מבזקים
פתח תקווה: רכב התהפך בתאונה – צעירה בת 25 נפצעה בינוני עלה על שולחנות במועדון הדיפסי באילת, השליך כיסא לעבר מאבטח ונעצר קריית אונו מרחיבה את הנגישות: עמדות פטור מתור יופעלו בכל האירועים העירוניים הגדולים גבר כבן 40 נפצע קשה באירוע אלימות ברחוב יהודה הנחתום בבאר שבע שלושה צעירים מאשקלון נעצרו ברכב עם מצ׳טה, סכין קומנדו, טייזר וכיסוי פנים רחובות משנה את קו הרקיע: אושרו שני מגדלי מעונות בני 25 קומות במכון ויצמן המילואימניקית – סטודנטית מאשדוד שהפכה את מנת הקרב ל"חומוס גרעיני" ו"שעועית בליסטית" מבצע "דרך ערים" ברהט: ארבעה בתי עסק נסגרו לאחר שאותרו בהם שבעה שוהים בלתי חוקיים מחפשים לברוח מהמזגן בבית? אלה הפעילויות החינמיות בנתניה ובכפר סבא שיעבירו לילדים את אוגוסט הערבה, ים המלח ומצפה רמון נערכים ללילה של כוכבים נופלים: מטר הפרסאידים חוזר בדרך ליותר חדרי מלון באילת? משרד התיירות מקדם קרן הלוואות של 400 מיליון שקל ליזמי מלונאות לא מגדלים מחר בבוקר: גבעתיים קיבלה מפת דרכים חדשה להתחדשות צפון מערב העיר אחרי 150 שנה: תושבי חולון יקבלו מעבר חדש לפארק אריאל שרון דרך מקווה ישראל מפת החובות של באר שבע והדרום נחשפת: כמעט 10,000 תושבים בהליכי חדלות פירעון קריית גת פותחת את חגיגות ה – 70: ליאור נרקיס, נסרין קדרי ודוד חיים יובילו את אירוע השיא של הקיץ תושב קריית גת נעצר בחשד שגנב טלפון נייד ובעט בכלב ברחוב סמוך לירושלים: שוהה בלתי חוקי אותר מסתתר בתוך רמקול בתא המטען קריית עקרון: הפסקת מים זמנית ברחובות ויצמן ושבזי ביום שלישי פסטיבל תור הזהב חוזר לאשדוד: ריטה, שירי מימון, בעז שרעבי, הראל סקעת וחיים משה יעלו על הבמות 90 שנה ליד מרדכי: מהקרבות בתש"ח ועד 7 באוקטובר – הקיבוץ שממשיך לצמוח

בתוך הכאוס: כך הוזרמו מאות אלפי דולרים למשפחות בדימונה

קרן "לארץ" מחלקת סיוע ישיר ומהיר למפונים – ומבקשת עוד תרומות

קרן "לארץ" מעניקה ל-120 משפחות מפונות מהעיר שנפגעו בעקבות מתקפת הטילים ב"שאגת הארי" תרומה של 2000$ לכל משפחה

בעקבות הפגיעה הקשה בעיר דימונה ממתקפת הטילים האיראנית במהלך מבצע "שאגת הארי", שהשאירה משפחות רבות ללא קורת גג, קרן "לארץ" חילקה כרטיסי סיוע נטענים ל-120 משפחות בסך של כ-2,000 דולר לכל משפחה (מכספי תרומת הקרן). הכרטיסים מונפקים על ידי בנק ירושלים.

ביצוע התרומה באמצעות הכרטיסים הנטענים מאפשרת לקרן לבצע את החלוקה באופן מהיר ונגיש, המעניק תמיכה כלכלית לטובת מימון צרכים מידיים כגון בגדים, מוצרי היגיינה, ותרופות.

הקרן גייסה מתחילת מבצע שאגת הארי כ-600 אלף דולר, ופועלת להרחיב את הסיוע למשפחות שאיבדו את יקיריהן, בתיהן ורכושן.

הקרן תמכה בערים נוספות, ביניהן במשפחות ההרוגים  והפצועים בעיר בית שמש וגייסה עד כה לטובת דימונה כ-300 אלף דולר, שהם קרוב למיליון ₪ והעבירה כ-2,000 דולר לכל משפחה, במטרה לאפשר מענה ראשוני לצרכים הבסיסיים ביותר, החל ממזון ודיור זמני ועד ציוד חיוני ושיקום ראשוני.

עם זאת, הפער עדיין משמעותי. בקרן מדגישים כי היקף הצרכים בפועל גבוה בהרבה וכי חסרים עדיין מאות אלפי דולרים על מנת להבטיח סיוע מלא ומשמעותי לכלל המשפחות שנפגעו בערים נוספות.

"מדובר במשפחות שאיבדו הכול ברגע אחד ", מוסרת שלי הראל-פיטמן, מייסדת קרן ל"ארץ". "בזמן שהמערכות הגדולות עדיין מתארגנות, אנחנו נערכים לפעול במהירות, להגיע לכל משפחה ולהעביר סיוע ישיר, בלי בירוקרטיה ובלי עיכובים, מיד עם השלמת החלוקה".

בני ביטון ראש עיריית דימונה: "ברכת הערכה עמוקה ותודה כנה ל׳קרן לארץ׳ על התרומה הנדיבה והמרגשת למען המשפחות שפונו מבתיהן בעקבות פגיעת הטיל. ברגעים קשים של כאב, חוסר ודאות ואובדן, גילוי של ערבות הדדית, רגישות ואחריות חברתית הוא מקור לכוח, לתקווה ולחוסן. לא הסיוע החומרי שבתרומה הוא לב הדברים, אלא האמירה האנושית והערכית של חיבוק, תמיכה ועמידה לצד התושבים בשעתם הקשה. תודה לכם על הלב הרחב, על המחויבות ועל השותפות האמיתית"

"זהו שיתוף פעולה שני שלנו עם 'קרן לארץ' במשימה החשובה אליה נרתמנו, על מנת לסייע לאלפי הישראלים שנותרו ללא קורת גג, במערכה הקודמת בבת-ים והפעם בעיר דימונה". אומר מנכ"ל בנק ירושלים, יאיר קפלן. "הנפקת הכרטיסים במהירות מאפשרת למפונים את השקט והביטחון ומסייעת בשיקום, דווקא  בתקופה המורכבת בה אנו נמצאים ובתנאי חוסר הוודאות איתם הם נאלצים להתמודד".

בקרן מדגישים כי המודל מבוסס על שקיפות מלאה והעברת כספים ישירה לנפגעים, מתוך מטרה לאפשר לכל תורם לדעת בדיוק לאן מגיע כספו. הסיוע יועבר באמצעות כרטיסים נטענים שהונפקו לבקשת הקרן על ידי בנק ירושלים, מה שמאפשר חלוקה מהירה, נגישה ומדויקת של כספים לצרכים מידיים כגון בגדים, מוצרי היגיינה ותרופות.


◼️ חדשות דימונה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: קרן לארץ

דילוג לתוכן