מבזקים
אשדוד מתחדשת – אבל הנתון חושף מה באמת מניע את הבנייה בעיר? הנתון החריג של יבנה: 100% מהבנייה החדשה – בהתחדשות עירונית קריית מלאכי בונה – אבל ההתחדשות העירונית עדיין לא הגיעה לשלב הביצוע 795 דירות חדשות באופקים – אבל אף אחת מהן לא בהתחדשות עירונית פתח תקווה שנייה בישראל: 956 דירות בהתחדשות עירונית בחצי שנה נתניה בחמישייה הארצית: כמעט מחצית מהבנייה החדשה מגיעה מהתחדשות עירונית כמעט 7 מכל 10 דירות חדשות בבת ים מגיעות מהתחדשות עירונית נס ציונה בצמרת הארצית: יותר מ-80% מהבנייה החדשה בהתחדשות עירונית 208 דירות חדשות באילת – אפס התחדשות עירונית פיצוצים נשמעו בשדרות ובעוטף: אוגדת עזה מבהירה – מדובר בפעילות כוחותינו ברצועה נעצר חשוד בהצתת מתקן השפכים שהושבת בנגב: בן 52 מאום בטין נחקר מחר בעוטף: 2,500 איש צפויים בעצרת הזיכרון לציון שלוש שנים ל־7 באוקטובר גאווה לבת ים: הנרי חן הוכתר לאלוף אירופה בוויקבורד אמו של רס״ן עידו שני ז״ל מרמת גן דורשת ועדת חקירה ממלכתית חולץ מחוסר הכרה לאחר תאונה עצמית בלוד – מצבו קשה חשד להצתה השבית את מכון הטיהור: 30 אלף מ״ק שפכים זורמים מדי יום לכיוון באר שבע אשדוד: בן 66 התמוטט בביתו – לאחר החייאה ליבו שב לפעום חשד לדקירה באשדוד: גבר נפצע באורח בינוני ברחוב כיכר סיגל אופקים זוכרת: ימים של טקסים, סיפורי גבורה, יצירה ומוזיקה לציון שלוש שנים ל-7 באוקטובר M16 עם משתיק קול ויותר מ – 21 ק״ג סמים: הפשיטות ברמלה ובלוד

מהמגדלים בבת ים לקיבוץ נחל עוז: החברות שנולדה מהפינוי ונשארה

שראלה (89): “יצרתי קשרים מדהימים”; שוש (89): “לא חשבתי שתהיה לי חברת נפש בגיל הזה” (104)
מפגש שסוגר מעגל של כמעט שנתיים התקיים, כאשר עשרות דיירי מגדלי הים התיכון בבת ים נסעו דרומה לקיבוץ לפגוש את חבריהם שהפכו כמו משפחה.
במשך כמעט שנתיים הם חיו כשכנים, לאחר שחברי הקיבוץ הוותיקים בנחל עוז פונו למגדלי הים התיכון בבת ים, שם פגשה אותם קבוצת דיירים שעשתה הכל כדי לגרום להם להרגיש בבית – הם זכו לחיבוק חם ונוצרו חברויות אמיתיות. עם סיום המלחמה החלו חברי הקיבוץ לחזור לביתם, ודווקא בגיל שבו נדמה שקשה להתחיל מחדש, הם חזרו עם מעגלי חברה וקשרים חדשים שנוצרו. כעת, אחרי יותר מחצי שנה שבה שמרו על קשר טלפוני מרחוק, יצא אוטובוס מיוחד שהחזיר לקיבוץ את החברים החדשים וצוות הבית למפגש איחוד מרגש שכלל קפה ועוגה, שיעור ספורט, ארוחה וסיור.
שראלה שומרון (89), וותיקת נחל עוז, מתארת: "הימים הראשונים היו מטלטלים, לא הבנתי לאן הגעתי. היה קל יותר עם החברות לצידי, הייתי באה לשוש בערבים. גרנו באותו הבית למשך פרק זמן ארוך ויצרתי קשרים מדהימים, התרגשתי מאוד".
שוש רובינפלד (89), דיירת מגדלי הים התיכון, מוסיפה: "בכנות, לרגע לא חשבתי שתהיה לי חברת נפש בגיל הזה. היה לי קשה מאוד להיפרד. עשיתי הכל כדי להצליח להגיע לקיבוץ ולתת לחברתי שראלה חיבוק גדול". ליאוני בראל (76), דיירת נוספת מהמגדלים, מספרת: "הם היו קבוצה שאי אפשר היה להתעלם ממנה. אני התחברתי במיוחד לחיה מנחל עוז, השתתפנו יחד בהרבה חוגים והיצירה חיברה בינינו. דווקא הקשר עם האנשים שחוו את הנורא מכל, נתן לנו אפשרות לנסות לחזק אותם ואת עצמנו בו זמנית".

◼️ חדשות עוטף עזה, מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות בת ים והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: גלעד קוולרצ'יק, מגדלי הים התיכון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של בת ים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מועצות - עוטף עזה

לחצו כאן
דילוג לתוכן