מבזקים
תקיפת אנשי תקשורת במרחב המוגן בתל אביב: החשוד עוכב ושוחרר בתנאים מגבילים פגיעה ישירה בירושלים, מטרים ספורים מהכותל המערבי סיכום האירועים ברחובות: פגיעה ישירה בבית מגורים בעיר, לצד עשרות זירות של שברי יירוט ורסיסים – כל הזירות זוכו היערכות מערכת החינוך בלוד לשבוע הקרוב: כל התשובות להורים אשדוד בצמרת החינוך: מקום שני בשביעות רצון התושבים ידע ששווה כסף: עיריית רחובות פותחת סדרת הרצאות חינמית לעסקים שר הכלכלה הגיע לרמלה: זה המסר שהעביר ממרכז ההפעלה העירוני תושבי רחובות, שימו לב: השינויים הגדולים לקראת פסח כבר כאן היוזמה שמרגשת את אור יהודה: בני הנוער מפעילים ילדים במקלטים רחובות: דיווח על פגיעת פריט אמל"ח בבניין מגורים רחובות מתכוננת ללילה בלי שגרה: שיבושי מים צפויים בכל העיר החינוך המיוחד חוזר ברמלה: זה מה שיקרה כבר ביום ראשון הורים באילת, שימו לב: קייטנות ניצנים בפסח יפעלו גם השנה זמני כניסת ויציאת שבת 20-21.03.2026 | פרשת ויקרא גשם, רוחות וסכנת שיטפונות: כך ייראה סוף השבוע בישראל מהמקלטים ועד הגעלת כלים: ההיערכות החריגה לפסח בזמן מלחמה “זה ייקח ככל הנדרש”: נתניהו במסר לציבור על המשך הלחימה מיום ראשון: הקלות בהנחיות פיקוד העורף במספר אזורים בארץ לוחם מילואים בכיפת ברזל הואשם בריגול עבור איראן משרד החינוך מרחיב את המענה: בית הספר של החגים יפעל בפסח

בן 49 לקה בלבו צוות מד"א וצוותי הרפואה באיכילוב הצילו את חייו וגם דאגו לכלבו

הסיטואציה היא סיטואציה לא שגרתית כלל לבתי חולים בארץ. אין הנחיות איך להתנהל עם חיית מחמד או חיה טיפולית אבל באירוע הזה הייתה הבנה מלאה של הצורך להתחשב במטופל. במד"א ובאיכילוב החליטו לאפשר לכלב פאצ׳י להצטרף לכל התהליך.

אתמולהתקבלה במוקד חירום 101 של מד"א קריאה על גבר שחש בכאבים בחזה בזמן רכיבה על אופניים בפארק הירקון בתל אביב. צוות ניידת טיפול נמרץ של מד"א בראשות הפראמדיק עמית גבאי, הנהג החובש מחמוד אבו ראס, וחובש רפואת חירום מיחידת האופנועים של מד"א דרור משה – הוזנקו במהירות למקום.

בהגיעם, זיהה הצוות גבר בן 49 שוכב על הדשא סמוך לאופניו, בעוד כלבו מסוג בורדר קולי יושב לצידו בנאמנות.

צוות מד"א פינה את המטופל ביחד עם כלבו לבית החולים איכילוב, אשר אובחן עוד בניידת טיפול נמרץ עם אוטם חריף ונזקק לצנתור דחוף שהציל את חייו.

הסיטואציה היא סיטואציה לא שגרתית כלל לבתי חולים בארץ. אין הנחיות איך להתנהל עם חיית מחמד או חיה טיפולית אבל באירוע הזה הייתה הבנה מלאה של הצורך להתחשב במטופל. במד"א ובאיכילוב החליטו לאפשר לכלב פאצ׳י להצטרף לכל התהליך.

כשצוותי הרפואה באיכילוב הבחינו כי המטופל הגיע בניידת טיפול נמרץ של מד"א עם כלבו, החליט הצוות הרפואי, בראשותו של פרופסור אמיר הלקין, מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית באיכילוב, להביא אלונקה מיוחדת לכלב כדי שיוכל ללוות את בעליו ולחכות לו מחוץ לחדר הצינתורים עד שיסיים את הצנתור.

פראמדיק מד"א עמית גבאי סיפר: "כשאבחַנו את מצבו של הגבר, הוא היה בהכרה מלאה אך סבל מכאבים חריפים בחזה. לאחר בדיקות הבנו שמדובר באוטם חריף בשריר הלב, והתחלנו בטיפול מציל חיים. תוך כדי פינויו לניידת טיפול נמרץ, יצרנו קשר עם פרופ' קובי שחם, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב, שהנחה אותנו לפנות את החולה ישירות לחדר הצנתורים בבית החולים איכילוב. במהלך ההכנה לפינוי התעוררה שאלה לא שגרתית: מה עושים עם הכלב? החולה ביקש שלא להשאיר אותו מאחור, והחלטנו מיד לקחת אותו איתנו. הכלב התלווה אליו לאורך כל הדרך ונשאר לצדו גם במהלך הטיפול הראשוני בבית החולים".

מדובר במקרה חריג שבו נדרש הצוות לשלב בין טיפול רפואי לבין דאגה לבעל החיים של החולה. "שמחנו שמצבו של החולה השתפר, ואנו מאחלים לו החלמה מהירה", סיכם גבאי.

פרופ' אמיר הלקין, מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית באיכילוב ביצע את הצנתור וסיפר על ההחלטה לאפשר לכלב פאצ'י ללוות את בעליו: "אנו נוהגים ומשתדלים תמיד לחשוב מחוץ לקופסא כאן באיכילוב בכל מה שקשור לטיפול במטופלים. ברגע שהבנו את הקשר העמוק אנחנו איפשרנו את הליווי של פאצ'י. כל מה שאפשר לבצע למען המטופלים שלנו אנו נעשה זאת בשמחה". הוא הוסיף כי: "אנחנו מאמינים שבזכות כך שאיפשרנו למטופל להיות מלווה על ידי כלבו הצלחנו להעניק לו ביחד, צוות הרפואה וצוות מד"א, טיפול מיטבי ומעט שקט בסיטואציה לא שגרתית זו – דבר היוביל אותו להחלמה מיטבית יותר."

המטופל דור הוסיף כי ״אני מוקיר תודה לצוותי מד״א ואיכילוב ומעריך את ההבנה של המצב המיוחד והאפשרות שפאצ׳י יצטרף אליי. זה הרגיע אותי מאוד במהלך הטיפול ונתן לי להתרכז בהחלמה בראש שקט״

צוות מד"א והמרכז הרפואי ת"א -איכילוב מדגישים כי לצד הטיפול הרפואי מציל החיים, רואים ארגונים אלו חשיבות מלאה בדאגה לרווחת המטופלים, גם במקרים ייחודיים שכאלה.

◼️ הצטרפו לחדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן 

צילום: דוברות מדא

דילוג לתוכן