מבזקים
ירושלים מזהירה בעלי כלבים: ודאו שחיסון הכלבת בתוקף בדרך למכביה: לפיד המשחקים הגיע להרצליה והדליק את הספירה לאחור חדר סמינרים בסורוקה יוקדש לזכר שלושת ההרוגים מפגיעת הטיל בבאר שבע 1.2 מיליארד שקל ו – 65 דונם: הכפר הציוני העולמי בבאר שבע מתקדם לשלב התכנון החשד בתל אביב: צעירה התלוננה כי נאנסה בביתו של מי שנחשד בצילום נשים בתאי הלבשה תחנה שלישית, 22 קווים חדשים וחיבור למטרו: תוכנית התחבורה של נתניה עולה שלב לא רק בייביסיטר: נשות החינוך לגיל הרך ביבנה סיימו הכשרה מקצועית חדשה באר שבע וערד על המפה: המשטרה סיכלה עסקת סמים ותפסה קילוגרם קנאביס ועוגיות חשיש מטרונית הקו הכחול מגיעה לרחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל ובית הפועלים לא להסתיר את הפציעה: בתל אביב לוחמי מלחמה יעלו למסלול אופנה שנבנה סביב הצלקות שלהם תאונה קשה סמוך ללהבים: גבר כבן 30 במצב אנוש, צוותי מד"א מבצעים בו החייאה לא רק עוד מבנה: אשקלון בונה את הבית החדש של הדור הבא לא רק דגלים: בתל אביב גם הקורקינטים יצבעו בגאווה לקראת המצעד הילדים של גן יבנה קיבלו משימה: לשנות את הדרך שבה כולנו מתייחסים למים האם הדבש יהיה זול יותר השנה? המדינה פותחת יבוא מיוחד לקראת ראש השנה פיצוץ רכב בחולון ומטען בכניסה לדירה באשדוד: המשטרה פענחה שני אירועים חמורים משאית פגעה באופנוע סמוך ליהוד: שני רוכבים נפצעו ופונו לבית החולים נפל מקומה שנייה במהלך העבודה: פועל נפצע בינוני ברחובות מהבניין שנפגע ברחוב ירושלים למתחם שלם שיתחדש: תוכניות השיקום בבת ים מתקדמות רגע לפני החופש הגדול: כל תלמידי כיתות א' באילת קיבלו ספר אישי במתנה

דצמבר מיוחד ברחובות: מופעים והרצאות לקידום שוויון זכויות לאנשים עם מגבלה

עיריית רחובות מציינת את יום המודעות הבינלאומי למען שוויון זכויות לאנשים עם מגבלה בסדרת אירועים, שיתקיימו לאורך חודש דצמבר, בשיתוף רשת חוויות. בתוך כך, בעירייה מציינים כי הפעילות למען האוכלוסיות המיוחדות ברחובות מתקיימת במהלך כל ימות השנה באמצעות פורום אוכלוסיות מיוחדות רחובות, בראשות חברת המועצה אורית שרגאי, מחזיקת תיק אוכלוסיות מיוחדות בשיתוף רשת חוויות והארגונים הנוספים.

בגין פעילותה הענפה, מוקמה רחובות כאחת הערים הידידותיות לאנשים עם מגבלות ולאוכלוסיות מיוחדות, זאת לאחר שהיא מקיימת מסגרות חינוכיות וחברתיות שעונות על מגוון הצרכים, עבור מגוון גילאים, במשך כל ימות השנה. את הפעילות מקיימים חברי וחברות פורום אוכלוסיות מיוחדות בעיר, אשר בו לוקחים חלק כל המוסדות והארגונים הרלוונטיים, בהם האגף לשירותים חברתיים ואגף החינוך בעיריית רחובות, רשת חוויות, קהילה נגישה, אקי"ם, הנהגת ההורים העירונית, אילן, ניצן, אנוש, אלו"ט, חיוך שליו, הורים מובילים לשינוי, מנהיגות הורים חרדית לילדים עם צרכים מיוחדים, עמיתים, מנטורים, בית אקשטיין החממה, ועוד.

