מרכז חדשנות, בריאות וחוסן חדש נחנך בשדרות בהשקעה של 9 מיליון שקל, במהלך שנועד להפוך את העיר והנגב המערבי למוקד לפיתוח טכנולוגיות ופתרונות בתחומי בריאות הנפש, השיקום, החוסן וההתמודדות עם מצבי חירום.
מרכז RiSE.Hub הוקם בשותפות רחבה של מנהלת תקומה, עיריית שדרות, זרוע החדשנות ARC של המרכז הרפואי שיבא, האב חדשנות חוסן ובריאות שדרות, רשות החדשנות, הרשות לפיתוח הנגב והביטוח הלאומי.
מתוך ההשקעה בהקמת המבנה, 4 מיליון שקל הוקצו מתקציב מנהלת תקומה. הביטוח הלאומי השקיע בנוסף 6 מיליון שקל בתפעול המבנה באמצעות פרויקט "בין שיבא לשדרות", יחד עם עיריית שדרות.
הרעיון העומד בבסיס המרכז הוא להפוך את הידע והניסיון הייחודיים שנצברו בשדרות ובנגב המערבי לאורך שנים של התמודדות עם מצבי חירום ומשבר לנכס שיוכל לשמש לפיתוח פתרונות בישראל ובעולם.
המרכז צפוי לשמש לפעילות מחקר ופיתוח, ניסוי והטמעה של טכנולוגיות בתחומי הבריאות, השיקום והרציפות התפקודית. הוא יחבר בין יזמים, חברות הזנק, מוסדות אקדמיים ומערכת הבריאות, ויפעיל תוכניות ליווי והאצה לסטארטאפים, תשתיות מחקר ופיתוח ותוכניות יזמות והכשרה לצעירים משדרות.
אל המבנה החדש צפויות להיכנס חברות שיפעלו ויעבדו מתוך העיר, כחלק מהשאיפה להפוך את המרכז גם למנוע של צמיחה כלכלית ויצירת מקומות תעסוקה בשדרות.
במהלך אירוע החנוכה הוכרז על ארבע חברות ההזנק הראשונות שנבחרו לקבל מענק של עד 700 אלף שקל כל אחת לצורך העתקת פעילותן ופיתוחן מתוך שדרות. המענקים ניתנים במסגרת תקציב כולל של 4.7 מיליון שקל, כאשר בחירת חברות נוספות עדיין נמצאת בעיצומה.
בין החברות שנבחרו נמצאות Bpreven, המפתחת מערכת מבוססת בינה מלאכותית לזיהוי מוקדם של מצוקות נפשיות ולהתאמת טיפול אישי; NEAO, המפתחת פלטפורמת AI ומציאות מדומה לטיפול קבוצתי אנונימי לצעירים; Cognishine, שפיתחה פלטפורמה דיגיטלית לשיקום קוגניטיבי ותפקודי; ו-Mentality, פלטפורמת בינה מלאכותית לבריאות הנפש שפותחה בשיתוף Microsoft ושיבא.
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי, אמר: "פתיחת RiSE.Hub היא עוד הוכחה לכך ששדרות אינה רק סמל של חוסן והתמודדות, אלא גם עיר של צמיחה, יזמות וחדשנות. דווקא מהמקום שחווה אתגרים חסרי תקדים צומחים היום רעיונות, טכנולוגיות ושותפויות שיכולים להשפיע על מדינת ישראל כולה".
לדבריו, המרכז החדש יחבר בין הצרכים של התושבים לבין יזמים וחברות המפתחים פתרונות בתחומי החדשנות החברתית, הרפואית והטכנולוגית.
ראש מנהלת תקומה, אביעד פרידמן, ציין כי הידע שנצבר בשדרות בהתמודדות עם משברים יכול להפוך למנוע צמיחה ולמשוך לעיר יזמים, חוקרים וחברות שיפתחו פתרונות עבור ישראל והעולם.
המרכז החדש מבקש למעשה לעשות מהלך כפול: לפתח מתוך שדרות פתרונות לאתגרים שנולדו במציאות המורכבת של האזור, ובמקביל להביא לעיר חברות, השקעות, יזמים ומקומות עבודה חדשים.
◼️ חדשות שדרות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.










