מבזקים
לא הקרקע מעכבת את הבנייה: התשתית שעשויה לפתוח את הדרך לאלפי דירות בתל אביב וברמת השרון אחרי עשור של השבתה: פארק הנצח ברמת השרון חוזר לחיים למרות המחלוקות: בית המשפט אישר את קידום אחד ממגדלי המגורים הגבוהים בירושלים בגלל עומסי החום: כפר סבא מקדימה את פינוי האשפה בשעה בזמן שערים גדולות מאבדות תושבים: באר יעקב זינקה לצמרת הרשויות שקולטות אוכלוסייה ריקול לטיולון לתינוקות: סכנת קיפול, התהפכות ולכידת איברים – הפסיקו את השימוש מיד כתב אישום: תושב אשדוד נאשם במעורבות בירי לעבר בניין מגורים בעיר שימו לב: שירותי עיריית אופקים ייסגרו ביום חמישי – לא תתקיים קבלת קהל או מענה טלפוני גנב משאית מאתר בנייה באילת ונהג ללא רישיון מתאים: כתב אישום הוגש בתוך ימים מחידות ועד תיבות בריחה: אטרקציית הקיץ החדשה שתיפתח השבוע בגן הבוטני בירושלים בינה מלאכותית לחיזוק החוסן: שדרות תעניק גישה מסובסדת במלואה לפלטפורמה דיגיטלית ליותר מ – 4,000 משרתי מילואים ואנשי ביטחון תושבי ראש העין יפקחו על ניקיון העיר: העירייה השיקה את קהילת "נאמני הסביבה הנקייה" מאות אלפי שקלים לפיתוח רפואי בנגב: כך סורוקה מכניס סטארטאפים אל תוך בית החולים על רקע המחסור בכוח אדם: אור יהודה הצדיעה לנשות הגיל הרך שהחזיקו את המערכת בשנה מאתגרת אחרי שנים של הליכים משפטיים: שלושה מתחמים נהרסו באזור לקייה למרות שהיא צעירה מהקטגוריה: אגם אוזן מלוד זכתה באליפות ישראל בטניס המתאבק מלוד בדרך לאליפות העולם: תמיר חלימוב ייצג את ישראל בבאקו גאווה ללוד: תלמיד התיכון זכה במדליית כסף באולימפיאדת המתמטיקה העולמית אחרי חודשים של אימונים: עשרות מתעמלות מקריית מלאכי כבשו את הבמה במופע "ג'אמפ אפ בארץ הפלאות" קנו דירות חדשות עם חניה בהרצליה – וגילו שהרכב המשפחתי לא נכנס: כך פסק בית המשפט

לא הקרקע מעכבת את הבנייה: התשתית שעשויה לפתוח את הדרך לאלפי דירות בתל אביב וברמת השרון

הוות"ל החליטה לקדם את הרחבת מט"ש מורשה, מהלך שנועד להסיר אחד מחסמי התשתית המשמעותיים באזור. אם התוכנית תאושר, ניתן יהיה לקדם אלפי יחידות דיור ברמת השרון ובצפון תל אביב ולהתאים את מערכת הביוב לגידול הצפוי באוכלוסייה עד שנת 2050

אלפי יחידות דיור המתוכננות במרכז הארץ אינן תלויות רק באישורי בנייה או בזמינות הקרקע. לעיתים, החסם המשמעותי ביותר נמצא דווקא מתחת לפני הקרקע – בתשתיות הביוב.

הוועדה לתשתיות לאומיות (הוות"ל) החליטה לקדם את תוכנית רשות מקרקעי ישראל להרחבת מתקן טיהור השפכים (מט"ש) מורשה, צעד שנועד להגדיל את קיבולת הטיפול בשפכים ולאפשר את המשך הפיתוח באחד מאזורי הביקוש הגדולים בישראל.

על פי התוכנית, קיבולת המט"ש תוגדל לכ־80 אלף מטרים מעוקבים של שפכים ביממה, היקף שנועד לתת מענה לצורכי האוכלוסייה הצפויה במטרופולין תל אביב עד שנת 2050.

להחלטה יש משמעות ישירה עבור תוכניות בנייה רחבות היקף המקודמות באזור, ובהן תוכנית רצועת הנופש ברמת השרון, תוכנית מש/1 ותוכניות נוספות במרחב. הרחבת המט"ש נועדה להסיר חסם תשתיתי שעלול לעכב את מימושן של תוכניות דיור, גם לאחר שהן מקבלות אישורי תכנון.

בוות"ל מסבירים כי הרחבת המתקן אינה עוסקת רק בהגדלת יכולת הטיפול בשפכים, אלא גם בהתאמת התשתיות לגידול המתמשך באוכלוסייה. התוכנית כוללת שילוב טכנולוגיות מתקדמות לטיפול בשפכים, פתרונות לניהול מי נגר ושמירה על ערוצי הנחלים ופשטי ההצפה, בהתאם למדיניות התכנון הארצית.

מיקומו של מט"ש מורשה, בסמוך למחלף מורשה ובגבולות רמת השרון, תל אביב ופתח תקווה, הפך אותו לחוליה מרכזית במערך התשתיות של המטרופולין. ברשות מקרקעי ישראל מציינים כי הרחבתו היא חלק מתפיסה רחבה יותר של קידום תשתיות במקביל לתכנון שכונות חדשות, במטרה לצמצם עיכובים במימוש פרויקטים למגורים.

עם זאת, ההחלטה שהתקבלה אינה מהווה אישור סופי לביצוע העבודות. מדובר בשלב נוסף בהליך התכנוני, והרחבת המתקן תוכל לצאת לדרך רק לאחר השלמת ההליכים הסטטוטוריים הנדרשים.

אם תאושר ותמומש, צפויה הרחבת מט"ש מורשה להפוך לאחד ממהלכי התשתית המרכזיים שיאפשרו את המשך הבנייה והפיתוח במרחב רמת השרון וצפון תל אביב בעשורים הקרובים.


◼️ חדשות רמת השרון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

דילוג לתוכן