מבזקים
מטרונית הקו הכחול מגיעה לרחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל ובית הפועלים לא להסתיר את הפציעה: בתל אביב לוחמי מלחמה יעלו למסלול אופנה שנבנה סביב הצלקות שלהם תאונה קשה סמוך ללהבים: גבר כבן 30 במצב אנוש, צוותי מד"א מבצעים בו החייאה לא רק עוד מבנה: אשקלון בונה את הבית החדש של הדור הבא לא רק דגלים: בתל אביב גם הקורקינטים יצבעו בגאווה לקראת המצעד הילדים של גן יבנה קיבלו משימה: לשנות את הדרך שבה כולנו מתייחסים למים האם הדבש יהיה זול יותר השנה? המדינה פותחת יבוא מיוחד לקראת ראש השנה פיצוץ רכב בחולון ומטען בכניסה לדירה באשדוד: המשטרה פענחה שני אירועים חמורים משאית פגעה באופנוע סמוך ליהוד: שני רוכבים נפצעו ופונו לבית החולים נפל מקומה שנייה במהלך העבודה: פועל נפצע בינוני ברחובות מהבניין שנפגע ברחוב ירושלים למתחם שלם שיתחדש: תוכניות השיקום בבת ים מתקדמות רגע לפני החופש הגדול: כל תלמידי כיתות א' באילת קיבלו ספר אישי במתנה התחזו לעובדי מלון: כך נעצרו החשודים בירי בשכונת צמרת בתל אביב מתוך יותר מ – 100 מועמדים: הזמרת שנבחרה לשיר עם נטע ברזילי במצעד הגאווה בתל אביב היא לא רק שרה רוק – היא פתחה לנשים את הדלת אליו: אסתר שמיר הלכה לעולמה הטרקטורים עלו לשטח: בקדומים החלו לשדרג את בית ההארחה ב – 7 מיליון שקל מאלימות במסדרון לבמה בהיכל התרבות: המסר שביקשו תלמידי אשקלון להעביר למבוגרים אפרוח בקולטן ובז על משאית: שני חילוצים קטנים שהפכו לרגע מרגש בבת ים לא עוד קונצרט ולא עוד מופע מועדון: החיבור החדש שמתחיל בגריי יהוד אחרי הימים הארוכים מחוץ לבית: רמלה אמרה תודה למילואימניקים עם ערב של צחוק

הצעת חוק חדשה: דחיית תשלום המע״מ לשנה

חברת ועדת הכספים ח"כ מיכל שיר מציע לדחות את תשלום המס העוקף לעסקים קטנים. "זו הדרך היחידה בה מדינת ישראל לא מפסידה את כספי המע"מ והעסקים זוכים לאוויר לנשימה".

 

על רקע המשבר הכלכלי שנובע מהגבלות הקורונה, ח"כ מיכל שיר (הליכוד) הגישה הצעת חוק לפיה עסקים קטנים, עם מחזור של עד מיליון ₪ בשנה יוכלו לדחות את תשלום המע"מ לשנה הקרובה. לפי הצעת החוק אותה הגישה חברת ועדת הכספים, יתאפשר לעסקים קטנים לדחות תשלום המס ל-12 חודשים מיום פרסום החוק. עם זאת, כל עסק בין אם בחר לדחות ובין אם לא יחויב להמשיך לדווח על מס. הצעת החוק היא חלק מחבילת חוקים אותם הגישה ח"כ שיר להתמודדות עם המשבר הכלכלי שנוצר בעקבות הקורונה.

בתום שנת הדחייה, הסכום המצטבר של המס העוקף יחולק לתשלומים בתנאי החזר שייקבע על ידי שר האוצר ובאישור ועדת הכספים.  עד כה חתמו על הצעת החוק 18 ח"כים, מהליכוד, כחול-לבן, ימינה, ש"ס, יש עתיד-תל"ם, ישראל ביתנו והרשימה המשותפת.

בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב: "על מנת לתת חמצן, חופש תנועה ויצירת תנאים לשוק העסקים הקטנים, מוצע לדחות את תשלומי  המע"מ לעסקים קטנים ,עם מחזור שנתי של עד מיליון שקלים, ב-12 חודשים. ולאחר מכן לחלק את הסכום המצטבר בתנאים שיקבעו.  עסקים חדשים שעדיין אין להם דו"חות יוכלו לבקש את הדחייה על פי הצהרה".

בדיון בוועדת הכספים אמרה ח"כ מיכל שיר: "זו הדרך היחידה בה אני רואה איך גם מדינת ישראל לא מפסידה את הכסף על המע"מ, גם מאפשרת לעסקים אוויר לנשימה. *צריך לפתוח את השוק לתחרות, לפתוח את החמצן והאוויר לעסקים הקטנים. גם המדינה תרוויח מזה – וגם העסקים הקטנים".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן