הקתדרה העממית תקיים את המפגש השני במסגרת הסדרה החדשה וייחודית בהנחייתו של עורך הדין והאקטיביסט, אופיר טובול, בנושא שורשי המוזיקה של יהדות ארצות ערב.
עוד בתפוצות ישראל בארצות ערב, היוו היהודים תפקיד מרכזי בעולם התרבות בכלל ובמוסיקה בפרט. לאחר השיבה ארצה, עולם השירים היהודי – ערבי 'עשה עליה' והמשיך להתפתח גם בישראל, בתנאים חדשים ומאתגרים במיוחד. הסדרה החדשה מציגה את הדרך שעברה המוסיקה של יהדות ערב עד למעמדה כיום במרכז הקונצנזוס הישראלי.
המופע השני בסדרה יתקיים ביום רביעי הבא (1.3.17) בשעה 20:30 בבית יד לבנים ובמסגרתו יתארח הזמר והיוצר חיים אוליאל כאשר המפגש יעסוק בשורשי המוסיקה הישראלית ממרוקו ועד כאן.
מנהל הקתדרה, אודי קדם: "אין לי ספק שהסדרה תעורר מחשבה ועניין בקרב כל אחד ואחת מן הצופים שיגיעו לצפות בה, היא מציגה את המוסיקה הנהדרת של ארצות ערב מצד אחד, ומנגד את האופן שבו החברה הישראלית התייחסה אל המוסיקה הזו ואל האמנים שייצגו אותה במשך השנים".
אגב, המופע הסוגר של הסדרה יתקיים בתאריך 17.5.17 ובמסגרתו יתקיים ראיון מעמיק עם יאיר דלאל, על היוצרים הגדולים של עיראק, לרבות ביצועים חיים מיוחדים לאירוע. עלות: 60 ש"ח לאדם. כרטיסים בטל' 08-9390390 או באתר החברה העירונית בכתובת www.ironit-rehovot.co.il.
גולשים יקרים, לקבלת החדשות בזמן אמת, הנכם מוזמנים להוריד בחינם את האפליקציה של "רחובות היום" מחנות ההורדות שבסמארטפון שלכם.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








