מבזקים
שלושה קציני צה"ל נפצעו בקרבות בדרום לבנון, שניים מהם באורח קשה סגירת מעגל מהירה באשדוד: נעצר חשוד בהצתת רכב הלילה בעיר זמני כניסת השבת ויציאת השבת – פרשת שלח לך תושייה ביבנה: פעוטה ננעלה בשגגה ברכב, מתנדב "ידידים" חילץ אותה בשלום תאונת שטח בקריית גת: רוכב טרקטורון נפצע באורח בינוני נתי טויטו, מנהל מרחב אילת והערבה בידידים חילץ כלב שננעל ברכב בכביש 4: "תחושה טובה לקבל את השבת במעשה חסד" תאונה באופקים: ילד בן 3 נפגע מטרקטורון – והובהל לבית החולים סורוקה גאווה אילתית בים הבינלאומי: החוקר והצלם ד"ר תום שלזינגר העפיל לגמר תחרות צילום עולמית תיעוד מרהיב: מפגש בוקר קרוב ומפתיע עם דולפינים מול חופי אשקלון הילד שלכם לא עצלן והילדה שלכם לא חסרת אחריות, יכול להיות שפשוט לא הבינו אותם! אירוע חריג ברחובות: גדר נפלה על קשיש בן 75 ופצעה אותו מזל טוב: חברת מועצת העיר אשדוד, הלן גלבר, חגגה את מסיבת החינה של בתה באר יעקב מזהירה: מבצע אכיפה מוגבר נגד בעלי כלבים שלא מנקים אחריהם – הקנס: 475 ש"ח סיום מוצלח לשבוע המדע והסביבה ברחובות: מאות השתתפו בהפנינג הקיימות בפארק ההדרים רחובות: עשרות אירועי תרבות ויריד ענק בפארק ההדרים בחגיגת הספר העירונית התאונה הקטלנית בניר בנים: במשטרה בודקים חשד לוויכוח בין נהג משאית להולך רגל לפני הפגיעה שני פצועים בתאונת דרכים בכביש 1 ליד מחלף בן גוריון העתיד כבר כאן: חולון נתנה לנוער את המפתחות לעירייה ליום אחד נתיבות חנכה "בית מתנדב" חדש של ארגון ידידים לוד: תינוק ננעל בשגגה ברכב
בית חולים

פרופ' יורם לס: "אין היום ילד אחד שמאושפז בבית החולים בגלל קורונה"

בית חולים

מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר פרופ' יורם לס, ממשיך בטענותיו מאז תחילת התפשטות נגיף הקורונה בישראל שבכירי משרד הבריאות נוהגים בהיסטריה.

בשיחה עם בצלאל קאהן במהדורת הבוקר, פרופ' לס הדגיש תחילה כי נגיף הקורונה אכן קיים ואף מסוכן, אולם פוגע במעט מאוד אנשים לטענתו: "יש נגיף שקוראים לו קורונה, לא שפעת, והוא מסוכן, אבל למזלנו הוא פוגע במעט מאוד אנשים, ובמיוחד בישראל". לס טוען כי "בישראל לא היה גל ראשון. אם תסתכל על חודש מרץ ועל חודש אפריל התמותה ירדה. אי אפשר לקחת קו ישר ולהפוך אותו לגל".

"לעומת זאת", ממשיך מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר "בתקופת המנכ"ל בר סימן טוב וגם בתקופתי – כל שנה היו גלי תמותה עצומים מסיבוכים של שפעת". לס מאשים וטוען כי "בר סימן טוב ההיסטרי והבוס שלו הרסו את המדינה. מיליוני מובטלים". עוד אומר פרופ' לס: "יש לשפוט את המספרים תמיד על פי גודל האוכלוכסייה. זה שקר ש-300 איש בישראל מתו מקורונה, רק מעט מאוד מהם מתו באמת מקורונה. הם מתו כי בגיל מבוגר מתים, במיוחד אם יש לך מחלות רקע קשות כמו שהיו לרבים מהם".

פרופ' לס אינו חושש מגלי ההדבקה: "ההדבקה זה כלום, הנגיף לא מסוכן בכלל אנשים מתחת לגיל 65, אין אף ילד חולה. מי שקורה לזה תחלואה ומי שקורא לתוצאה 'חיובי' במעבדה – חולה, הוא שקרן. כי הוא בריא, אסור לקרוא לקו ישר – גל ולאדם בריא – חולה. כמו כן טוען פרופ' לס כי אין טעם לסגור בית ספר בגלל תלמיד שנדבק "הם היסטריים, לא צריך לסגור בתי ספר בגלל ילד שנדבק". לשאלתו של המראיין מדוע בנו של לס, המשמש כמנהל בית ספר, סגר את בית הספר לאחר שהתגלה כי תלמיד נדבק, ענה פרופ' לס: "ברור, אני גם הולך עם מסיכה, תבדיל, אני אזרח שומר חוק וכך גם הבן שלי, כולנו עושים מה שהממשלה אומרת". לדבריו "אין אפשרות למנוע הדבקה, בתי הספר לא צריכים להיסגר כי ממילא כולם ידבקו בסוף".

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן