מבזקים
הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב

הישג למשרד עו"ד לורה מישוק: בוטלו מזונות לקטין בשל ניכור הורי קשה

מקרה קשה של ניכור הורי שנחשף לאחרונה במשרדה של עו"ד לורה מישוק, מציף את התופעה הכואבת של שימוש בילדים ככלי ניגוח בגירושין. לאחר שנים של נתק כפוי וטענות שווא, הצליח האב להוביל לביטול דמי המזונות ולחידוש קשר מינימלי: "זו אלימות נפשית כלפי הילדים"

"אתה רוצה להתגרש ממני? מעכשיו גם לא תראה את הילד שלך". המשפט הזה, שנאמר על ידי רינת (שם בדוי) לגרושה יוסי (שם בדוי), הפך למציאות חיים עגומה שנמשכה שנים. יוסי, אב מסור שביקש לשמור על קשר עם בנו יחידו – הקרוי על שם אביו המנוח – מצא את עצמו נרדף על ידי מערכת של טענות שווא.

בעקבות האשמותיה של האם, נאלץ יוסי לפגוש את בנו ב"מרכז קשר" – מקום המיועד בדרך כלל למקרים של סכנה או פשיעה – למרות שלא עשה דבר. גם כשהקשר החל להשתפר והמפגשים יצאו אל מחוץ לכותלי המרכז, האם לא הרפתה. היא טענה כי המפגשים נכפו על הקטין וכי הוא חווה אלימות, טענות שעמדו בניגוד מוחלט לדיווחים המקצועיים בשטח.

מתוך תסכול עמוק ומחשבה שגויה כי התרחקותו תוריד את הלהבות ותיטיב עם הילד, החליט יוסי לקחת צעד אחורה. התוצאה הייתה הרסנית: שנים של נתק הובילו לניכור מוחלט, עד למצב בו הבן היה נס מפחד כשראה את אביו ברחוב, ללא כל סיבה ממשית.

באמצעות עו"ד לורה מישוק – מומחית לדיני משפחנ, פתח יוסי במאבק משפטי מחודש. הפעם, לצד הבקשה לחידוש הקשר, הוגשה תביעה חסרת פשרות לביטול דמי המזונות, מתוך עמדה משפטית הגורסת כי הורה שאינו מעוניין בכל קשר עם אביו בשל הסתה, אינו יכול להמשיך לדרוש ממנו תמיכה כלכלית מלאה כאילו דבר לא קרה.

לאחר שנתיים של מאבק עיקש בבתי המשפט, הושג הישג משמעותי: בית המשפט הורה על ביטול המזונות והצליח להוביל לחידוש קשר מינימלי בין האב לבנו.

"הורה שגורם לנתק בין הילד להורה השני מבצע, לדעתי, אלימות נפשית כלפי הילד שלו," מסבירה עו"ד מישוק. "מעבר לנזק המיידי, הילדים הללו גדלים לתוך דפוס בעייתי שעלול לחזור על עצמו כשהם עצמם יהיו הורים. מדובר בטעות מרה שפוגעת קודם כל בנפשם של הקטינים".

התיק הזה מסתיים בתקווה זהירה לעתיד טוב יותר, אך הוא משמש תמרור אזהרה לכל הורה הנמצא בהליכי פירוד: הילדים הם לא כלי נשק, והמחיר של הניכור עלול להיות כבד – גם רגשית וגם כלכלית.


◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות משפט ופלילים בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן