מבזקים
תושב אשקלון נעצר בפרשת הרחפנים: החשד – הועברו להברחות נשק וסמים במרכז הארץ: התחזה לנער בן 16 ברשת – יותר מ – 20 קורבנות אותרו בפרשה "הם שניים על אחד, קטן כזה": המשטרה חושפת מה קדם לסרטון המעצר שעורר סערה בנתניה הותר לפרסום: ליאל איפרגן הוא החשוד ברצח הילד הלל מרדכי דדון בבית שמש זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 21-22 באוגוסט 2026 הסיפור לשבת: הקושי מזרז לך את הישועה פרשת השבוע: כי תצא דאגה ברמלה: אמיר אמברבר בן ה־23 נעדר ביפן מאז 2 באוגוסט חמישה בתי ספר ברמלה ברשימת המצטיינים של משרד החינוך Sold Out באשדוד: אלפים מילאו את פסטיבל הבירה בשני לילות של מוזיקה ובירה רחובות: שינויים בהסדרי התנועה ביום ראשון בשל המשחק באצטדיון העירוני מחיפה למלון באילת: אורח נאשם בהחזקת קוקאין שלא לצריכה עצמית קנאביס, קטמין ו – MDMA: תושב אילת נאשם בסחר ובהחזקת סמים קוקאין, קטמין וסם נוסף נתפסו בדירה באילת: כתב אישום נגד תושב העיר חשד לאלימות קשה בתוך המשפחה באשדוד: בן 44 נאשם בתקיפת אמו בת ה – 77 "תצטרכי שיקריאו בבית קברות על שמך": פוטר ממלון באילת – ונאשם באיומים על עובדות כיסא הושלך לעבר אישה בחוף באילת ופגע בראשה: תושב העיר נאשם בפציעה, איומים והפרעה לשוטר מהיום: שימוש בטלפון בזמן נהיגה יעלה לכם ב – 10 נקודות מסוף האוטובוסים הישן באור יהודה הפך לחניון: 180 מקומות חניה חדשים מגדל בן 40 קומות וכ – 230 דירות: רובע הכניסה לירושלים עולה שלב

ליד נתב״ג: גנב רכב נמלט – וגרם למותה של אישה

17 שנות מאסר נגזרו על שוהה בלתי חוקי שהתנגש ברכב במחלף שפירים

בית המשפט המחוזי מרכז בלוד גזר היום עונש של 17 שנות מאסר בפועל על שוהה בלתי חוקי זיאד גזאווי (31) שסייע בגניבת רכב ותוך כדי ההימלטות, במחלף שפירים, התנגש ברכב אחר וגרם למותה של הנוסעת ליובוב מלניק (69) ז"ל. כמו כן, השית עליו בית המשפט לשלם פיצוי למשפחת המנוחה, בסך כולל של 270 אלף ש״ח.

 זיאד גזאווי הודה והורשע בעבירות של רצח באדישות, תקיפה הגורמת חבלה חמורה, כניסה לישראל שלא כדין, נהיגה ללא רישיון נהיגה, וכן בעבירות נלוות נוספות.

גזאווי, תושב רמאללה, ביולי 2024 נכנס לישראל שלא כדין, בהתאם לתוכנית מוקדמת עם שותפיו, לגנוב רכבים בתמורה לסך של 3,500 ₪. במסגרת התוכנית, איתרו השותפים בסיוע גזאווי רכב ברחובות, גנבו אותו, ובהמשך הוא נהג בו לכיוון ראשון לציון, כאשר אין ברשותו רישיון נהיגה. בשלב מסוים, הבחינה ניידת משטרה ברכב הגנוב והחלה בנסיעה בעקבותיו. כאשר גזאווי נעצר ברמזור אדום, ניגשו אליו שתי שוטרות עם אקדחים שלופים והוא החל להימלט מהמקום. ניידת משטרה נוספת הצטרפה למרדף אחר הרכב, במהלכו נהג גזאווי בפראות, במהירות מופרזת, תוך חציית צמתים ברמזור אדום וסיכון ממשי של הנהגים בכביש.

בהגיעו למחלף שפירים, הוא חצה צומת באור אדום, תוך שהוא מאיץ מהירות נסיעתו לכדי 136 קמ"ש ומגלה אדישות מוחלטת לחיי אדם, כשכל שלנגד עיניו הוא להימלט מאימת הדין. באותה עת, נהגה ברכבה נהגת, לאחר שאספה את אמה לובוב ז״ל משדה התעופה כשהגיעה לבקר את משפחתה.  גזאווי התנגש בעוצמה ברכב וכתוצאה מההתנגשות, נהרגה ליובוב ז"ל במקום, ואילו בתה נפצעה קשה.

בשלב הטיעונים לעונש, עתר התובע בתיק עו"ד ד"ר גל רוזנצוויג, מפרקליטות מחוז מרכז, להשית על גזאווי עונש של 20 שנות מאסר בפועל.

בית המשפט המחוזי גזר עליו כאמור עונש של 17 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי, פיצוי למשפחת המנוחה בסך כולל של 270 אלף ש״ח ופסילת רישיון הנהיגה ל-10 שנים.

בית המשפט המחוזי קבע בגזר הדין, כי הנאשם ביצע את עבירות הרכוש ממניע כלכלי וגרם למותה של המנוחה באדישות כדי להימלט ממעצר, וכי הוא ״הגורם האחראי הבלעדי לגרימת התאונה״. בית המשפט ציין, כי ״מעשי הנאשם גרמו נזק רב לנפש, לגוף ולרכוש. הנאשם גרם למותה של המנוחה, אם וסבתא אהובה, לנגד עיניה של בתה ופצע את הבת. משפחת המנוחה חיכתה בכיליון עיניים לפגוש במנוחה שלא התגוררה בארץ, התאונה ארעה לאחר שנחתה בארץ ובטרם הספיקה לפגוש את משפחתה״.

מפרקליטות מחוז מרכז נמסר: בשנים האחרונות מובילה פרקליטות המדינה קו אכיפה מחמיר ועקבי ביחס לאירועי המתה המבוצעים באמצעות כלי רכב, במיוחד במצבים של נהיגה פרועה, מנוסה משוטרים, פריצות מחסומי משטרה, שימוש מכוון ברכב כאמצעי פגיעה, או אדישות מובהקת לסיכון חיי אדם. קו זה בא לידי ביטוי הן בחומרת העבירות המיוחסות לנאשמים והן במדיניות הענישה המבוקשת.

בתי המשפט אימצו עמדה זו פעם אחר פעם, והכירו בכך שאין מדובר ב"תאונות דרכים" במובנן הרגיל, אלא בהתנהגות עבריינית חמורה בעלת אדישות לתוצאה קטלנית.

הקו המחמיר של הפרקליטות שהוביל הלכה למעשה להחמרה בענישה נגד נהגים, נועד להעביר מסר חד וברור בדבר קדושת החיים והצורך להיאבק בתופעת הנהיגה המסוכנת והקטלנית שהפכה למכת מדינה.


◼️ חדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן