מועצת התכנון העליונה אישרה וקידמה תוכניות בנייה חדשות ביהודה ושומרון, בהיקף כולל שדווח על כ – 2,162 יחידות דיור במספר יישובים מרכזיים.
במוקד ההחלטות עומד היישוב גבעות שבגוש עציון, שהוכרז כיישוב במרץ האחרון. לפי משרד הבינוי והשיכון, מועצת התכנון העליונה העניקה תוקף לתוכנית מפורטת להוספת מאות יחידות דיור בגבעות, לצד שטחים למבני ציבור, מסחר ותעסוקה, דרכים ושטחים פתוחים.
בהר ברכה שבשומרון אושרו להפקדה 922 יחידות דיור, מהלך שלפי הדיווחים צפוי להגדיל משמעותית את היישוב. בקריית ארבע אושרו למתן תוקף 234 יחידות דיור.
במשרד הבינוי והשיכון מסרו כי התוכנית בגבעות היא שלב ראשון בפיתוח היישוב, וממוקמת בסמוך למוסד החינוכי “סדנת שילוב”, המיועד לאוכלוסייה עם צרכים מיוחדים.
שר האוצר והשר במשרד הביטחון, בצלאל סמוטריץ׳, בירך על קידום התוכניות ואר כי מדובר במהלך שנועד לחזק את ההתיישבות ביהודה ושומרון. מנכ״ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן, מסר כי התוכנית בגבעות היא חלק ממדיניות לחיזוק ההתיישבות ולהרחבת היצע הדיור.
מנגד, תוכניות בנייה באזור גבעות עוררו בעבר גם התנגדויות מצד ארגוני סביבה וחברה, שטענו כי מדובר במהלך בעל השלכות סביבתיות ותכנוניות רחבות.
◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.







