צה״ל הודיע לפני זמן קצר כי שני פעילי חמאס חוסלו אתמול (שני) בשתי תקיפות שבוצעו ברצועת עזה – אחת במרחב חאן יונס ואחת בעיר עזה.
במרחב חאן יונס חוסל, לפי צה״ל, רפאת אבו זמר, מפקד פלוגה במטה המבצעים של הזרוע הצבאית של חמאס. בצה״ל טוענים כי אבו זמר עסק בקידום ובהובלת אימונים לפעילי הזרוע הצבאית לקראת מתקפת 7 באוקטובר, ובתקופה האחרונה המשיך לאמן מחבלים ולפעול לפיתוח יכולות הלחימה של הארגון.
בתקיפה נוספת בעיר עזה חוסל, לפי הצבא, מחמד חדר פהמי עגור, פעיל בזרוע הצבאית של חמאס. בצה״ל מסרו כי עגור עסק בייצור אמצעי לחימה עבור הארגון. עוד נמסר כי בתקופה האחרונה פעלו השניים לקידום מתווי טרור נגד כוחות צה״ל ואזרחי ישראל ולשיקום יכולות חמאס. בצה״ל טוענים כי פעילות זו נעשתה תוך הפרה של הפסקת האש.
לדברי הצבא, החיסולים בוצעו במטרה להסיר את האיום שהיוו השניים. בצה״ל מסרו כי טרם התקיפות ובמהלכן ננקטו צעדים לצמצום הפגיעה באזרחים, בהם שימוש בחימוש מדויק ובאמצעי תצפית מהאוויר. כוחות צה״ל בפיקוד הדרום ממשיכים להיות פרוסים ברצועה בהתאם להסכם, ובצבא אומרים כי ימשיכו לפעול להסרת איומים מיידיים.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








