מבזקים
לוד: הולך רגל בן 26 נפגע מרכב נתיבות: בן 4 נפגע מרכב נתניהו במסר לעם הלבנוני: "חיזבאללה חלש מאי פעם, ישראל חזקה מאי פעם" חשש לחייה של בת 15 מקריית מלאכי חשד חמור בתל אביב: בן 25 נעצר בחשד לעבירות מין ופגיעה בפרטיות דרמה: אזרחית ישראלית חולצה מהשוק בקלקיליה – הועברה לכוחות הביטחון בשלום גבעתיים משיקה מלגות של 10,000 שקל לסטודנטים דירות החל מ-3.36 מיליון שקל: פרויקט ענק בירושלים נחשף גאווה ענקית לקריית אונו: בית הספר אביגדור ורשה הוכתר לאלוף ישראל בשחמט סערה בירושלים: הפלג הירושלמי תוקף את המשטרה לאחר העברת 17 תלמידי ישיבות לכלא הצבאי 10 נפגעים בתאונה בין אוטובוס ורכב בבאר שבע לקראת מצעד הגאווה בתל אביב: עשרות אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ ייפרסו בשטח סגירת חשבון אכזרית: כתב אישום חמור נגד 4 קטינים שתקפו נער והשאירו אותו לדמם ברחוב הישגים מרשימים למתעמלות מאור יהודה באליפות ישראל בהתעמלות מכשירים אשקלון: שלושה עובדים זכו באות “הטובים בשירות” – אחד מהם חילץ אנשים מבניין בוער באר שבע מרחיבה את פינות ההאכלה לחתולי הרחוב רשת הביטחון של ישראל: למרות החום הקיצוני, הערבה המשיכה לספק ירקות שאף אזור אחר לא הצליח לגדל מודיעין מכבים רעות: ערב “שבילי תקווה וצמיחה” חתם תערוכה והשיק אנתולוגיה חדשה פתח תקווה: גבר כבן 50 נפצע בינוני בתאונת התהפכות; מספר פצועים קל בתאונה נוספת בעיר ללא היכרות מוקדמת: תושב אילת תקף קשיש בתחנת אוטובוס ואיים עליו באמצעות לבנה

שר האוצר ישראל כ״ץ חתם על הוראת שעה למניעת פגיעה בעובדים שהוצאו לחל״ת

שר האוצר חתם על הוראת שעה שתכליתה מניעת פגיעה בכיסויים הביטוחיים של ציבור החוסכים שהוצאו לחל"ת או שצומצם היקף העסקתם.

בעקבות התפרצות נגיף הקורנה ולנוכח המצב הייחודי במשק, קידמו שר האוצר, ישראל כ"ץ והממונה על שוק ההון, ד"ר משה ברקת, תיקון תקנות שיאריכו את תקופת הריסק הזמני האוטומטי לשניים עשר חודשים בקרנות הפנסיה החדשות ובקופות הביטוח, לרבות בקופות הביטוח עליהן לא חלו התקנות מלכתחילה. בנוסף, נקבע כי עובדים שהיקף העסקתם נפגע, ושכרם פחת בשיעור של לפחות 20%, יהיו זכאים לשמר את הכיסוי הביטוחי על מלוא השכר, לתקופה של עד שניים עשר חודשים.

בעקבות התפרצות נגיף הקורונה, מאות אלפי עובדים במשק יצאו לחופשה ללא תשלום, או צומצם היקף העסקתם. בעקבות זאת, ההפקדות לחיסכון הפנסיוני בגין עובדים אלו הופסקו או צומצמו, והכיסויים הביטוחיים הכלולים בו, עשויים להיפגע כתוצאה מכך.הוראת שעה זו תאפשר לאותם עובדים לשמור על הכיסויים הביטוחיים שלהם גם בתקופה בה הם לא מועסקים או עובדים בחלקיות משרה.

שר האוצר, ישראל כ"ץ: "מטרת הוראת השעה עליה חתמתי הינה לשמור על ציבור העובדים שתנאי עבודתו השתנו בשל השלכות משבר הקורנה ובאופן שמאפשר לו לשמור על הרובד הביטוחי בחיסכון ארוך הטווח שלו. אמשיך לפעול על מנת למזער את השפעות המצב הנוכחי על ציבור העובדים".

הממונה על שוק ההון, ד"ר משה ברקת: "החיסכון הפנסיוני הינו החיסכון החשוב ביותר של העובדים, והכיסויים הביטוחיים הכלולים בו, מהווים נדבך משמעותי בו. הוראת השעה דואגת לכך, שכיסויים אלה לא יפגעו בתקופה זו של אי וודאות כלכלית.מדובר בצעד נוסף אותו התחייבנו לקדם בתכנית אותה הצגנו בתחילת משבר הקורונה״.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן