950 דירות בלב ירושלים: אושרה התחדשות מתחם חסבון

הוועדה בעירייה המליצה לתת תוקף: מסחר ותעסוקה, שימור מבנים וביטול מעבר תת־קרקעי מתחת לגן העצמאות

הוועדה לתכנון ובניה בעיריית ירושלים אישרה את תכנית ההתחדשות במתחם חסבון. בתוכנית: בניית 950 יחידות דיור, מסחר ותעסוקה, אגב שימור מבנים היסטוריים וטיפוח ערכי המתחם

עיריית ירושלים, באמצעות הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, החליטה היום (רביעי, 21.1.26) להמליץ לאשר מתן תוקף לתוכנית להתחדשות עירונית רחבת היקף במתחם חסבון, בין הרחובות המלך ג'ורג', הלל, מבוא המתמיד וגן העצמאות במרכז העיר ירושלים.

התוכנית כוללת פינוי מבנים ישנים, הקמת מתחם חדש מעורב שימושים עם שלושה מבנים, שימור מבנים היסטוריים בעלי ערך תרבותי ופיתוח משמעותי של המרחב הציבורי. הוועדה קיבלה חלק מההתנגדויות שהוגשו בפניה.

שטח התוכנית כ-27 דונם, והיא מציעה מתחם מעורב שימושים הכולל כ-950 יחידות דיור, מסחר, תעסוקה, תיירות ומבני ציבור, לצד יצירת רצף מרחבים פתוחים, מעברים להולכי רגל ושיפור מהותי של המרחב הציבורי. התוכנית כוללת גריעה מצומצמת משולי גן העצמאות, לצד הרחבה ושדרוג של הפארק כולו. עם זאת, הוועדה קיבלה את ההתנגדות בדבר החיבור התת-קרקעי המוצע מתחת לגן העצמאות, שמהווה פגיעה תכנונית, והמליצה לבטלו.

התוכנית, שהוגשה על ידי "אבן ישראל רזידנס", בתכנון מלצר אפריל אדריכלים, מקודמת כפרויקט פינוי-בינוי בהתאם למדיניות העירונית, תוך התבססות על בדיקות שמאיות מאושרות הקובעות היקפי בינוי וגובה. האזור מוגדר כמע"ר בתוכנית המתאר, ובו מקודמות מספר תוכניות עם מגדלים, והמגדלים המוצעים משתלבים במרקם הקיים.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "עיריית ירושלים ממשיכה לקדם תוכניות להתחדשות אורבנית של מרכז העיר, תוך שמירה על הזהות, האופי ההיסטורי והתרבותי של ירושלים. תכנית מתחם חסבון תהפוך אזור מוזנח למרכז עירוני ייחודי, תוסס ומעורב שימושים, עם רצף מרחבים ציבוריים פתוחים ושיפור הממשק עם הרחובות הראשיים"


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: הדמיות: MVRDV

דילוג לתוכן