מבזקים
נפילה בגן ילדים בראשון לציון; אין נפגעים קריית אונו מתעוררת אחרי לילה מתוח: שתי זירות נפילה בעיר גם מצחיק וגם שימושי: הקמפיין של ראש העין לקראת פסח תופס ברשת מחשבים לתלמידים או מאבק פוליטי: הסערה החדשה בכפר סבא כשהמבוגרים בחזית, הנוער של גבעת שמואל מחזיק את העורף גם בחשכה ובחירום: גדרה מתקינה תאורה סולארית במיגוניות רחובות מתאוששת מהפגיעות: כלל זירות הרסיסים בעיר טופלו שיחת טלפון שהופכת לרשת ביטחון: כך באר שבע שומרת על הוותיקים קריית מלאכי מקלה על ההורים: לא ייגבה תשלום על ימי גן שלא פעלו בימים קשים בצפון: בנימין הגיעה עם חיבוק, עוגות ומילים מהלב ירושלים פותחת את הלב: תושבי מטולה הגיעו להתאווררות בבירה תקיפת אנשי תקשורת במרחב המוגן בתל אביב: החשוד עוכב ושוחרר בתנאים מגבילים פגיעה ישירה בירושלים, מטרים ספורים מהכותל המערבי סיכום האירועים ברחובות: פגיעה ישירה בבית מגורים בעיר, לצד עשרות זירות של שברי יירוט ורסיסים – כל הזירות זוכו היערכות מערכת החינוך בלוד לשבוע הקרוב: כל התשובות להורים אשדוד בצמרת החינוך: מקום שני בשביעות רצון התושבים ידע ששווה כסף: עיריית רחובות פותחת סדרת הרצאות חינמית לעסקים שר הכלכלה הגיע לרמלה: זה המסר שהעביר ממרכז ההפעלה העירוני תושבי רחובות, שימו לב: השינויים הגדולים לקראת פסח כבר כאן היוזמה שמרגשת את אור יהודה: בני הנוער מפעילים ילדים במקלטים

תלמידי מגמת החירום וההצלה באילת סיירו במרכזי החירום העירוניים

מגמת "לימודי חירום, חילוץ והצלה" נפתחה השנה (תשפ"ו) בעיר אילת כתוכנית תלת-שנתית ברמת 10 יחידות בגרות, ומציעה לתלמידי התיכון שילוב ייחודי בין לימודים עיוניים להכשרות מעשיות בתחומי החירום וההצלה.

מגמת "לימודי חירום, חילוץ והצלה" נפתחה השנה (תשפ"ו) בעיר אילת כתוכנית תלת-שנתית ברמת 10 יחידות בגרות, ומציעה לתלמידי התיכון שילוב ייחודי בין לימודים עיוניים להכשרות מעשיות בתחומי החירום וההצלה.

התלמידים עוברים במהלך שלוש השנים מגוון הכשרות: בכיתה י' קורס עזרה ראשונה של מד"א, בכיתה י"א קורס כבאות וקורס חילוץ מהריסות מטעם פיקוד העורף, ובכיתה י"ב השלמה לקורס חובשים של מד"א וביצוע פרויקט גמר מחקרי. בסיום כל שנה נבחנים התלמידים במבחני בגרות – חמש יחידות בעיוני וחמש יחידות במעשי.

בשבוע שעבר (27.1) יצאו התלמידים לסיור מקצועי בעיר אילת, במהלכו ביקרו במרכז ההפעלה של אגף חירום וביטחון בעירייה וקיבלו סקירה על מצבי החירום בעיר מאילן חדידה, מנהל האגף. הסיור כלל גם ביקור במשל"ט העירוני, במחסני החירום העירוניים, בחברת מקורות ללימוד על התמודדות עם מחסור במים, ובתחנת כיבוי אש, שם שמעו התלמידים ממפקד התחנה על תפקידי הכבאות באירועי חירום, כולל רעידות אדמה, והכירו מקרוב את רכבי הכיבוי השונים.

מנהל האגף הדגיש את החשיבות של הכשרה מעשית לצד ידע עיוני, והסביר כי אילת, הממוקמת על השבר הסורי-אפריקאי ובסמיכות לגבולות, מתרגלת לאורך כל השנה תרחישי חירום בשיתוף כלל גופי הביטחון והצלה. העיר מפעילה גם את יחידת סע"ר (סיוע עצמי ראשוני), הכוללת כ-200 מתנדבים המוכשרים למתן מענה ראשוני בעת רעידת אדמה.

מגמת חילוץ והצלה מצטרפת למגוון רחב של מקצועות לבחירה בתיכון, ביניהם: מדעי החברה, הנדסת תוכנה, ביולוגיה ימית, משפטים, תיירות ופנאי, אמנות, חינוך גופני ועוד – ומעניקה לתלמידים כלי חיים מקצועיים לצד חוויית לימוד ייחודית.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: עיריית אילת

דילוג לתוכן