מבזקים
ראשון לציון: תלמידי ומורי תיכון “אמירים” העפילו לגמר חידון הציונות הארצי מודיעין: עבודות שדרוג נרחבות בעמק איילון דרום מודיעין: נחנך מבנה הקבע החדש של בית חינוך "צלילים" לתלמידים על הרצף האוטיסטי תחרות "הבניין המדוגלל לשנת 2026" יוצאת לדרך באשקלון מאהל הזיכרון והגבורה נפתח בשדרות: עדויות מהשבי, השכול והלחימה במפגשים פתוחים לציבור בגלל מעדן חלב: כך הצילה אחות במרפאה באשדוד את חייה של תינוקת בת תשעה חודשים תל אביב: תערוכה חדשה חושפת את הפצע האישי של המלחמה – מהחזית בעזה ועד הבית שנשבר רגע לפני הדלקת המשואה: חנה לסלאו הגיעה לבית גיל הזהב בת"א והפכה את המקום לבמת פרסים נוצצת בתנאים קשים: עשרות ציפורי בר הוחזקו במחסן תת־קרקעי ביבנה משבר בתחבורה הציבורית: סכסוך עבודה ענפי הוכרז – חשש להשבתות נרחבות גם באשקלון, נתיבות, שדרות, באר שבע וירושלים "שלא על מנת לקבל פרס": התלמיד מאריאל שהפך למלאך השומר של ניצולת השואה מצדיעים לגבורה: לוחמי המשמר הלאומי של מג"ב במפגש מרגש עם שורד השואה צבי פז בבאר שבע כתב אישום חמור: עו"ד מנתניה נאשם באונס וניצול חיילות תמורת “הנחה” בשכר טרחה מחדל המכרזים ביבנה: 27 מועמדים, אפס מנהלים לרשת המרכזים הקהילתיים יום הזיכרון בירושלים: סיורים מודרכים בהר הרצל ללא עלות לקהל הרחב ראש העין מסכמת את מבצע "שאגת הארי": 153 אזעקות, עשרות מבנים נפגעו ותושבים פונו התחזה לעובד עירייה וגנב 18 רכבים: פוענחה פרשיית הונאת הרכב המתוחכמת בקריית גת דרמה על המסילה: אדם נפגע מרכבת סמוך לתחנת לוד מהפכה בדרום תל אביב: התקדמות דרמטית בתוכנית לפינוי התחנה המרכזית והקמת מסוף תחבורה חדש ירושלים כסמל לחוסן: חגיגות העצמאות בבירה יתקיימו כסדרן בעשרות מוקדים

קמפיין חדש לספריות העירוניות בגבעתיים

העירייה משיקה קמפיין עירוני רחב היקף המזמין את התושבים לגלות מחדש את רשת הספריות העירוניות כעוגן קהילתי, תרבותי ומרגיע בלב העיר.

בעולם של גירויים מהירים ומסרים בלתי פוסקים, עיריית גבעתיים בוחרת להחזיר את עולם הספרים למרכז חיי הקהילה. העירייה משיקה קמפיין עירוני רחב היקף המזמין את התושבים לגלות מחדש את רשת הספריות העירוניות כעוגן קהילתי, תרבותי ומרגיע בלב העיר.

הספריות העירוניות פועלות בשלושה מוקדים מרכזיים – בית יד לבנים, בית אלון ומרכז קהילתי שז"ר – ולצדן נפתחו ספריות חצר בפארק גבעתיים, בגינת הבנים, בגן העלייה השנייה ובעתיד הקרוב גם בגינת המכתש. לצד חוויית הקריאה הקלאסית, מציעות הספריות אלפי כותרים דיגיטליים וקוליים דרך אפליקציות "עברית" ו"ליבי", המאפשרות קריאה מכל מקום ובכל זמן.

הספריות מציעות גם מגוון פעילויות תרבותיות לילדים ולמבוגרים, רבות מהן ללא עלות, כולל מועדון קוראים למבוגרים, סדנאות כתיבת שירה, אירוח כיתות וגנים, פרויקט "ספרייה באה לגן" ושני מועדוני קוראים לצעירים לכיתות ב'-ג' ולכיתות ד'-ה'. בקרוב תפעל גם במה פתוחה לתושבים שכתבו ספרים או מעוניינים להרצות בנושאים מגוונים.

בשנת 2025 שמרו הספריות על הקשר עם הקהילה: כ-20,000 תושבים החזיקו במנוי פעיל, ובמהלך השנה הצטרפו אליהם כ-1,000 מנויים נוספים. במהלך השנה נרשמו 107,287 השאלות של ספרים פיזיים מתוך 245,000 כותרים זמינים, ויותר מ-11,600 השאלות דיגיטליות.

הספרים הכי מושאלים למבוגרים היו "הנשים" מאת קריסטין האנה (100 השאלות) ו"הבת מפריז" מאת קריסטין הרמל (77 השאלות). אצל הילדים, זכו להצלחה "איש הכלב וסופר גור" (201 השאלות) ו"איש הכלב: קול הכלבים" (177 השאלות), שניהם מאת הסופר דאב פילקי.

ויקי וינגר, מנהלת הספריות העירוניות:

"אנחנו לא רק משאילים ספרים – אנחנו בונים קהילה. הספריות שלנו הפכו למרכז תוסס של סדנאות כתיבה, מועדוני קוראים למבוגרים ולצעירים ומפגשי תרבות. הקמפיין הזה הוא הזמנה פתוחה לכל מי שעדיין לא איתנו – לבוא, להירשם ולהתאהב מחדש במילה הכתובה".

רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים:

"הספריות העירוניות הן מרחב של מחשבה, סקרנות ומפגש קהילתי. אנו רואים בהן חלק בלתי נפרד מאיכות החיים בעיר ומזמינים את כל תושבות ותושבי העיר, בכל הגילים, להצטרף לקהילת הקוראים".


◼️ חדשות גבעתיים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: עיריית גבעתיים

דילוג לתוכן