החלטה מפתיעה של בית הדין של הליכוד הערב (שני) ולפיה לא יתקיימו הפריימריז לרשימת הליכוד לכנסת הבאה, אלא רק לראשות. בכך למעשה הפך בית הדין את החלטתו מן השבוע הקודם.

ההערכה הייתה כי ההחלטה תבוטל שכן אי אפשר להתארגן לפריימריז בתוך עשרה ימים בנוסף לעניין הכספי – כאשר החוק שמאפשר להעביר לח"כים תקציב לא מאפשר להם לקבל תרומות. ואכן – זה קרה.
חבר מרכז הליכוד – חבר מועצת העיר רחובות – גיא צור התייחס לבחירות ואמר: "נתניהו אשר בימים אלו יוצא להתמודדות בתוך תנועת הליכוד כותב כנראה פרק נוסף 'ב'ימי בנימין' תוך כדי תנועה… אנו עומדים לפני מערכת בחירות שלישית השנה. ממערכת לבחירות אחת לשניה ליבוי היצרים והמחלוקות מורגש ביתר שאת חובה עלינו לשמור על סבלנות וסובלנות ולזכור שיש יום אחרי הקלפי".

כזכור, מרכז הליכוד אישר בסוף השבוע את קיום הפריימריז לראשות המפלגה ב-26.12, זאת לאחר שהושגה הסכמה בנוגע למועד. בשלב זה המתמודדים בבחירות הם ראש הממשלה – שהינחה ח"כ דוד ביטן שלא לקדם את היוזמה שלו לביטול הפריימריז לראשות המפלגה וח"כ גדעון סער. נתניהו אמר כי "הליכוד היא תנועה דמוקרטית וחבריה יחליטו מי ינהיג אותה".
אגב, זו תהא הפעם הראשונה בה יתקיימו פריימריז לראשות הליכוד מאז שנת 2014 אז נתניהו ניצח את דני דנון ברוב גדול. אחרי הבחירות ב-2015, נתניהו החליט להקדים את הבחירות המקדימות והבטיח את הנהגתו גם בבחירות לכנסת ה-21. כזכור, אף אחד לא התמודד מולו, הפריימריז בוטלו ומאז שימש כיו"ר המפלגה בכל מערכות הבחירות הבאות.







