מבזקים
ירי הרתעה בחוף מי עמי באשדוד: שני חשודים נעצרו לאחר תקיפת שוטרים ופקחים סמוך לאשדוד: נהג מונית נהרג בתאונה קטלנית בכביש 42 גבעת שמואל מרחיבה את מערכת החינוך: החלה בניית אגף חדש באולפנת אמי"ת מבאר שבע למשרדי הממשלה: מיזמי AI של סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון כבר נכנסים לשימוש באר שבע: שלושה צעירים הואשמו בחטיפה ובסחיטה באיומים בשל חוב נטען השרב הכבד בערבה פוגע גם ברפתות: תפוקת החלב ירדה בכ – 20% חולון תקים מרכז חדש לעיוורים וללקויי ראייה: אבן הפינה צפויה להיות מונחת עד סוף 2026 שריקת הפתיחה: גביע ראש העיר יבנה 2026 יוצא לדרך באר שבע מרחיבה את הספורט המשלב: קבוצת אימון חדשה לאנשים עם צרכים מיוחדים תיפתח בעיר ילד בן 7 מחולון טבע בבריכה ופונה במצב בינוני לבית החולים מאות הגיעו לערב הפתיחה: מופע המזרקות הגדול בישראל יצא לדרך בבת ים תיאטרון לוד מחלק ציוד ותלבושות למוסדות חינוך ותרבות: "מה שלא יימסר – ייזרק" אופקים ממשיכה לצמוח: כ – 900 דירות כבר נמכרו בשכונת אפיקי נחל חולון: ילד בן 9 נפגע מרכב בעת שחצה את הכביש – מצבו בינוני כתב אישום נגד צעיר בן 22 מפתח תקווה בגין אונס צעירה שהכיר שעות קודם לכן כתב אישום נגד ראש גדוד נור א – שמס: מואשם בפיגוע שבו נהרג רס"ל (מיל') יהודה גטו ז"ל כפר סבא הצדיעה לעשרות שנות התנדבות: כיכר חדשה נחנכה על שם ארגון בני ברית רמת גן סוגרת פרק של 60 שנה: מתחם דיור מוגן חדש יחליף שני בתי אבות ותיקים מה שלאחד מיותר, לאחר הוא אוצר: שוק התן קח הראשון יוצא לדרך באופקים רמלה בדרך לשנות את פניה: 1,700 דירות, מגדלים בני 30 קומות ותחנת מטרו חדשה

הטיל פרץ את הממ"ד והותיר 36 משפחות ללא בית – ועדת הנגב והגליל מנסה למצוא פתרונות לנפגעים מבאר שבע

היו"ר עודד פורר: "מדובר במצב יחודי של בניין שאין אפשרות לשפצו ושאינו במתחם של התחדשות עירונית. יש לייצר עבור הדיירים פתרון שיאפשר למי שיבחר בכך למכור את הדירה ולעבור לדירה אחרת, ולאחרים לשוב לבניין לאחר שיבנה מחדש". הוא קרא לרשות המסים ולמשרד האוצר למצוא עבור הדיירים פתרון ייחודי"

הוועדה המיוחדת לפיתוח הנגב והגליל בראשות ח"כ עודד פורר, קיימה היום (ג) ישיבה בנושא הסיוע לדיירי הבניין ברחוב יוהנה ז׳בוטינסקי בשכונת נווה זאב בבאר שבע, שנפגע ישירות מטיל במהלך מבצע "עם כלביא" ביוני 2025. בפגיעת הטיל נהרגו ארבעה בני אדם – רב"ט איתן זקס, מיכל זקס, נועה בוגוסלבסקי ונעמי שאנן, ו־36 משפחות נותרו ללא קורת גג. הדיירים מתגוררים מאז בדירות שכורות במימון זמני של רשות המסים, ללא פתרון קבע.

