כיפת ברזל

הנחיות פיקוד העורף במקרה של התרעות צבע אדום בזמן אמת

על אף שאזעקת צבע האדום שנשמעה קודם לכן בעוטף עזה זוהתה כאזעקת שווא – ולאור המצב הבטחוני הרגיש – יש להמשיך ולהישמע להנחיות מצילות החיים בכל מקרה של הפעלת התרעה. אלו הן הפעולות שיש לנקוט עם הישמע האזעקה >>
כיפת ברזל

בהלה קלה נרשמה אחר הצהריים [חמישי] ביישובי עוטף עזה, לאחר שמערכת ה"צבע אדום" הופעלה במרחב נחל עוז. תושבי האזור, המורגלים בדריכות גבוהה, נכנסו למרחבים המוגנים בהתאם להנחיות.

עם זאת, זמן קצר לאחר מכן, מסר דובר צה"ל הודעת הרגעה לפיה לאחר בדיקה טכנית ומבצעית של מערכות הגילוי, התברר כי לא נורו רקטות או פצצות מרגמה לעבר האזור. "מדובר בזיהוי שווא, אין נפילות בשטח המדינה", נמסר מהצבא.


בתוך כך, צה"ל ממשיך לפעול בנחישות להגנה על כוחותיו הפרוסים ברצועת עזה: דובר צה"ל עדכן היום (חמישי) כי כוחות צוות הקרב החטיבתי 7, הפועלים בדרום הרצועה, זיהו מוקדם יותר מחבל שחצה את "הקו הצהוב" והתקרב לעברם בצורה מאיימת. מיד עם זיהוי הסכנה המיידית, פתחו הלוחמים באש וחיסלו את המחבל, ובכך הסירו את האיום על הכוח בשטח.

התקרית היום אינה אירוע מבודד. על פי דיווחי הצבא, אתמול נרשמו מספר אירועים דומים הן בצפון רצועת עזה והן בדרומה. במסגרת אירועים אלו, חיסלו כוחות צה"ל מספר מחבלים נוספים שחצו את הקו הצהוב והתקרבו לעבר הכוחות הפרוסים במרחב באופן שהיווה עליהם איום מיידי.

בפיקוד הדרום מדגישים כי כוחות צה"ל נותרים פרוסים במרחב הרצועה בהתאם לסיכומים המבצעיים והמדיניים. הצבא מבהיר כי לוחמיו ימשיכו לגלות ערנות מרבית וכי תימשך המדיניות של תגובה מהירה והסרת כל איום המזוהה בקרבת הכוחות. "כוחות צה"ל בפיקוד הדרום ערוכים ומוכנים לכל תרחיש", נמסר מדובר צה"ל. "נמשיך לפעול בכל הדרכים הנדרשות כדי להבטיח את שלום הלוחמים המבצעים את משימתם בשטח".

בשל הרגישות הבטחונית, נזכיר כי אלה הנחיות פיקוד העורף

על אף שמדובר בזיהוי שווא במקרה זה, יש להמשיך ולהישמע להנחיות מצילות החיים בכל מקרה של הפעלת התרעה. אלו הן הפעולות שיש לנקוט עם הישמע האזעקה:

שוהים במבנה

יש להיכנס לממ”ד (מרחב מוגן דירתי), ממ”ק (מרחב מוגן קומתי), ממ”מ (מרחב מוגן מוסדי), מקלט, חדר מדרגות פנימי, או חדר פנימי מוגן. יש לסגור את הדלת ואת החלונות.

בממ”ד, ממ”ק וממ”מ יש לסגור ולנעול את הדלת על ידי סיבוב הידית בזווית של 90 מעלות ולוודא את סגירת חלון הפלדה וחלון האלומיניום.

(הערה לוועדי הבתים: אנא ודאו שהמקלט פנוי וזמין לשימוש מיידי בעת הצורך).

שוהים בחוץ

• בשטח בנוי – יש להיכנס למבנה קרוב.

• בשטח פתוח – יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

נוסעים ברכב

יש לעצור בצד הדרך, לצאת מהרכב ולהיכנס למבנה קרוב. אם לא ניתן להגיע למבנה בפרק הזמן העומד לרשותנו – יש לצאת ולהתרחק מהרכב, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים. רק אם לא ניתן לצאת מהרכב, יש לעצור בצד הדרך, לרדת מתחת לקו החלונות ולהמתין 10 דקות.

נוסעים בתחבורה ציבורית

• בקו אוטובוס בינעירוני ובהסעות תלמידים – על הנהג לעצור בצד הדרך ולפתוח את הדלתות. על הנוסעים להתכופף מתחת לקו החלונות באוטובוס ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

• בקו אוטובוס עירוני – על הנהג לעצור בצד הדרך ולפתוח את הדלתות, כדי שהנוסעים יוכלו לרדת מהאוטובוס ולהיכנס למבנה קרוב. אם לא ניתן להגיע למבנה בפרק הזמן העומד לרשותנו, יש להתכופף מתחת לקו החלונות באוטובוס ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

• בנסיעה ברכבת – על הנהג להאט את המהירות ל-30 קמ”ש למשך 10 דקות ועל הנוסעים להתכופף מתחת לקו החלונות בקרונות ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

דגשים חשובים

  • הישארו במרחב המוגן 10 דקות כדי להתגונן רקטות ומשברי יירוט.
  • אין להתקהל באזור אירוע. ההתקהלות מסוכנת עקב חשש לירי רקטות נוספות.
  • אין להשתמש במעלית. אם המרחב המוגן הוא המקלט המשותף או קומה אחרת בחדר המדרגות – יש לוודא כי ניתן להגיע באמצעות המדרגות בזמן ההתגוננות העומדת לרשותכם.
  • אם אתם שוהים במבנה בבנייה קלה ללא גישה למרחב מוגן או למבנה מבטון או מבלוקים בזמן ההתגוננות העומד לרשותכם – יש לצאת מהמבנה, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש עם הידיים.
  • אם זיהיתם חפצים חשודים: התרחקו מהמקום, הרחיקו אנשים אחרים ודיווחו בהקדם למשטרת ישראל במוקד 100 .

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן