מבזקים
ראש העיר רמלה ורעייתו ביקרו בביתו של הצעיר שהותקף בנאות שמיר: “לא נשאיר את המשפחה להתמודד לבד” בלי דרכון ובלי לצאת מבת ים: הטיסה המיוחדת שריגשה את המשתתפים מאור כהן, אפרת גוש וגבע אלון: החורף בגבעתיים הולך להישמע אחרת הילדים ירדו לפרקט, הכדורים עפו ליציעים: חגיגת הכדורסל של אליצור יבנה 10.5 מיליון שקל, בריכת אווירה ו – 400 מקומות ישיבה: הגג החדש שמושך תשומת לב באילת טריפונס, הטיש הגדול וגם בינה מלאכותית: זה מה שמחכה לוותיקי נס ציונה בעל הדירה הבחין בריח חריג, ואז נחשפה הטרגדיה מאחורי הדלת בירושלים משרד הבריאות מזהיר: ההכשרות של חברת "מציל חיים" אינן מאושרות כבר שלוש שנים הכרעת דין בפתח תקווה: מטפלת הורשעה לאחר שחוסה נחנקה למוות מבורקס אקדח, מחסנית ותחמושת הוסלקו בקיר בית מגורים באילת; תושב העיר נעצר אירוע קשה: הרוג ו-19 פצועים בפיצוץ הנפל בטיול השנתי בצפון אחרי ששחקן בן 13 נפגע בדרך מהאימון: המהלך של אגודות הספורט ביבנה 11 חשודים נחקרו בעקבות תקיפת צעיר בשכונת נאות שמיר ברמלה – חמישה נעצרו מרוץ לכל המשפחה ברחובות: שלושה מקצים, מדליות ומסלול מואר אחרי הירי הקטלני ברהט: מחסומי משטרה ונהגים ללא רישיון עוכבו לחקירה בן 59 התמוטט בקניון בכפר סבא ופונה לבית החולים תוך כדי פעולות החייאה יותר מ-250 מיליון נחשפו לשידור מירושלים: ועידת ידידי ישראל ננעלה גניבת רכב לאור יום בגן יבנה: פרצו לקיה ונמלטו, אחד החשודים נעצר ב-4 לפנות בוקר ברחובות: פרצו לרכב ונמלטו, אחד החשודים נעצר במודיעין בניין העירייה יואר בוורוד: חולון יוצאת בקמפיין למודעות לסרטן השד

דוח מבקר המדינה חושף: ליקויים חמורים בפעילות עיריית בת ים

דוח חדש שמפרסם מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, חושף כי עיריית בת ים הכריזה על 916 מבנים כמבנים מסוכנים, נכון לסוף שנת 2024. כ-88% מהמבנים שהוכרזו כמסוכנים נבנו לפני שנת 1992, השנה שבה אושרו תקנות המחייבות לבנות מרחב מוגן בכל בנייה חדשה. בין 59% ל-89% מהמבנים שהוכרזו כמסוכנים בעיר בשנים 2024-2015 עדיין מוגדרים כמסוכנים. 

דוח חדש שמפרסם מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, חושף כי עיריית בת ים הכריזה על 916 מבנים כמבנים מסוכנים, נכון לסוף שנת 2024. כ-88% מהמבנים שהוכרזו כמסוכנים נבנו לפני שנת 1992, השנה שבה אושרו תקנות המחייבות לבנות מרחב מוגן בכל בנייה חדשה. בין 59% ל-89% מהמבנים שהוכרזו כמסוכנים בעיר בשנים 2024-2015 עדיין מוגדרים כמסוכנים. 

עם זאת, המבקר מצא כי 25% מהמבנים שאתר האינטרנט של עיריית בת ים מגדיר כמסוכנים – כלומר, 53 מתוך 215 מבנים שמפורסמים באתר – לא אמורים להיות מסווגים ככאלה, הן על פי נוהל העירייה והן על פי פעילות העירייה בפועל.

בדוח קודם שפרסם בנושא בשנת 2022, התריע המבקר אנגלמן כי עיריית בת ים לא קבעה נוהל עבודה המסדיר את הליכי הטיפול במבני ציבור החשודים כמסוכנים. שלוש שנים חלפו מאז – והליקוי עדיין לא תוקן: לעיריית בת ים יש מיפוי של מבני ציבור ללא פירוט שנת בנייתם. היא מבצעת במבני ציבור עבודות להסרת מסוכנות לפי הצורך באמצעות המחלקה למבנים מסוכנים, אולם העירייה אינה מבצעת בהם בדיקות קונסטרוקציה באופן תקופתי.

 

המבנים המסוכנים הם בעיה לאומית, לא רק מקומית. "גם לאחר שהתרענו שוב ושוב – ממשלת ישראל לא מפנימה את הסכנה הטמונה ב- 810,000 דירות שאינן עמידות בפני רעידות אדמה", קובע מבקר המדינה. "הטילים האיראניים במבצע 'עם כלביא' המחישו יותר מכל את הפער בין מבנים ישנים לבין מבנים העומדים בתקן. ההערכה היא כי רק ל-10% מהדירות הטעונות חיזוק ניתן אישור לתוכניות התחדשות עירונית. זוהי הרמת דגל נוספת וקריטית לממשלה המחויבת לגבש תכניות מעשיות לחיזוק המבנים ולא לחכות למצב החירום הבא, שתוצאותיו עלולות להיות חמורות פי כמה".

בפרק נוסף בדוח, בדק המבקר את טיפול הרשויות המקומיות שלא פונו באוכלוסיות מיוחדות בשעת חירום. 70% מהמשתתפים במשאל שערך משרד מבקר המדינה בקרב אוכלוסיות מיוחדות ב-111 רשויות מקומיות, אמרו כי לא קיבלו מהרשות שלהם מענה על הצרכים שהיו להם במהלך המלחמה. 52% מהם לא רואים ברשות כתובת לקבלת סיוע בנושאים הקשורים למלחמה.  

לגבי עיריית בת ים, מצא המבקר כי ערב מלחמת חרבות ברזל, העירייה לא החזיקה במאגר מידע מקיף ועדכני על אנשים עם מוגבלות ועל אזרחים ותיקים העשויים להזדקק לסיוע בשעת חירום. העירייה אף לא מיפתה את פערי המיגון בקרב האוכלוסיות המיוחדות.

המבקר אנגלמן ציין כי "כאשר 70% מהאוכלוסיות המיוחדות לא מקבלים מענה מהרשויות המקומיות במהלך המלחמה, וכאשר 69% אינם יודעים היכן המרחבים המוגנים שיוכלו להתפנות אליהם – הדבר דורש מאותן רשויות לבצע בדק בית יסודי, בד בבד עם מעורבות של משרד הפנים. במיוחד ברגעים קשים מוטלת עלינו חובה מוגברת לעמוד לצד האוכלוסיות המיוחדות". 

 

◼️ הצטרפו לחדשות חולון בת ים והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של בת ים

לחצו כאן
דילוג לתוכן