: למרות החום הקיצוני, הערבה המשיכה לספק ירקות שאף אזור אחר לא הצליח לגדל מודיעין מכבים רעות: ערב “שבילי תקווה וצמיחה” חתם תערוכה והשיק אנתולוגיה חדשה פתח תקווה: גבר כבן 50 נפצע בינוני בתאונת התהפכות; מספר פצועים קל בתאונה נוספת בעיר ללא היכרות מוקדמת: תושב אילת תקף קשיש בתחנת אוטובוס ואיים עליו באמצעות לבנה

אני לא שקופה: הקול של הלל שירה פרץ

לפני כחודש עברתי גרידה טראומטית בעקבות אינוס נוסף. זה היה הליך רפואי שפצע אותי פיזית ונפשית והציף את כל השדים מהעבר, אבל הוא גם זיקק בי תובנה אחת חדה: אני חייבת הגנה. אני זקוקה למסגרת שתספק לי ביטחון ויציבות בפועל, לא רק על הנייר.

קוראים יקרים, שמי הלל שירה פרץ, אני בת 17, והיום אספתי כל פירור של אומץ שיש בי כדי לעמוד כאן מולכם ולהשמיע את הקול שלי. אני לא פונה אליכם מתוך מקום של חולשה או מסכנות – אני פונה מתוך אחריות עמוקה לעצמי, לגוף שלי ולחיים שמגיעים לי לחיות.

במשך שנים עברתי פגיעות קשות ומתמשכות. זה התחיל בתוך הבית, מקרוב משפחה, כשהייתי ילדה קטנה מדי מכדי להבין, להתנגד או להגן על עצמי. מאז גיל 14 אני מתייצבת בתחנות משטרה, מבקשת שמישהו יקשיב, שמישהו ירשום תלונה. לפעמים אמרו לי שאי אפשר "מבחינה חוקית" כי אני קטינה; לפעמים הושיבו אותי מול חוקרת ילדים. גם שם, בחדר שאמור להיות בטוח, רעדתי מפחד. הפחד להגיד את השם המפורש של מי שפגע בי היה משתק, ובסופו של דבר, המילים שלי – "אני רוצה להיות מוגנת" – נסגרו תחת הכותרת המקוממת "תלונת שווא".

בגיל 17 חוויתי אינוס נוסף. שוב עשיתי את מה שמצופה מאזרחית שומרת חוק: פניתי למשטרה. ושוב, התיקים נסגרו. לא כי האירועים לא קרו, אלא כי המערכת פשוט לא ידעה איך לספק לי מענה.

לפני כחודש עברתי גרידה טראומטית בעקבות אינוס נוסף. זה היה הליך רפואי שפצע אותי פיזית ונפשית והציף את כל השדים מהעבר, אבל הוא גם זיקק בי תובנה אחת חדה: אני חייבת הגנה. אני זקוקה למסגרת שתספק לי ביטחון ויציבות בפועל, לא רק על הנייר.

למרות הכל – ואני רוצה שתסתכלו לי בעיניים כשאני אומרת את זה – אני מתפקדת. אני עומדת על הרגליים. אני מדברת בצורה צלולה, מודעת ואחראית. אני לא מבקשת יחס מיוחד. אני מבקשת מענה בסיסי: הגנה מפני התוקף, הכרה במציאות חיי, וליווי שיאפשר לי להמשיך קדימה בלי הצל של האיום המתמשך מעל ראשי.

הבקשה שלי לגיטימית. הגבולות שלי ברורים. העובדה שאני עדיין כאן, נושמת, מדברת ודורשת פתרון, היא לא עדות למסכנות – היא עדות לחוסן הבלתי רגיל שלי.

אני כאן, ואני לא אשתוק עד שאהיה מוגנת.


-הכותבת הלל שירה פרץ, נולדה וגדלה בירושלים. בגיל 14 חשפה באומץ ובקושי רב אונס שעברה. התיק נסגר או הוקפא, היא יצאה מביתה, ומאז שוהה במסגרות המעניקות לה הגנה. כעת היא מטפלת טיפול בבית חולים במרכז הארץ ומחפשת הגנה חדשה, לצד זאת תחל בהליכים משפטיים נגד הפוגעים בגופה ובנפשה, בליווי עו"ד רז עטיה שנרתם לסייע לה ללא שכר טרחה, לאחר שנחשף לסיפורה הנוגע באינסטגרם..


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פרטי

דילוג לתוכן