רחמים מלול, ראש העיר: "רחובות דורגה בין הערים המובילות המקדמות את האוכלוסיות עם הצרכים המיוחדים, בין היתר בזכות משתתפי פורום עירוני שהקמנו ואשר דוחפים קדימה ומיישמים פעילויות מותאמות, בשיתוף עם ההורים והארגונים הפעילים בתחום. חברה חזקה נמדדת ביכולת לשלב ולקדם מנהיגות מכלל רובדי האוכלוסייה. היום הבינלאומי הוא עוד הזדמנות עבורנו להעלות למודעות את צרכיהם של אנשים עם מגבלה ולחבר בין כלל קהילות העיר. אני מודה לכל השותפים לעשייה במשך כל ימות השנה, ובפרט החודש. אני מזמין את כל התושבים לצפות במופעים ובהרצאות מעוררות השראה כדי להכיר את האוכלוסיות המיוחדות מקרוב ולהצדיע להן".

ח"מ אורית שרגאי, מחזיקת תיק אוכלוסיות מיוחדות: "במהלך השנה אנו פועלים לאתר את הצרכים ולתת מענה לקשת רחבה של אנשים עם מגבלות, בכל הגילאים ובכל זמן, לרבות בתקופת משבר הקורונה. המטרה שעומדת לנגד עיננו היא לא רק להעלות את המודעות הציבורית ולשלב אנשים עם צרכים מיוחדים בקהילה אלא ובעיקר להפוך אותם לחלק מהנהגת העיר. החודש יוקדש לאירועים מרגשים, שנועדו לקדם את ההסברה בקרב התושבים ולחבר בין כלל האוכלוסיות המתגוררות בעיר, כך שכולנו נהיה שווים. את הפעילות מטעם העירייה מרכזת סלי פרנק, רכזת אוכלוסיות מיוחדות באגף לשירותים חברתיים בשיתוף ליאת שכטר המרכזת את הנושא ברשת חוויות וכלל חברי הפורום והארגונים, ואני מודה לכולם על ההתגייסות למען המטרה".

ח"מ אמיתי כהן, יו"ר רשת חוויות: "רשת חוויות גאה לקיים פעילויות לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים יחד עם העירייה, חברת המועצה וחברי וחברות הפורום, בריכוזה של ליאת שכטר מטעמנו, בכל ימות השנה, לרבות בתקופת הקורונה. חוויות מבצעת עבודה תמידית לאיתור צרכים, תוך הקשבה ושיתוף ההורים וגורמי המקצוע, שמציפים על פני השטח את המצב הקיים ואת הדרכים להוביל שינוי ולשפר באופן מתמיד את עשייתנו, לטובת כלל הקהילה והחברה שבה אנו חיים".

תוכנית האירועים בלייב ובזום:
3.12.20 יום ה’ יז’ כסלו תשפ”א שעה 18:00 אירוע הפתיחה – עלמה זוהר – מופע מוזיקלי מונגש לכל המשפחה – בעמוד הפייסבוק של עיריית רחובות.

6.12.20 יום א’ כ’ כסלו תשפ”א שעה 20:30 הרצאת השראה של שי קאופמן, המתמודד עם מאניה דיפרסיה- "סודות ותובנות" ושיחה פתוחה- באמצעות זום בעמוד רשת חוויות.

7.12.20 יום ב’ כא’ כסלו תשפ”א שעה 20:30 ערב שירה בציבור עם יוסי ברכה והגיטרה – בחסות עמותת איל”ן – באמצעות זום בעמוד רשת חוויות.

8.12.20 יום ג’ כב’ כסלו תשפ”א שעה 18:00 הרצאת השראה של אודי גזית, נכה פוליו- "לא ייצא ממך כלום" בחסות עמותת ניצן – באמצעות זום בעמוד רשת חוויות.

15.12.20 יום ג’ כט’ כסלו תשפ”א שעה 18:00 הצגת "טיול כוכב" של תיאטרון "יוצרים" –הצגה מרגשת, מתובלת בהומור, לכל המשפחה, המגוללת את סיפור חייו של נער מתבגר המתמודד עם שיתוק מוחין והשתלבותו בחיי החברה. לאחר ההצגה תתקיים שיחה עם יוצרת ההצגה- שרון גרוס. יועבר בעמוד הפייסבוק של רשת חוויות.

16.12.20 יום ג’ כט’ כסלו תשפ”א שעה 18:00 שוויון בסלון – מפגש אינטימי והזדמנות להכיר מקרוב את החיים של אנשים עם מגבלה – שידור זום בעמוד רשת חוויות.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן