מבזקים
מזיכרון לגבורה: רמלה ציינה את יום הניצחון על גרמניה הנאצית כבוד לגבעת שמואל: אוריין אדלשטיין היא הפעילה המצטיינת המחוזית של משרד החינוך דור המחר כבר כאן: מהפכת הבינה המלאכותית הגיעה לבתי הספר באשקלון יהלי ברוך נבחרה לפעילה מצטיינת מחוזית תשפ"ו: גאווה גדולה ליבנה משרד הבריאות מעדכן על חולה חצבת ששהה במלון דן באילת זעזוע בערבה: שני חשודים, תושבי ירושלים, נעצרו בחשד לשריפת כלב במהלך ל"ג בעומר הממשלה אישרה: 28 מיליון ש"ח יושקעו בגן הלאומי שומרון העתיקה תיעוד: גניבת עופות בהיקף של כ־800 ק״ג סוכלה סמוך לב"ש אבל כבד בהדסה: פרופ׳ רונן בארי, מבכירי הקרדיולוגיה בישראל, הלך לעולמו "ריבונות דה פקטו בשטח": החווה ה־50 בבנימין עלתה לקרקע – המהלך שמסעיר את ההתיישבות מבצע אכיפה בראש העין: סכין, אגרופן וסמים נתפסו – עשרות דוחות על רעש נרשמו בסוף השבוע מסתערבי מג״ב איו״ש עצרו מבוקש – מטענים שהוסתרו בתוך בלוני גז אותרו והושמדו צה״ל חשף והשמיד תוואים תת-קרקעיים באורך של כ-2 ק״מ בעזה אילת פותחת את קו החוף: טיילת חדשה תוקם בדרום העיר מבחיל: עובד זר גורש מאילת בחשד שהטריד מינית נערה כבת 14 במלון לקראת יום ירושלים: רבנים בכירים בקריאה לחוגגים – "לשמר את כבוד המעמד ולהימנע מפרובוקציות" פשיטה במתחם הבורסה ברמת גן: 32 מחשבי הימורים נתפסו, ארבעה חשודים נעצרו בכניסה לחניון: הולך רגל כבן 45 נפגע מרכב בת"א – מצבו קשה דיווח ראשוני: אדם אותר ללא רוח חיים בירושלים בשורה לתושבי הרצליה: מרפאת מאוחדת בעיר התחדשה בשירותים ומתקנים מתקדמים
קפלן

לא הספיקה להגיע לחדר לידה, וילדה בכניסה למיון במרכז הרפואי קפלן

קפלן

אור שמחי, בת 32 מרחובות, תכננה לעבור את הלידה השנייה שלה במרכז הרפואי קפלן, אבל לא האמינה שתעבור את הלידה בכניסה למיון במקום בחדר הלידה. לפני שעה קלה היא הגיעה לכניסה לבית החולים תוך כדי שהיא בלידה מתקדמת, ויולדה על ידי הצוות הרפואי של המיון בשיתוף עם פרמדיקים של מד"א בכניסה למיון. היא הועברה פנימה למיטה במיון ונבדקה על ידי מיילדת, ומשם הועברה למחלקת יולדות עם התינוקת.

אור מספרת: "אתמול בערב התחלתי להרגיש צירים, אבל לא הייתי בטוחה שזה עדיין זה. הבוקר, כשהם התחזקו, אבא שלי הסיע אותי למרכז הרפואי קפלן, והוריד אותי בכניסה למיון. פתאום, הרגשתי לחץ גדול, וחיפשתי מישהו שיוכל לעזור לי". היא מוסיפה ומספרת: "ראיתי לידי אמבולנס ודפקתי על החלון וצעקתי לפרמדיק שהיא בפנים שיעזור לי! ברגע שהוא יצא, התינוקת כבר הייתה בחוץ. אני לא מעכלת שזה קרה ככה, אני עדיין בשוק טוטאלי".

רונית אילסר, מנהלת הסיעוד במלר"ד במרכז הרפואי קפלן מספרת: "נקראנו החוצה על ידי האבטחה, שעדכנו אותנו שיש יולדת בלידה מתקדמת בחוץ. רצנו החוצה עם ערכת לידה שיש לנו תמיד בהיכון, ותוך כדי קראנו למיילדת. כשיצאתי החוצה היולדת הייתה כבר בתהליך לידה והראש היה בחוץ. יחד עם אנשי מד"א ילדנו את התינוקת המתוקה. עטפתי אותה, והיא בכתה אחרי חיתוך חבל הטבור העברתי אותה לאמא. למען האמת, זה קורה לנו לא מעט, זו לא הפעם הראשונה שיצא לי לקחת חלק בלידה בכניסה לבית החולים, וזה תמיד מרגש ומשמח מחדש".

דילוג לתוכן