מבזקים
גן יבנה: רכב שנגנב זמן קצר קודם לכן אותר בנסיעה – הנהג נעצר 9 שעות בלי תנועה וחניה: רחוב שלום שוסיוב ברחובות ייסגר בגלל ממ"מ לגן ילדים נפל מצוק של 5 מטר סמוך לירושלים: בן 42 פונה במצב קשה להדסה גניבת רכב או הונאת ביטוח? חקירה סמויה באשדוד הובילה למעצר 3 חשודים הערב באשקלון: מופעי אש ולהטוטים בטיילת – הכניסה חופשית אלופי הנינג'ה מגיעים לחולון: ארבעה ימים של תחרויות במסלול המכשולים הדחפורים עלו על יצחק אלחנן: 108 דירות נהרסות ברמת השרון – 220 ייבנו במקומן איים על שוטר ובני משפחתו ונמלט: כך אותר החשוד באילת אקדח גלוק ומחסנית עם חמישה כדורים: שני אחים מרמלה נאשמים בהובלת נשק מעצרו של תושב מזרח ירושלים החשוד ברצח פאטמה רג׳בי הוארך הרצליה: חמישה סכינים, גרזן, קוקאין ומאות כדורי אקסטזי נתפסו ברכב חשוד חומרים החשודים כסמים וסכין נתפסו לאחר ששקית נזרקה מחלון רכב באשקלון 320 מטרים ו-78 קומות: המגדל הגבוה בישראל נפתח לאכלוס בגבעתיים רחובות מצטרפת לרשת ערים בריאות בישראל מאות בני נוער במסיבת טבע ליד רבדים: המשטרה פיזרה את האירוע – שני אחים נעצרו סוכות 2026: קו מיוחד מירושלים למערת המכפלה – אלה השעות והשינויים בתחבורה שיבושי תנועה במזכרת בתיה בעקבות עבודות להחלפת קו מים בסמוך לבית ספר בורג אחרי השקעה של 12 מיליון שקל: המזח הצפוני במרינה באשדוד נפתח לציבור משרדי הרישוי סגורים עד 2 באוקטובר – אבל הטסטים והתיאוריה מתקיימים כרגיל כביש 471: שני צעירים נפצעו לאחר שרכבם התהפך סמוך למחלף שעריה

נס ציונה מציגה: יום שלטון משותף בהובלת שמואל בוקסר וצעירי העיר

נציגי הילדים והנוער פגשו את ראש העיר שמואל בוקסר, מנהלת אגף החינוך ובכירי עיריית נס ציונה, ליום שלטון משותף 2022. בני הנוער בחרו למקד את היום בשני נושאים מרכזיים: זכויות הילדים והנוער וביטחון אישי. בתום ברכות וסקירת פעילות הפרלמנט, התקיימו 2 מליאות שונות שכללו דיוני עומק בנושאים הנבחרים. במהלך הדיונים הציפו בני הנוער נושאים שמעסיקים אותם בחיי היום יום כמו גם הצעות לשיפור.

בהמשך לדיון הפורה במליאות התקבלו מספר החלטות משמעותיות: בנושא זכויות הילדים והנוער הוחלט להמשיך ולפעול לקידום שוויון מגדרי בבתי הספר, לפעול מול בתי הספר לשיתוף תקנון בית הספר (ששמו השתנה לאמנה) עם כלל התלמידים ובמטרה לקיים דיון פתוח לעדכון האמנה. הוחלט כי בני הנוער יוזמנו כדרך קבע להשתתף בוועדות העירייה: ועדות חינוך, אלימות ואלכוהול, תחבורה ועוד וישקפו באופן קבוע ועקבי מול בעלי התפקידים את קולות הנוער מהשטח.

בהמשך לדיון בועדת ביטחון במסגרתו הוצג סקר שהכין הפרלמנט ובדק מול הנוער את תחושת הביטחון האישי, הוחלט כי בני הנוער ירכזו אזורים בעיר בהם קיים לדעתם צורך בשיפור תאורת הרחוב. עוד הוסכם כי נציגי הנוער והילדים יוזמנו באופן קבוע לוועדת ביטחון ומיגור אלימות של העירייה וכי פרלמנט הילדים והנוער יקבל באופן שוטף מידע על קורסים, הדרכות ופעילויות שיזמה העירייה ויסיעו בקידום מעורבות והשתתפות בני נוער במסלולים השונים.

במסגרת היום הפורה ולאחר דיוני המליאות, התחלקו בני הנוער לקבוצות לצורך דיון ממוקד ואישי מול בעלי התפקידים השונים בעירייה. יו"ר פרלמנט הנוער דור סמגה וליהי אלשיך נפגשו עם ראש העיר, התעניינו בלו"ז העמוס, ושאלו את ראש העיר מה הם הנושאים אותם הכי חשוב לראש העיר לקדם. ראש העיר ענה כי אחד הנושאים הבוערים עבורו הוא הגדלת היצע מקומות עבודה לתושבי העיר, בתוך תחומי העיר כמו גם מקומות לבילוי מסחר ופנאי. בני הנוער התעניינו כיצד ניתן לנהל כל כך הרבה עובדים ולגרום להם לעשות את המוטל עליהם וראש העיר ענה כי הסוד הוא בבחירת האנשים הנכונים שפועלים קודם כי אכפת להם מתושבי העיר.

בני הנוער שיתפו את ראש העיר בחלום שלהם לקיים יום אימוץ לכלבים בעיר. יו"ר מועצת הנוער דור סמגה אמר: "יום חילופי שלטון הם הזדמנות שלנו, נציגי הילדים והנוער להיחשף לעבודה שנעשית מאחורי הקלעים לשאול שאלות, ולהבין טוב יותר את העשייה הציבורית שאנחנו חלק ממנה. הגענו למפגש לאחר הכנה ארוכה שעשינו, במסגרתה ריכזנו את הנושאים המרכזיים לדיון ודאגנו שאלו יכללו את הנושאים הבוערים והרלוונטיים לילדים ולנוער. אני שמח על שיתוף הפעולה הטוב עם ראש העיר וכלל בעלי התפקידים בעירייה ומאחל לנו להמשיך באותה הדרך".

ראש העיר שמואל בוקסר: "המפגש עם בני הנוער חשוב לנו לא פחות ממה שהוא חשוב לנערים ונערות, אנחנו למדנו מהמפגש הפורה היום המון. אני מזמין את בני הנוער להיות מעורבים באופן שוטף בעשיה העירונית. להציף את קולות השטח ורעיונות חדשים. לא תמיד נוכל להגיד כן. אבל תמיד נקשיב, נשמע רעיונות טובים ונחפש כיצד אנחנו יכולים לשפר ולבנות עבורכם עיר שנעים לחיות בה".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של נס ציונה

לחצו כאן
דילוג לתוכן