הממשלה אישרה היום (ראשון) עקרונית בלבד את טיוטת חוק "סמכויות מיוחדות – קנסות", שמטרתו להעלות את הקנסות על הפרת הנחיות הקורונה. אחרי האישור בממשלה, הדיון יעבור קודם לקבינט הקורונה ומשם לכנסת – שם צפויה התנגדות של החרדים. נכון לעכשיו הקנסות עדיין לא עלו משום שההחמרה בהן לא אושרה ולא עברה בחוק.
אלה הקנסות שתשלמו לפי הצעת החוק, במקרה שתאושר כפי שנוסחה:
- הפרת איסור הפעלה של מקום הפתוח לציבור או בית עסק – מסכום של 5,000 שקלים היום ל-10,000 שקלים.
- קיום אירוע, מסיבה, כנס, טקס, פסטיבל, מופע בידור או מופע אמנות בניגוד לתקנות – מסכום של 5,000 שקלים היום ל-20,000.
- הפרת האיסור על פתיחת מוסד חינוך – מסכום של 5,000 שקלים ל-20,000.
בתחילה הקנס על פתיחת מוסדות חינוך היה אמור לעמוד על 25 אלף, אך בשל התנגדות החרדים הוא ירד ב-5,000 שקלים.
"הודענו לראש הממשלה כי אנו מתנגדים להעלאת הקנסות, הגבוהים גם כך", אמרו ראשי יהדות התורה ליצמן וגפני. "אם ההצעה תעבור לאישור הכנסת, חברי הסיעה יצביעו נגד ההצעה בכל פורום אפשרי בוועדות ובמליאת הכנסת". בהודעתם התייחסו השניים דווקא לסוחרים, ולא למשל לפתיחת מוסדות החינוך הרלוונטיים לציבור שלהם (כגון תלמודי התורה שנפתחו בניגוד להנחיות).
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