בדיון השתתפו נציגי עיריית באר שבע, משרד האוצר, מס רכוש, שמאי המקרקעין הממשלתי, נציגי ארגונים חברתיים ודיירי הבניין. לפי הנתונים שהוצגו, הבניין בן 25 השנים הוכרז כמסוכן למגורים ולא ניתן לשיפוץ, אלא להריסה ובנייה מחדש.

נציגת עיריית באר שבע, חברת המועצה יוליה גולדנברג, תיארה את מצוקת הדיירים והמאמצים שהעירייה משקיעה מאז הפגיעה: הקמת מטה חירום, ליווי אישי לדיירים, וסיוע בשכירות. לדבריה, "אי אפשר להתמודד לבד – חייבים עזרה מהממשלה ושינוי בחוק. המסלולים הקיימים לפיצוי לא מתאימים למציאות של דיירים בגילאים שונים עם צרכים שונים. בני 80 לא יכולים לחכות חמש שנים לשיקום הבניין, הם צריכים ודאות עכשיו".

אמיר דהן, מנהל קרן הפיצויים ברשות המסים הציג לדיירים את האפשרות העומדת לפניהם: בנייה מחודשת – הקמת הבניין מחדש בתמיכת המדינה או בחירה של קבלן על ידי הדיירים. חלופה זו דורשת הסכמה של לפחות 75% מהדיירים. עוד אמר: "כולם גרים בשכירות ועד שהבניין החדש יקום מס רכוש ימשיך לממן את השכירות גם אם זה יקח 4 שנים".

גיל בלולו, השמאי הממשלתי הראשי, הציג חלופה נוספת והיא מסלול ביי אאוט (Buy-Out) – פיצוי כספי מלא על בסיס שמאות הדירות, שיאפשר לדיירים למכור את זכויותיהם למדינה או ליזם חיצוני ולקנות דירה חדשה. המסלול דורש כיום הסכמה של 100% מהדיירים שעל פי דברי הדיירים אינה אפשרית.

דיירי הבניין שנכחו בדיון תיארו את מצבם הקשה, את הפגיעה הנפשית שחוו ואת חוסר הוודאות באשר לעתידם. חלקם סיפרו כי הם מטופלים נפשית מאז האירוע, אחרים תיארו קשיים כלכליים כבדים ואי־יכולת למצוא דירה חלופית במחירי הפיצוי הקיימים.

ח"כ עודד פורר יו"ר הוועדה, אמר בדיון כי מדובר באירוע אנושי חריג בהיקף מקומי: "36 משפחות איבדו את ביתן ברגע אחד. זהו אירוע קטן בממדיו הלאומיים, אך עבור הדיירים מדובר באירוע משנה חיים. אין סיבה שהפתרון יתעכב עד לשינוי חוק – יש למצוא דרך מנהלית שתאפשר לפעול במקביל בשתי חלופות. מי שרוצה לצאת יקבל פיצוי כספי, ומי שרוצה דירה – יוכל להשתלב בפרויקט חדש." היו"ר הציע לבחון שיתוף פעולה עם ההסתדרות הציונית העולמית, הג'וינט ויזמים תורמים, שיוכלו לקחת חלק בפרויקט וליצור רשת ביטחון כלכלית שתאפשר את מימוש הפתרון – פיצוי כספי עבור אלה שיבחרו במכירת הדירה וקנייה במקום אחר, ועבור משפחות אחרות שיבחרו להישאר בבניין תוצע בניית הבניין ואכלוסו. "צריך להבין את האוכלוסייה ואת הגיוון הרחב – אלה לא אנשי עסקים. יש כאן עולים ותיקים, קשישים, ומשפחות צעירות שכל עולמן חרב עליהן. נדרשת גישה רגישה, לא בירוקרטית, אמר היו"ר פורר. בסיום הדיון הודיע יו"ר הוועדה על קיום דיון מעקב נוסף בעוד כשבועיים, שבו יוצגו הפתרונות המעשיים.


◼️ חדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: זאב דיקמן, דוברות כבאות והצלה לישראל דרום

דילוג לתוכן