בצליל וצבע: נפתחה תערוכת האמנים ה-30 במוזיאון החאן באשקלון – סדרת התערוכות של 'צליל וצבע' נפתחה בערב השקה מרגש עם יצירותיו של אילן ביטון
בערב שלישי (12.5.26), הושקה תערוכת 'צליל וצבע' המסורתית במוזיאון החאן עם יצירותיו המיוחדות של האמן, תושב אשקלון, אילן ביטון.
האירוע התקיים במעמד ראש העיר תומר גלאם, חברת המועצה והממונה על התיירות לילי קידר, יו"ר אגודת אמני אשקלון והסביבה ואוצרת התערוכה מיקי בנאי, המנהלת האמנותית חנה רביב, סגנית מנהלת אגף תיירות אסנת שובל, אמנים ותושבי העיר.
תערוכתו של אילן ביטון הציגה דיאלוג מתמשך בין צליל לצבע על ידי זרימה בלתי פוסקת של תנועה, מקצב ומחווה חזותית. ביטון הפך את החללים במרחב המוזיאון ליצירה שמתעוררת לחיים, כאשר הטעין אותם ברגש ובצבע המציגות את עולמו הפנימי.
אחד המיצגים המרגשים והבולטים בתערוכה – הינו מיצג לזכרו של בנימין (ימנו) זלקה, הצעיר בן 21 שנרצח בערב יום העצמאות האחרון בפתח תקווה. בו ניראה צעיר דקור בסכין צבעונית המסמלת את הילדים שביצעו את המעשה הנתעב. הרצפה מלאה בצבעים ובצעדים המסמלים את צעדיהם של הילדים הרבים שתקפו את הבחור שכל שביקש הוא לשמור על הסדר.
התערוכה היא חלק מסדרת תערוכות "צליל וצבע" שמתקיימת זו השנה ה- 30 להיווסדה שמטרתה להפגיש בין אמנים מאשקלון לאמנים ברחבי הארץ. תערוכת "צליל וצבע" אורגנה ע"י אגף התיירות בניהולה של אסנת שובל.
ראש העיר, תומר גלאם: "תערוכת 'צליל וצבע' הפכה לאורך השנים למסורת תרבותית משמעותית ומרגשת בעיר אשקלון, המחברת בין אמנים, יצירה וקהילה. היצירות המוצגות בתערוכה מצליחות להעביר רגש, מחשבה וערכים דרך צבע, תנועה ושפה אמנותית ייחודית, וכל אחת מהן מספרת סיפור אחר שמעורר השראה. אני גאה בכך שאשקלון ממשיכה לקדם תרבות ואמנות איכותית ולהוות בית ליוצרים מקומיים לצד אמנים מכל רחבי הארץ."
תערוכת 'צליל וצבע' מוצגת במוזיאון החאן באשקלון ותוצג עד לתאריך 11.6.26. שעות הפעילות: ביום א' בין השעות 09:00-13:00, 16:00-19:00; ובימים ב'-ה' בין השעות 09:00-16:00. הכניסה חופשית/
◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








