מבזקים
מזעזע: בן 17 מהמרכז נאשם במעשה מגונה בבת משפחתו בת ה-3.5 רכב עלה באש בפתח תקווה – כוחות הצלה הוזעקו 50 דקות וזה נגמר: הטירוף סביב המופע של מארינה ברחובות תושב מזרח ירושלים יואשם בתקיפת אשתו וילדיו 4 רימוני רסס ושני אקדחים נתפסו בת"א צה"ל: חיזבאללה שיגר שני רחפני נפץ לעבר כוחותינו בדרום לבנון ראשון לציון נערכת לחגים: פינוי האשפה יתוגבר גם בלילות בן 19 נאשם שפתח בירי בלב מרכז מסחרי במודיעין עילית ונמלט אחרי העתירה והמחלוקת על המכרז: זה מה שיקרה בשני מעונות היום בראשון לציון מה עושים עם הילדים בסוכות ביפו? ארבע בכורות, קרקס ומופעי חוצות בחינם לקראת פסטיבל התמר בים המלח: פול טראנק ופטרה נפגשו באולפן – ויצאו עם שיתוף פעולה חדש מקריית גת לכנסת? יניב אשטמקר מצטרף לרשימה של גדי יברקן אחרי הזירות תחת אש: 750 אפודים קרמיים לצוותי מד״א – ואמבולנס חדש יגיע לאשקלון 20 קילו חשיש, שלושה רחפנים ומרדף במצפה רמון: כך פעלה שיטת ההברחות בגבול ירדן ליל גבייה ברהט: 11 כלי רכב עוקלו בגלל חובות של יותר מ – 3 מיליון שקל 21 הצעות על קרקע אחת בנס ציונה: 258 דירות חדשות בדרך – והמדינה תקבל כ – 192 מיליון שקל דרמה בתחנת נבון בירושלים: עשן התפשט בתחנה והנוסעים פונו רואה חשבון מראש העין חשוד שגנב מלקוחותיו וסייע לאחרים להתחמק ממס: שמו הותר לפרסום ראש העין מתכוננת לזינוק במספר התלמידים: ארבעה בתי ספר חדשים מתוכננים להיפתח בתוך שנה שינוי משמעותי לנוסעים בכיסאות גלגלים: שישה קווים מרכזיים מירושלים, רמת גן ופתח תקווה יונגשו לראשונה

"ארטיביזם" בגבעתיים: תלמידי תיכון קלעי וילדי הגנים יוצרים יחד עצי משאלות

יוזמה קהילתית מרגשת מחברת בין דורות דרך שפת האמנות: תלמידי מגמת האמנות יצאו מהכיתות כדי להפוך את קירות אשכול הגנים השכן לגלריה ססגונית של משאלות וחלומות.

מיזם קהילתי-אמנותי ייחודי בשם "אמנות שמחברת בין דורות" יצא לדרך בימים אלו בגבעתיים. הפרויקט מפגיש בין תלמידי מגמת האמנות בתיכון קלעי לבין ילדי אשכול הגנים הסמוך — גן מור, אפרסמון ולבונה — במטרה ליצור שינוי חברתי וקהילתי באמצעות כוחה של היצירה, גישה המכונה "ארטיביזם".

במסגרת המיזם, תלמידי התיכון מקיימים סדרת מפגשים מעמיקה עם הילדים, במהלכה הופכים קירות וגדרות הגנים לגלריה של "עצי משאלות" וציורי קיר דינמיים שתוכננו במשותף. התהליך החל במפגשי היכרות ויצירה ויזואלית על הרצפה, ומשם המשיך לליווי אישי של כל ילד בתכנון עץ המשאלות שלו — מעצי ממתקים ועד משאלות רגשיות. התוצאה הסופית תכלול כ-30 עצים ייחודיים על גדר גן מור, לצד ציורי קיר בנושאי ספורט בגן אפרסמון ופינת תיאטרון בגן לבונה.

ענת ג׳קסון, מנהלת תיכון קלעי, הדגישה את הערך החינוכי של המיזם: ״כמנהלת התיכון, אני רואה במיזם זה ביטוי עמוק לתפיסת העולם החינוכית של בית הספר. זהו חינוך שמתרחש לא רק בין קירות הכיתה, אלא במפגש חי עם הקהילה… זהו רגע שבו התלמידים שלנו מבינים שלכישרון יש אחריות, וליצירה יש כוח לחבר, לרגש ולבנות קהילה חמה ותומכת".

הפרויקט אינו רק פעילות חברתית אלא חלק מתוכנית הלימודים העיונית, הכוללת לימוד על "הילד באמנות" אצל אמנים דוגמת פיקאסו. שירי דורון, רכזת מגמת האמנות בתיכון, סיכמה: "היה מרגש לראות את הקשר המיידי שנוצר בין בני הנוער לקטנטנים. עבור התלמידים שלי, זו הזדמנות לפגוש את 'הילד שבתוכם' ולהשתמש באמנות ככלי לשינוי".


◼️ חדשות גבעתיים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית גבעתיים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גבעתיים

לחצו כאן
דילוג לתוכן