מבזקים
ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה טרגדיה לילית ברמלה: בן 70 נספה בשריפה, גבר נוסף נפצע לקרוא הודעות בלי וי כחול: השדרוג החדש שוואטסאפ מכינה למשתמשי אנדרואיד

מדריך מגן דוד אדום לחורף

בעקבות שינויי מזג האוויר, במד"א מפרסמים הנחיות לציבור לחורף בטוח, על מנת שנדע להגן על עצמנו ועל היקרים לנו, בבית ומחוצה לו. מנכ"ל מד"א אלי בין: "עם הירידה בטמפרטורות ולקראת עונת החורף, אנו מבקשים מהציבור לנקוט משנה זהירות, על מנת להימנע מתאונות ופגיעות הנגרמות כתוצאה מקור עז, גשמים ורוחות חזקות. כמדי שנה, במד"א ערוכים לכל אירוע בכל מזג אוויר. אני קורא לציבור להגביר את תשומת הלב לקרובי משפחה, מכרים ושכנים קשישים המתגוררים לבדם, לוודא כי הם מוגנים מפני הקור ולסייע להם במידת הצורך. בכל צורך רפואי יש להזעיק את כוחות מד"א בטלפון 101 או דרך יישומון 'מד"א שלי', באמצעותו החובשים והפראמדיקים יזהו את מיקומכם המדויק. אני מאחל חורף חם ובטוח לכלל הציבור בישראל".

היזהרו שלא להחליק: במקומות בהם מצטבר קרח או שלג על המדרכות והכבישים, מתבקש הציבור להימנע מלנוע בהם שלא לצורך, בשל ריבוי מקרים של החלקה ושבירת גפיים בעבר.

רוחות חזקות: בעת השתוללות רוחות חזקות, עלולים חפצים להינתק ממקומם. על כן, יש להקפיד לחזק ריהוט גן, מתקני ייבוש כביסה וחפצים נוספים, על מנת שלא יפגעו בבני אדם. חשוב להיזהר במהלך פתיחת וסגירת חלונות, שיכולים להיטרק בעוצמה רבה עקב הרוחות.

שמירת חום גוף: יש להלביש אנשים מקבוצות אוכלוסייה הנמצאות בסיכון (קשישים, תינוקות וחולים) בשכבות של בגדים קלים, שיאפשר תנועה. יש לכסות אותם בשמיכה קלה ולדאוג לחימום החדר לטמפרטורה של כ- 24 מעלות. שימו לב! אין לכסות תינוקות בשכבות רבות או בשמיכה כבדה, שכן הדבר עלול לגרום לחנק. בנוסף, יש להקפיד שלא יישארו חפצים מיותרים במיטת התינוק על מנת שלא יפגעו בו במהלך הלילה. במקרה של ירידה בתפקוד, בלבול, מיעוט אכילה ושתיה, שינוי התנהגות וישנוניות, יש לחמם את החולה ולהזעיק מיד את צוותי מד"א בטלפון 101.

פגיעות קור: הסימנים העיקריים להיפותרמיה הם ירידה במצב ההכרה, התנהגות לא ברורה וירידה בשיקול הדעת, רעד שרירים, דופק איטי או לא סדיר, ירידה בשליטה מוטורית, ירידה בקצב הנשימה, עור חיוור וכחלחל. אם החולה רטוב, יש להחליף את בגדיו ליבשים, ולחמם אותו. במקרה של כוויות קור, צפוי החולה להרגיש תחושת קור בגפיים, כאבים והרגשת נימול. במקרה כזה יש לשפוך מים פושרים (לא חמים) על האיבר הקר ולקבע אותו. אין לעסות את האיבר.

סוללת גיבוי למכשירי הנשמה: עבור חולים המונשמים בביתם על ידי מכשיר הנשמה, יש לוודא כי סוללות הגיבוי של המכשיר זמינות ומוכנות לשימוש לפרק זמן ממושך, למקרה של הפסקת חשמל.

מכשירי חשמל והסקה: הרעלת חד תחמוצת הפחמן (co) היא קטלנית. הגז עשוי להיפלט כתוצאה משימוש בתנור גז או קמינים הפועלים על גחלים. זהו גז חסר צבע או ריח, ולא ניתן להבחין בקיומו עד שמתחילים להופיע סימני ההרעלה, לכן חשוב לנקוט באמצעי בטיחות. בזמן הפעלת ההסקה יש להקפיד על אוורור נאות, לשם תחלופת אוויר. בנוסף, יש להקפיד על בדיקה תקופתית של מערכת ההסקה באופן שוטף ע"י טכנאי מורשה. יש להרחיק תנורי חימום הפועלים על אש גלויה מחפצים העשויים להתלקח (ספות, שמיכות). אין לייבש בגדים על תנורים כאלה, ויש לבדוק טרם חיבור התנור לחשמל את תקינות השקע והתקע. הקפידו גם למנוע גישה של ילדים לתנור. שמרו על מכשירי חשמל הרחק מרצפה רטובה ושימו לב למכשירי חשמל באמבטיה ובמטבח. הימנעו מהפעלת מכשירי חימום הפועלים על אש גלויה בזמן השינה. במקרה של הופעת סימני הרעלה, דוגמת סחרחורת, בחילה, הקאה, עייפות, חולשה והרגשה כללית רעה, ובמקרים קשים של אובדן הכרה, יש לסגור מיד את מערכת ההסקה, לאוורר את הבית ולהזעיק מיד את מד"א.

נהיגה בטוחה: בימים גשומים, הכבישים חלקים מאוד, וסכנת ההחלקה קיימת גם במהירות נמוכה. הקפידו לשמור מרחק גדול מהרגיל מהרכב שלפניכם, ולנסוע במהירות נמוכה ובהתאם לתנאי הדרך. יש לשים לב לאדים המצטברים על שמשות הרכב ועלולות לגרום לפגיעה בראות. על כן, יש להקפיד על אוורור הרכב ועל הפשרת האדים באופן קבוע. על הנהגים להקפיד על הדלקת אורות דרך, בייחוד כאשר הראות לקויה. בנוסף לכך, עצירה בשול הדרך היא אסורה ומסוכנת. אין לעצור במקומות לא בטוחים אלא רק בתחנות ריענון מוסדרות. יש לתת תשומת לב מיוחדת להולכי רגל, בדגש על ילדים סמוך למוסדות חינוך, תוך מתן זכות קדימה. בנוסף, יש לשים לב שלא להיכנס עם הרכב לשלוליות, גם אם נראה שהן אינן עמוקות במיוחד. כלי רכב עלולים להיסחף בקלות במקומות מוצפים, והנהג עלול לאבד לחלוטין את השליטה על רכבו, ואף להסתכן בטביעה. חשוב לא להישאר ברכב בקור, על מנת להימנע מהירדמות וכן ממצב של היפותרמיה.

אזהרה והצהרה – בשום אופן אין בהנחיות המפורטות בדפי מידע אלו להקנות סמכויות טיפול או אבחון מעבר לידיעותיך בהגשת עזרה ראשונה. הנחיות אלו אינן באות להחליף את פעולות ההצלה באופן מקצועי. בכל מקרה מומלץ לפנות לייעוץ רפואי מקצועי. חשוב לעבור קורס עזרה ראשונה והחייאה במסגרת מגן דוד אדום.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשקלון

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע והנגב

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גדרה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יבנה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מודיעין מכבים רעות

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מזכרת בתיה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של נס ציונה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית עקרון

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמלה

לחצו כאן
דילוג לתוכן