מבזקים
תאונה באילת: רכב התהפך על גגו, שלושה בני אדם נפצעו בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים לא רק קניון: הסיפור הפחות מוכר מאחורי מתחם הענק בכניסה לראש העין הבטיחו כמה חודשים, חלפו יותר מ – 20: הסיפור מאחורי שיפוץ טיפת החלב באשקלון המרכז החדש בבאר שבע מבטיח מהפכה כלכלית, המבחן האמיתי יהיה בתלוש השכר בן 67 התמוטט באולם אירועים בנס ציונה: מצבו אנוש מזל טוב: סופי אוחיון – הגננת של המדינה עבור הורי גן דובדבן באשקלון, חוגגת שריפה לפנות בוקר בגן יבנה: הבן התעורר, העיר את בני הבית ומנע אסון בעקבות שעון החורף – מכניסים את השבת מוקדם; שימו לב לזמני כניסת ויציאת שבת – פרשת וירא | 30-31.10.2026
דגם אופנה דרמטי לצד בעל החיים מהאוסף המדעי ששימש לו השראה

כשגן החיות עולה על המסלול: תערוכת האופנה החדשה שתיפתח ברמת גן

12 מעצבי אופנה ישראלים יצרו דגמים חדשים בהשראת בעלי חיים מהאוסף המדעי של מוזיאון האדם והחי. ברבור, קנגרו, אבו נפחא, ג׳ירף ואיגואנה הופכים לבגדים, אביזרים ועבודות אופנה שיוצגו לצד מקורות ההשראה עצמם
דגם אופנה דרמטי לצד בעל החיים מהאוסף המדעי ששימש לו השראה

מה קורה כשמעצבי אופנה מקבלים גישה לאוסף מדעי של בעלי חיים ומתבקשים להפוך שלד, נוצות, עור, תנועה ומנגנוני הישרדות לבגדים? תערוכה חדשה שתיפתח במוזיאון האדם והחי ברמת גן תנסה לענות על השאלה באמצעות 12 דגמים שנוצרו במיוחד מתוך מפגש בין אופנה לעולם החי.

התערוכה, "אופנה חיה", תיפתח ביום שני, 20 ביולי, ותציג את עבודותיהם של 12 מעצבי אופנה ישראלים. כל אחד מהם בחר בעל חיים או פריט מאוסף המוזיאון, בחן את מבנה הגוף, אופן התנועה, הצבעים ומנגנוני ההגנה שלו, ופיתח בעקבותיהם דגם חדש.

לצד כל יצירת אופנה יוצג גם הפוחלץ או הפריט המדעי ששימש לה השראה, כך שהמבקרים יוכלו לראות את הדרך שעבר הרעיון מעולם הטבע אל גוף האדם ואל המסלול.

ירון מינקובסקי בחר בעולם הפרפרים, רותם פינצי בצבי הארץ־ישראלי, קיי לונג בברבור, איתי בר באבו־נפחא, עדן בן עמי בקנגרו ועדה חפץ בג׳ירף. מאור צבר יצר פריט ראש בהשראת חגב, אסף פרן עבד בעקבות עור הנחש, שי מור שאב השראה מהשלדג לבן־החזה, רביד הקן מהפנק ומירב פלג מהאיגואנה.

הדגמים אינם מנסים רק לחקות את המראה של בעלי החיים. חלקם מתייחסים לאופן שבו בעלי חיים מחזרים, מסמנים נוכחות, מתגוננים או משנים את גופם בהתאם לסביבה. כך הופכות תכונות ביולוגיות לרעיונות של נפח, צבע, תנועה וחומר בעולם האופנה.

בתערוכה תוצג גם סדרת צילומים שבה נראים הדגמים כשהם נלבשים ונעים על גוף אנושי. הצילומים נועדו להמחיש את הקשר בין בעל החיים, הבגד שנוצר בעקבותיו והאדם שלובש אותו.

עבודת וידאו של האמנית אלה אוזן תהפוך את נקודת המבט ותציג בעלי חיים כשהם לבושים באופנות ובסגנונות משתנים.

הביקור בתערוכה ייערך כחוויה מודרכת בת שעה ויכלול הצצה לתהליכי העבודה של המעצבים, כניסה לחדר האוספים של המוזיאון וסדנת יצירה שבה יוכלו המשתתפים לעצב פריט לבוש אישי בהשראת עולם החי.

את התערוכה אוצרים יואב מאיר וגילי סיוון־כהן, לצד האוצר השותף אלכס קפלן. היא תוצג במרכז החינוכי ובגלריות של מוזיאון האדם והחי ברמת גן עד 30 באוקטובר 2026.


◼️ חדשות רמת גן והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: משה מירון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמת גן

לחצו כאן
דילוג לתוכן