מבזקים
עשרות ילדי וילדות מילואימניקים צפו בהצגה "ילדים על מדים" בגבעת שמואל בן 20 נהרג בתאונה קשה בין רכב לאוטובוס סמוך לכפר סבא תושב ת"א נעצר בחשד שפרץ לבית, גנב רכב ונמלט – וטען בחקירה: "שמעתי קולות" רחובות חוגגת אהבה: מחזמר על עפרה חזה, סטנדאפ וסיורים מיוחדים בט"ו באב חשד לפגע וברח: בן 10 נפגע מרכב באשדוד גבעת שמואל: קורס חדש יכשיר תושבים להובלת יוזמות סביבתיות בעיר חולון: 8,000 ילדים עם מוגבלויות הגיעו ליום מיוחד ב"ימית 2000" בת 4 נפצעה במהלך רכיבה על קורקינט בראשל"צ כלב אותר לאחר שתקף עוברי אורח ופצע שני ילדים בת"א רחפן אותר סמוך לקיבוץ ניר עוז נתיבות: חנניה לקה בדום לב בביתו – ופגש את צוות מד"א שהציל את חייו אשדוד: בת 75 נפצעה לאחר שנפגעה מרוכב קורקינט חשמלי מרדף חוצה מחוזות: שני אחים מאשדוד נעצרו בחשד להסעת והעסקת שב"חים המשטרה בהודעה חריגה: עזרו לנו לאתר אם החשודה בחטיפת ילדיה באזור ירושלים יבנה: בני הנוער יעלו על כיסאות גלגלים ויתנסו בכדורסל הפראלימפי מפקד המכללה לביטחון לאומי לשעבר אביעזר יערי הלך לעולמו בגיל 96 תאונה בכביש 471: שבעה כלי רכב התנגשו, בן 30 נפצע בינוני רחובות: רחוב פינס ייסגר לתנועה – אלה השינויים הצפויים מכבי תל אביב וענקית הטכנולוגיה Zoho חתמו על הסכם חסות לשלוש שנים משרד התחבורה בוחן הרחבת שינוע המטענים ברכבת מנמל אשדוד

היום: שיבושים ראשונים בשנת הלימודים החדשה

היום: שיבושים ראשונים בשנת הלימודים החדשה: מורי תכנית היל"ה המועסקים כמורי קבלן ישביתו את ההכנות לשנת הלימודים.  איגוד מורות ומנחות היל"ה עתר כנגד מכרז התכנית: "שמים קץ לפערים שבין מורי היל"ה לבין המורים העל תיכוניים ה"רגילים"

איגוד מורות ומנחות היל"ה המאוגדות בכוח לעובדים משבית החל מהיום (27.8.23) וללא הגבלת זמן את פעילויות ההכנה לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד. 1200 המורים, דורשים החלת תוספות השכר ותנאים נוספים למנחים כבר בספטמבר עם תחילת שנת הלימודים, ומוחים נגד סירוב הזכיין המפעיל את התכנית, "החברה למתנ"סים", להגיב להצעות שהוצגו לו לאחר שנה של מו"מ (!), וכנגד המכרז הפוגעני בתכנית, המנציח ואף מחריף את הפערים בתנאי ההעסקה בין מורי התכנית לבין המורים ה"רגילים" המלמדים תלמידי על יסודי.

תכנית היל"ה היא הכתובת האחרונה במערכת החינוך עבור כ-6000 תלמידים בגילאי 14-18. מורי ומנחי התכנית, נלחמות ונלחמים על כל תלמיד, בדרך לתעודת סיום של 10, 12 שנים ואף בגרויות. בין תלמידי התכנית, בני נוער בסיכון בהוסטלים של משרד הרווחה ואף תלמידי כלא אופק לנוער. למרות חשיבותם, מועסקים המורים כמורי קבלן ע"י זכיינים. שכרם ותנאים העסקתם של המורות בהילה נחותים ביחס למורות העל-יסודי, בכל מכרז מתאפס הוותק לצרכי חישוב זכויות שצברו המורות והמורים. בנוסף, במסגרת עבודתם הקבלנית, אין למורות ולמורים כל ביטחון תעסוקתי- ניתן לקצץ בשעות ההוראה שלהם בכל שלב במהלך השנה ואין שום ערובה להיקפי העסקה קבועים בין שנות לימוד.

במקביל, עתר איגוד מורות היל"ה באמצעות עו"ד חגי קלעי ממשרד קלעי רוזן, לבית הדין לעניינים מינהליים, כנגד המכרז להפעלת התכנית המפורסם בימים אלה. זו הפעם הראשונה שמורים המועסקים כמורי קבלן, עותרים כנגד מכרז להפעלת תכנית. בעתירה המוגשת באמצעות עורך הדין חגי קלעי ממשרד קלעי רוזן, מבקשים באיגוד לקבוע כי המורות והמורים בתוכנית היל"ה זכאים לתנאים שווים לתנאי העבודה של מורים ומורות ביתר מוסדות החינוך וכן להורות למשרד החינוך לתקן את מסמכי המכרז ולהבהיר כי על הזוכה ליתן למורות ולמורים תנאי עבודה בהתאם לתקנון שירות עובדי הוראה ולהסכמי השכר של מורים במשק.

משרד החינוך ביקש ארכה להשיב לעתירה, בינתיים נמנע מקידום בחירת הזכיינים

טלילה אילון מורה בתכנית וחברת הנהגת האיגוד: "המורות בתכנית עובדות ממכרז למכרז. נאבקנו והובלנו שינויים במכרז הנוכחי, ובראשם- שיפרנו את טבלאות השכר באופן משמעותי ועיגנו את הדרישה לתעודת הוראה בתכנית.אבל.. גם המכרז הנוכחי ממשיך את מגמת האפליה בין מורות היל"ה למורות ה"רגילות" במשרד החינוך, ולמרות השיפור בשכר האפליה במובנים אחרים רק מעמיקה.. הפערים הללו לא מזיקים "רק" למורות,הם מעידים על זלזול בתלמידים כמי שכנראה שווים פחות מן התלמידים ה"רגילים" במערכת החינוך, וכבר מובילים לכוונת עזיבה של מורות רבות.

יעל וולפנזון ראש ענף חינוך ורווחה בכוח לעובדים – איגוד מורי/ות היל"ה הוביל פה מהלך חשוב והכרחי בתביעה עקרונית ברורה לשוויון ולחופש ההתאגדות. אנו תקווה כי בית המשפט המנהלי יבהיר למשרד החינוך, כי מחובתו להשוות את תנאיהן של מורות היל"ה לתנאי המורות במערכת החינוך הכללית ובכך לא רק לתקן את העוול ההיסטורי אלא להטיב עם השירות כולו שיזכה לשמר ולגייס מורות מנוסות, איכותיות עם ניסיון עשיר, הנדרשות בטיפול וחינוך באוכלוסיית קצה רגישה כל כך.

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-חינוך >> לחצו כאן 

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן