מנכ״ל עיריית תל אביב-יפו, מנחם לייבה, פנה היום (רביעי) למשרד הגנת הסביבה בתגובה לשימוע שנערך לחברת גני יהושע ולאור ההחלטות המפורטות בו, שלדבריו עלולות לעצור את פעילות גבעת המופעים בפארק.
במכתב הזהיר לייבה כי המשמעות הברורה של ההחלטות היא הפסקה מוחלטת של הופעות בין-לאומיות ומופעי ענק של אמנים מובילים בישראל. לדבריו, ספי הרעש ושעות הסיום שנקבעו אינם ישימים מבחינה פיזיקלית, לוגיסטית והנדסית, ואינם מותאמים לאופי מופעים המוניים בשטח פתוח.
מנכ״ל העירייה הוסיף כי הדרישות חורגות משמעותית מהמקובל במדינות ה-OECD ומהיכולות הטכנולוגיות הקיימות כיום, ובפועל מבטלות את האפשרות לקיים מופעים לקהל של 40–60 אלף צופים. ההחלטה עלולה לפגוע ביכולת לקיים בישראל הופעות גדולות ולהשפיע על מעמדה של המדינה כיעד להופעות בינלאומיות.
בסיום מכתבו, פנה לייבה לשרה להגנת הסביבה בדרישה להתערבות מיידית ולבחינה מחדש של ההחלטה, לצד גיבוש פתרון מקצועי ומאוזן, שישלב בין צורכי התרבות לבין איכות חיי התושבים.
◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן








