גילה גמליאל

פרשת גילה גמליאל: החומר הועבר ליועמ"ש – שיכריע אם לפתוח בחקירה

גילה גמליאל
המשטרה העבירה הבוקר (יום ג') להכרעת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט את חומר הבדיקה בנוגע לשרה גילה גמליאל ששיקרה לכאורה בחקירה האפידמיולוגית הראשונה שלה ושנסעה לבית כנסת בטבריה ביום כיפור בניגוד לתקנות הסגר.
אם תיק הבדיקה שהועבר למנדלבליט כולל בקשה רשמית לחקור את השרה גמליאל, היועץ המשפטי לממשלה ייכנס ישיבה כדי לבחון את הסוגיה. גמליאל נהנית מחסינות מתוקף כהונתה כחברת כנסת, אולם מכיוון שלא עברה את העבירה לכאורה בתוקף תפקידה, היועץ צפוי לאשר את החקירה – אם יידרש לכך.

כעת על היועמ"ש לבחון אם יש מקום לפתוח בחקירה פלילית נגד השרה, וזו מהות פניית המשטרה הבוקר. הבדיקה בעניינה של גמליאל התבססה עד כה בעיקר על איסוף חומרים שהתפרסמו בתקשורת. עכשיו יש צורך גם לגבות עדויות נוספות, ואותן אפשר לאסוף רק בהליך של חקירה פלילית. עיקר ההתלבטות במקרה הזה מתרכז בשאלה עד כמה העבירות שמיוחסות לשרה גמליאל חוצות את רף החקירה פלילית או שניתן להסתפק בקנס כספי בלבד.

תחילה טענו במשרד הבריאות כי גמליאל אינה משתפת פעולה עם החקירה, אך בחלוף שעות ארוכות מחשיפת פעולותיה המנוגדות להנחיות, הושלמה החקירה וכל המגעים שלה הוכנסו לבידוד. בנוסף לכך, שלשום חשף חיים לוינסון ב"הארץ" גמליאל ניסתה במשך שעות ארוכות לחמוק מהחקירה האפידמיולוגית של משרד הבריאות.

כשהצליחו החוקרים ליצור עימה קשר ניסתה לטעון בפניהם שנדבקה מהנהג שלה – מה שהופרך בהמשך על ידי ממצאי החקירה. בהמשך לכך, אתמול חשף לוינסון כי גמליאל נסעה לטבריה כדי להעביר את יום הכיפורים בחיק משפחתה, הרחק מביתה שבתל אביב, ובניגוד להנחיות שקבעה הממשלה שהיא עצמה חברה בה. אתמול פנתה התנועה לאיכות השלטון בדרישה לפתיחה בחקירה פלילית נגד השרה גמליאל, וכעת עם העברת החומרים על ידי המשטרה מוסרים בתנועה: "הטיפול הפלילי הכרחי – חייבים לשמור על טוהר המידות ואמון הציבור".

דילוג לתוכן