המרכז הרפואי שערי צדק: הסיבה לדלקת הריאות החריפה – שתיית מרק עוף
רופאי מכון הריאות במרכז הרפואי שערי צדק הוציאו מריאה של מטופל, חוליה עבה של עצם שכנראה בלע במהלך שתית מרק עוף. העצם גרמה לדלקת ריאות חריפה שלוותה בחסימת ריאות מסכנת חיים
תושייה של רופאי מכון הריאות במרכז הרפואי שערי צדק ומרק עוף שכמעט עלה למטופל בחייו: מטופל בשנות ה-50 לחייו הגיע למלר"ד במרכז הרפואי שערי צדק כשהוא סובל ממצוקה נשימתית וממדדי דלקת גבוהים, לאחר כחודשיים שלא הגיב לטיפול התרופתי ומצבו אף החמיר והתדרדר.
לאור המצב ולאחר שהטיפול לא הביא לשיפור במצבו, החליטו רופאי מכון הריאות, בניהולו של פרופ' גבריאל איזביצקי, לבצע בדיקת ברונכוסקופיה כדי לברר את סיבת התמשכות דלקת הריאות זמן רב כל כך והיעדר התגובה לטיפול התרופתי.
במהלך ביצוע הבדיקה גילה מנהל יחידת הברונכוסקופיה במרכז הרפואי שערי צדק, ד"ר נאדר עבדל רחמן, חסימה מוחלטת של דרכי הנשימה ע"י גוש שחסם לגמרי את פתח הריאה הימנית. הגוש הפתיע את הרופאים: חוליה גדולה ועבה של עצם עוף שחסמה באופן מוחלט את פתח הריאה הימנית.
ד"ר עבדל רחמן מספר: "הופתענו לגלות חוליית עצם גדולה שתקועה בריאות ויצרה דלקת מקומית עם רקמה סביבה שהגבירה את החסימה. הגוף מייצר כתגובה טבעית מעין כרום סביב החפץ הזר. האיש היה בהחלט בסכנת חיים והיה אף עלול למות חלילה".
א', המטופל שחולצה מריאותיו העצם, סיפר "תקופה ארוכה סבלתי משיעול חזק מאוד שכמעט גרם לי להיחנק. לא יכולתי לסבול את זה כבר. כשהגעתי לשערי צדק והרופאים הסבירו לי על הפרוצדורה שאעבור, מעט חששתי, אבל היא הייתה קצרה וסמכתי מאוד על הרופאים והאחיות. עד היום אני לא מאמין שנכנסה לי עצם לריאה". אשתו, הוסיפה כי "מעולם לא שמעתי שיעול כזה. האחיות והרופאים בשערי צדק לא שחררו אותו עד שעלו על הבעיה וגם פתרו אותה – בזכות העבודה המצוינת שלהם הוא כבר לא משתעל ומרגיש מצוין".
עוד מציין ד"ר עבדל רחמן כי באחרונה צוות מכון הריאות בשערי צדק נחשף ליותר ויותר מקרים של מטופלים בוגרים עם שאיפת אביזרים וחפצים שונים לתוך הריאות ואומר "בניגוד לרושם הנוצר שרק ילדים בולעים חפצים ועצמים לריאות, ישנם מקרים רבים של מבוגרים שנשלפו מריאותיהם עצמים וחפצים שונים, חלקם מבלי שידעו כלל שיש להם משהו בריאות".
◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







