ירושלים – מאחורי הקלעים של החינוך הישראלי: 35 שנה לברנקו וייס

בבית הנשיא הוצגה העשייה שמחברת פריפריה, מצוינות וחברה משותפת

נשיא המדינה יצחק הרצוג אירח אמש בבית הנשיא את הנהלת וצוותי החינוך של מכון ברנקו וייס, לרגל ציון 35 שנות פעילות רצופה של המכון, מהגופים החינוכיים המובילים בישראל, ברקע האירוע המרגש, ובצל הימים המורכבים שעוברים על החברה הישראלית, נשאה ההתכנסות גם תפילה משותפת לשובו של החטוף האחרון, רן גואילי, בוגר מחזור א׳ של בית הספר מיתרים שבמיתר.

נשיא המדינה בירך את הנהלת המכון על פועלה רב השנים, ואמר: ״אנחנו זוכים היום לחגוג 35 שנה לעשייה חברתית וחינוכית משנת חיים ומתקנת עולם. 35 שנה מאז שהרעיון מלא האור והתעוזה של מכון ברנקו וייס החל להכות שורש, והפך, במלאכה מסורה ונחושה מאין כמותה, למפעל חברתי משפיע, לעץ רב-פארות, שאת פירותיו זוכה לקצור החברה הישראלית כולה.

המצוינות, המקצועיות, הרגישות הם היום לא רק הדנ"א של ברנקו וייס, אלא בזכות נשות ואנשי החינוך, ובזכות הבוגרות והבוגרים והפכו להיות חלק מהדנ"א הישראלי שראינו אותו בשנתיים האחרונות. אנחנו רואים את פירות העשייה שלכם במערכת החינוך, בצבא, בהשכלה הגבוהה, בכלכלה, ובחוסן החברתי והקהילתי שאתם מיטיבים לטפח, בייחוד בשעה הגורלית והרגישה שעוברת עלינו מאז השבעה באוקטובר.

אתם עושים את זה בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, של מדינת ישראל לאורכה של הארץ ולרוחבה, בגיל הרך ובשנים המכוננות של גיל ההתבגרות ואתם מעניקים לצעירים, למשפחות ולקהילות שלמות הזדמנות אמיתית לצמוח ולשגשג.

נסיים כולנו בתפילה ובקריאה לשובו של גיבור ישראל שהוא גם בוגר של ברנקו וייס מיתר, רן גואילי, לרפואת הפצועים והפצועות בגוף ובנפש; לנחמה ומזור עבור המשפחות השכולות האהובות והיקרות, ולהצלחתם ושלומם של חיילות וחיילי צה"ל וכוחות הביטחון.תודה לכולכם על הדרך הברוכה והחשובה שאתם הפכתם אותה לאוטוסטרדה מדהימה של פעילות, עלו והצליחו!״

יו״ר הועד המנהל של ברנקו וויס, הרמטכ״ל לשעבר רב-אלוף אביב כוכבי: ״המילה ‘הנני’ מבטאת התייצבות, נכונות ומחויבות עמוקה וגם ברגעי אי-ודאות וסיכון. לפני 35 שנה ברנקו וייס אמר ‘הנני’, ובשביעי באוקטובר הארגון אמר זאת שוב: קחו אותי. מהסיוע המיידי בדרום ועד לליווי אלפי ילדים מפונים בצפון, ברנקו וייס הפך לחלק בלתי נפרד מהמאמץ הלאומי והוכיח שחינוך הוא אחריות, שליחות וגלגל תנופה של חברה שלמה.״

מנכ״ל המכון, אביב קינן: ״האיכות האנושית שלנו מורכבת מאנשים ונשים מהמרכז ומהפריפריה, יהודים וערבים, דתיים וחילוניים, מגוון מייצג של החברה הישראלית כולה, שבוחרים באומץ לא להתבדל, אלא לגשר על הפערים המוכרים, מתוך הסכמה על המכנה המשותף ומתוך הבחירה לחיות כאן יחד ולשאת את התקווה המשותפת. האומץ הזה איננו נמצא רק בגישור על הפערים, האומץ הזה הוא כלי העבודה המרכזי של המכון.״


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יח"צ בית הנשיא ויח"צ מכון ברנקו וייס

דילוג לתוכן