יש מנות שהריח שלהן מתחיל עוד לפני שמוציאים את הסיר מהתנור. פלפלים ממולאים הם בדיוק כאלה: ירקות רכים, רוטב עגבניות סמיך ומילוי מתובל שסופג את כל הטעמים. הפעם בחרנו בגרסה ללא בשר, עם אורז ועדשים, שמתאימה גם להכנה מראש.
זמן הכנה: כ־25 דקות | זמן אפייה: כ־60 דקות | כמות: 6 פלפלים ממולאים | סוג מנה: פרווה
המצרכים
לפלפלים ולמילוי
- 6 פלפלים בינוניים בצבעים שונים, יציבים וללא פגמים
- ¾ כוס אורז לבן יבש (כ־150 גרם)
- 1 כוס עדשים שחורות או ירוקות מבושלות ומסוננות (כ־180 גרם)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1 גזר בינוני, מגורר
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
לרוטב
- 700 גרם עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1½ כוסות מים חמים (360 מ״ל)
- כף שמן זית
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מכינים את האורז: שוטפים היטב ומבשלים במים רותחים במשך 8 דקות בלבד. מסננים. האורז ימשיך להתבשל בתוך הפלפלים.
- מכינים את המילוי: מחממים שתי כפות שמן זית במחבת. מטגנים את הבצל כ־4 דקות, מוסיפים גזר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים שום ומערבבים חצי דקה. מסירים מהאש.
- מערבבים: בקערה משלבים את האורז המסונן, העדשים המבושלות, תערובת הבצל והגזר, הפטרוזיליה והתבלינים.
- מכינים את הפלפלים: חותכים את החלק העליון של כל פלפל ושומרים אותו כמכסה. מוציאים בעדינות את הגרעינים והמחיצות. ממלאים עד כשני שלישים מהגובה, בלי לדחוס.
- מכינים רוטב: מערבבים בתבנית עמוקה או בסיר רחב שמתאים לתנור את העגבניות המרוסקות, הרסק, המים, השמן והתבלינים. מניחים את הפלפלים בעמידה בתוך הרוטב ומחזירים את המכסים.
- אופים: מכסים היטב בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום, או במכסה מתאים. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 45 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ־15 דקות, עד שהפלפלים רכים והאורז מבושל לגמרי. אם הרוטב מצטמצם מדי, מוסיפים מעט מים חמים.
- מגישים: נותנים לפלפלים לנוח כ־10 דקות ומגישים עם הרוטב שנאסף בתחתית.
הטיפ שעושה את ההבדל
אל תדחסו את המילוי עד לשפת הפלפל. האורז ממשיך לספוג נוזלים ולהתרחב בזמן האפייה, ולכן חשוב להשאיר מקום. אם משתמשים בעדשים יבשות, מבשלים אותן בנפרד עד לריכוך לפני שמוסיפים למילוי.
אפשר להכין מראש?
אפשר להכין את המילוי ואת הרוטב יום קודם ולשמור בנפרד במקרר. לפני ההגשה ממלאים ואופים. פלפלים אפויים שנותרו יש לקרר בהקדם ולשמור בקופסה סגורה במקרר, ולחמם היטב לפני ההגשה.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








