מבזקים
תאונה באילת: רכב התהפך על גגו, שלושה בני אדם נפצעו בן 58 התמוטט באמצע אימון ברחוב ביבנה: פעולות ההחייאה החזירו לו את הדופק רכב התהפך באילת: לוחם אש שלא היה במשמרת נחלץ לעזרת הלכודים יומיים של הצתות בבת ים: בבית החשוד נמצא רימון שהוסב למטען חבלה מטיילת בת 51 נפלה מגובה רב בנחל עקרבים: מסוק צבאי הוזנק לחילוצה לפני 32 שנה נגנב ממנו טנק, עכשיו האמר צבאי נעלם מאותו בסיס שליד אשקלון הצתת בניין בחולון הסתבכה לפרשת סחיטה: מלכודת בטלגרם וארבעה חשודים הטרגדיה ברחוב אגריפס בירושלים: ההרוגה היא דיפלומטית צ'כית בת 30 אסון בכביש 25 סמוך לנתיבות: נהג אוטובוס נהרג ו־24 בני אדם נפצעו המילים שהשאיר איתי יעבץ לפני שנפל בעזה נחרטות בלב מודיעין אשקלון היא "עיר אלף השקמים", אבל מה קורה לעצים כשהעיר ממשיכה לגדול? שתי טבעות נישואין נזרקו לפח בלוד, מה שקרה אחר כך לא רואים כל יום באיזו שעה נפגעים הכי הרבה בתאונות דרכים בעיר שלכם? הנתונים מפתיעים לא רק קניון: הסיפור הפחות מוכר מאחורי מתחם הענק בכניסה לראש העין הבטיחו כמה חודשים, חלפו יותר מ – 20: הסיפור מאחורי שיפוץ טיפת החלב באשקלון המרכז החדש בבאר שבע מבטיח מהפכה כלכלית, המבחן האמיתי יהיה בתלוש השכר בן 67 התמוטט באולם אירועים בנס ציונה: מצבו אנוש מזל טוב: סופי אוחיון – הגננת של המדינה עבור הורי גן דובדבן באשקלון, חוגגת שריפה לפנות בוקר בגן יבנה: הבן התעורר, העיר את בני הבית ומנע אסון בעקבות שעון החורף – מכניסים את השבת מוקדם; שימו לב לזמני כניסת ויציאת שבת – פרשת וירא | 30-31.10.2026
במה תיאטרלית עם דמותו של זאב ז׳בוטינסקי ברקע, לצד אלמנטים היסטוריים מתקופת חייו

86 שנים אחרי מותו: ז׳בוטינסקי חוזר לבמה בחולון – והרעיונות שלו נשמעים אקטואליים מתמיד

בלי טקס זיכרון ובלי נאומים: הצגה שתעלה הערב בחולון תחזיר למרכז את המנהיג, הסופר ואיש הרוח ואת השאלות שהעסיקו אותו על ביטחון, חירות ואחריות המדינה לאזרחיה
במה תיאטרלית עם דמותו של זאב ז׳בוטינסקי ברקע, לצד אלמנטים היסטוריים מתקופת חייו

86 שנים חלפו מאז מותו של זאב ז׳בוטינסקי, אבל השאלות שהעסיקו אותו נשמעות כאילו נכתבו עבור הוויכוח הציבורי בישראל של 2026: ביטחון, חירות, אחריות אישית, חברה ותפקידה של המדינה בחיי אזרחיה.

אמש עלה ז׳בוטינסקי מחדש על הבמה בחולון, לא במסגרת טקס זיכרון או סדרת נאומים, אלא באמצעות הצגה המוקדשת לדמותו, למשנתו ולרעיונות שהותיר אחריו.

ההצגה שהתקיימה בסמוך ליום השנה לפטירתו וביקשה להציג לציבור דמות רחבה יותר מזו המזוהה בדרך כלל עם המנהיג הציוני והמדינאי.

ז׳בוטינסקי היה גם סופר, עיתונאי, משורר ואיש רוח, שעסק לא רק בשאלת הקמתה של מדינה יהודית אלא גם בשאלה איזו חברה צריכה להתקיים בתוכה.

בין הרעיונות שעמדו במרכז ההצגה נמצאת תפיסת ״ההדר הז׳בוטינסקאי״, שביקשה להציב כבוד עצמי, התנהגות ראויה ואחריות כחלק מדמותו של האדם והחברה.

לצדה הוצג גם אחד הרעיונות החברתיים המזוהים ביותר עם ז׳בוטינסקי – ״חמשת המ״מים״: מזון, מעון, מלבוש, מורה ומרפא.

על פי תפיסתו, חמשת הצרכים הבסיסיים הללו צריכים לעמוד לרשותו של כל אדם ולהוות את הרף הבסיסי לקיומה של חברה מתוקנת.

כמעט תשעה עשורים לאחר מותו, הוויכוחים על גבולות אחריותה של המדינה, ביטחון אזרחיה, חירות הפרט, חינוך, דיור ורווחה עדיין נמצאים בלב סדר היום הישראלי.

הבחירה להחזיר את הרעיונות הללו דווקא לבמת התיאטרון מאפשרת לבחון אותם מחוץ למסגרת הפוליטית המפלגתית שבה הם מוצגים בדרך כלל, ולפגוש את ז׳בוטינסקי גם כאדם שעסק בתרבות, ספרות ובדמותה העתידית של החברה הישראלית.

ראש עיריית חולון, שי קינן, אמר כי מורשתו של ז׳בוטינסקי אינה שייכת רק לעבר: ״המורשת של זאב ז׳בוטינסקי אינה שייכת רק להיסטוריה. היא ממשיכה לעורר מחשבה גם היום. באמצעות התרבות והתיאטרון אנו מבקשים לא רק לזכור, אלא גם לפתוח שיח על הערכים, הרעיונות והאחריות המשותפת שלנו כחברה״, אמר קינן.

86 שנים אחרי מותו, השאלה שההצגה בחולון מציבה אינה רק מה היה ז׳בוטינסקי אומר על ישראל של היום, אלא גם כמה מהשאלות שהעסיקו אותו עדיין נותרו ללא תשובה.


◼️ חדשות חולון והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית חולון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של חולון

לחצו כאן
דילוג לתוכן