מבזקים
נשבר הלב!!! הנרצח בפיגוע ליד נווה צוף: נתנאל שקרון, אב לשישה מעלי זהב הרמטכ״ל בזירת הפיגוע בנווה צוף: "צה״ל בדריכות גבוהה, פרוס וערוך בכוחות מתוגברים בכלל הגזרות וכך גם במהלך הצום" המחבל שביצע את הפיגוע בנווה צוף נעצר בבית חולים ברמאללה יום הכיפורים תשפ״ז 2026: זמני כניסת הצום וצאת הצום רגע של חסד באשדוד: המציל הראל וקנין סייע לאדם עם מוגבלות לטבול בים לפני יום הכיפורים פיגוע בנווה צוף: צוותי מד״א החזירו דופק לפצוע – מצבו אנוש; המחבל נמלט גדרה: רחוב שכביץ ייחסם לתנועה ביום שלישי – בגלל העברת צריף עתיק מודיעין מכבים רעות נערכת ליום הכיפורים: מחסומים יוצבו בכניסות לעיר וכוחות הביטחון יתוגברו אירוע חריג בבית מלון באילת לפני כיפור: מפקד מרחב אילת, נצ״מ אלון כלפון, קיים תדריך מבצעי לסגל הפיקוד ולכוחות המשטרה נס ציונה נערכת ליום הכיפורים: 13 עמדות עזרה ראשונה יוצבו ברחבי העיר לוד: בן 30 נפל מגובה במהלך בניית סוכה – נפצע בינוני מחכה לכם אחרי הצום: קינוח השוקולד האיטלקי שמכינים כבר היום הודעה חשובה לציבור: הרכבות יפסיקו לפעול ב־13:00 בערב יום כיפור – ולא יחזרו במוצאי הצום מסורת של זיכרון באשקלון: אלפי נרות נשמה חולקו בבתי העלמין בערב יום הכיפורים התחזה לקטין ואיים על נערות: הצהרת תובע נגד בן 20 מבת ים פארק ההדרים ברחובות: אלה שעות הפתיחה והסגירה ביום הכיפורים הודעה חשובה לתושבי גן יבנה פסטיבל בירת הגיבורים: נטע ברזילי ושמעון בוסקילה מגיעים לאופקים יום הכיפורים בדרום: כוחות משטרה יתפרסו מאילת ועד אשדוד – נקודות בידוק יוצבו בערים

אשדוד: מענה בחירום לכל תושב עם מוגבלות 

מאז תחילת חרבות ברזל פועלת עיריית אשדוד כדי לתת מענה לכל שכבות האוכלוסיה, ובכללן גם אוכלוסיות עם נחישות (מוגבלות).

"העצמאות העירונית מאפשרת שירות מהיר יותר גם לאוכלוסיה נחושה": בפאנל מיוחד, חשפה ראש המינהל לשירותים חברתיים רונית צור את הכלים שמאפשרים לעירייה לדעת במדויק את המענה לכל תושב: "בנינו פתרונות יצירתיים שמגיעים אליהם עד הבית"

ראש מנהל לשירותים חברתיים בעיריית אשדוד, רונית צור, השתתפה בפאנל המדבר על אתגרים בזיהוי צרכים של אנשים עם מוגבלות בעת חירום. הפאנל המיוחד התקיים במסגרת היום הבינלאומי לאנשים עם מוגבלות, שנערך און ליין בשל המלחמה. "אני שמחה שאנחנו בעירייה מפעילים את כל הצוותים בעצמנו ולא תלויים בגורמים חיצוניים, כך שהשירות שלנו מהיר וממוקד יותר", סיפרה.

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי: "החוסן העירוני באשדוד מותאם לכל האוכלוסיה, ועליו אנחנו מוסיפים את הצרכים המיוחדים של כל אוכלוסיה, דוגמת 300 שעונים רוטטים שחילקנו לאוכלוסיית החרשים שלא ישנים בלילה מהפחד כי הם לא שומעים אזעקות. באשדוד מעבר משיגרה למצב חירום תוך 45 שניות בלבד, וזה דורש ידע, ניסיון, נהלים ברורים והון אנושי המחויב למטרה".

מאז תחילת חרבות ברזל פועלת העירייה כדי לתת מענה לכל שכבות האוכלוסיה, ובכללן גם אוכלוסיות עם נחישות (מוגבלות). ההכנות המוקדמות של העירייה והתוכניות ארוכות הטווח שנבנו בתקופתו של ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, מאפשרות לעובדי המנהל לשירותים חברתיים לדעת במדויק איזה שירות לתת – ובמהירות.

צור הסבירה כי ראש העיר מקליט הודעות במספר שפות, והן מופצות לכלל האוכלוסיה כדי שתוכל ליצור קשר ולקבל מענה מהעירייה דרך מוקד 106.

"קחו, למשל, בעלי נכות שנוסעים ברכבם ויש אזעקה. הם לא יכולים לצאת מהרכב ולהגיע למרחב מוגן תוך 45 שניות ולכן הם מפחדים לצאת מהבית", אומרת צור. "לכן, בנינו להם פתרונות יצירתיים שמגיעים אליהם עד הבית, וכך אנחנו בונים את החוסן שלהם ואת החוסן העירוני כולו. הודות למידע שמוטמע טכנולוגית אנחנו יודעים מה הצורך של כל אחד, ולכן יודעים איזו התקשרות אנחנו צריכים לעשות עם כל תושב. הצוותים שלנו יכולים במצבים כאלה לעשות הסבה לעבודה בבתים".

במסגרת בניית החוסן, מפעילה העירייה סדנאות אפייה, טיפול באמצעות בעלי חיים, הנגשת פעילות לילדים עיוורים ועוד. סדנאות נוספות מופעלות און ליין דרך הקהילה הדיגיטלית "ממש", שבה כל בני המשפחה נמצאים ויכולים ליהנות מסדנת אפייה בזום או התעמלות. "הבנו גם שחלק ממה שהילדים באמת צריכים זה לתווך את הפחד, להוציא אגרסיות באגרוף, בספורט, וכך כל פעם הוצאנו ילדים שלקחו חלק בפעילות".

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות העירייה

דילוג לתוכן