היתושות שנלכדו במסגרת פעילות הניטור השוטפת של המשרד הועברו לבדיקה במעבדות משרד הבריאות, שם אומת כי הן נושאות את הנגיף.
ד"ר שי רייכר, מנהל אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, מסר כי "בלכידות יתושים שבוצעו השבוע בכל רחבי הארץ, נלכדו יתושות הנושאות את נגיף קדחת מערב הנילוס באשדוד. המשרד להגנת הסביבה הוציא לעירייה הנחיות מפורטות לנקוט באופן מיידי בפעולות לצורך צמצום הסיכון לפגיעה בבריאות הציבור".
במשרד מדגישים כי בתקופת הקיץ, כאשר מזג האוויר חם ולח ומצטברים מקורות מים עומדים, גובר הסיכון להתפתחות יתושים. האחריות לטיפול במפגעים בשטחים הציבוריים מוטלת על הרשויות המקומיות, אך גם לתושבים יש תפקיד משמעותי בצמצום מוקדי ההתרבות.
הציבור מתבקש לייבש ולנקז מים עומדים מדליים, תחתיות עציצים, צמיגים, מרזבים, בריכות נוי, חביות וכל כלי שעלול לאגור מים. בנוסף מומלץ להשתמש בתכשירים דוחי יתושים המאושרים על ידי משרד הבריאות, להתקין רשתות בחלונות ובפתחים, ללבוש בגדים ארוכים ובהירים בשעות פעילות היתושים ולהפעיל מאווררים במרפסות, בגינות ובחללים פתוחים.
תושבים המזהים מוקדי מים עומדים או מפגעי יתושים במרחב הציבורי מתבקשים לדווח למוקד 106 של עיריית אשדוד.
במשרד להגנת הסביבה מציינים כי מדי שנה, בין תחילת חודש יוני לסוף נובמבר, נרשמת עלייה בשכיחות היתושות הנושאות את נגיף קדחת מערב הנילוס. במסגרת המעקב מבוצעים לאורך השנה אלפי ניטורים של זחלי יתושים ומאות לכידות של יתושים בוגרים ברחבי הארץ.
המשרד מסר כי ימשיך בביצוע ניטור שוטף ובמעקב אחר הממצאים, ויעדכן את הציבור ככל שיידרש.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








