מבזקים
הותר לפרסום: רס"ר (מיל') באסל סויד נהרג בתאונה מבצעית בדרום לבנון בין אבל לתקווה: יום אחרי הלוויית הלוחם, נחנך המקווה המחודש ביישוב אדם ביום הולדתה איבדה את אביה – עכשיו הזמרת מירוחם מוציאה את השיר שנולד מהכאב יבנה מנסה להעיר את הלילה: עסקים יוכלו לפעול עד 02:00 האליפות תוכרע בדימונה: מכבי דימונה חוזרת למשחק בית מכריע בית שמש: פעוטה בת 3 ננעלה ברכב וחולצה בשלום בקניון ביג “זה כבר לא מחבל בודד”: ראש מועצת קדומים מזהיר מתרחיש ביטחוני חדש ביהודה ושומרון תאונה מבצעית בעזה: ראאד אבו אלקיעאן מהנגב נהרג במהלך עבודות הנדסיות של משרד הביטחון חשד לרצח ברמלה: צעירה כבת 19 נורתה למוות בשכונת ג׳ואריש ליד אשקלון: אתר ההנצחה של גבעתי נפתח מחדש עם קיר זיכרון חדש לחללי החטיבה יותר משנתיים אחרי: הטרגדיה של עובד חברת החשמל שנהרג בשוגג ליד אשקלון חוזרת לכותרות עיריית רחובות הגישה תלונה במשטרה נגד ועד העובדים, בית המשפט ביטל את ההגבלות: "זו הפגנה לגיטימית" שיבושי תנועה נרחבים בעקבות שיירת מחאה חרדית: עשרות רכבים בדרך לכלא 10 גבר נפצע באירוע ירי בתל אביב דרמה בערד: קטטה סמוך למתחם מגורים – כוחות משטרה ומג״ב הוזעקו לזירה אסנת הרוש, תושבת גן יבנה, מונתה למנהלת בית הספר היסודי 'ביאליק' ביבנה בשורה למשפחות באשקלון: מעון יום שיקומי חדש לפעוטות עם מוגבלויות יוקם בעיר היין אזרחים ותיקים בגן יבנה נכנסים לעולם ה־AI והדיגיטל גלישה, חוסן והתמודדות עם מציאות מורכבת: אופקים משיקה תוכנית ייחודית לנוער סדנה חווייתית חדשה בגן יבנה תשלב צבע, תנועה וטרנספורמציה

הרב אפרים זלמנוביץ: טראמפ צודק, יש לבטל את משפט נתניהו

ככל שמשפט נתניהו מתמשך ללא הכרעה, כן מתרחקים אנחנו מהסיכוי שהמשפט יביא ל- "צדקו יחדיו" ולכן עדיף להקפיא את המשפט הפוגע באחדות ישראל ומרחיק אותנו מהניצחון >>

בית המשפט חייב להקפיא את ההליכים המשפטיים נגד ראש הממשלה מאחר וחלים בו דיני המלוכה. הרב א.י. הכהן קוק על פי דעת הר"ן קבע "בזמן שאין מלך, כל משפטי המלוכה, הם גם מה שנוגע למצב הכללי של האומה, חוזרים אלה הזכויות של המשפטים ליד האומה בכללה" קרי; האזרחים בוחרים את המנהיג. לא בית המשפט. והוסיף ואמר "אבל כשמתמנה מנהיג האומה לכל צרכיה בסגנון מלכותי על פי דעת הכלל ודעת בית דין, וודאי הוא עומד במקום מלך, לעניין משפטי המלוכה הנוגעים להנהגת הכלל" (משפט כהן קמ"ד ט"ו).

הסכים עמו הרב א"י וולדנברג (שו"ת ציץ אליעזר ח"י סי' א' סעי' ג') שכתב "גם בימינו הנשיא והממשלה והכנסת… שנבחרו על דעת רוב ישראל היושבים על אדמתם ואשר המה יותר מס' ריבוא, במקום מלך הם עומדים בכל הנוגע למצב הכללי של האומה, הדרושים לשעתם ולמעשה ולמעמד העולם".

המשנה  (סנהדרין פ"ב מ"ב) קובעת "מלך לא דן ולא דנין אותו לא מעיד ולא מעידין אותו". גם אם ראש הממשלה בנימין נתניהו ימחול על כבודו שהיא כבוד המלכות ויבקש להמשיך במשפט בתקווה לזיכויו, על בית המשפט להקפיא את המשפט כל עוד הוא משמש בתפקיד הרם. להלכה אמר רב אשי: אפילו למ"ד נשיא שמחל על כבודו כבודו מחול, מלך שמחל על כבודו – אין כבודו מחול, שנאמר "שום תשים עליך מלך, שתהא אימתו עליך" (קידושין ל"ב ב') אין בסמכות ראש הממשלה למחול על כבודה של מדינת ישראל.

גם השופטים כפופים למאמר רבי חנינא: הווי מתפלל בשלומה של מלכות שאילמלא מוראה של מלכות איש את אחיו חיים בלעו (אבות ג' ב'). אם ישראל מאוחדים אפילו עובדי עבודה זרה איש לא יוכל להם (תנחומא). על השופטים להקפיא את משפט נתניהו. הפוגע במעמד ראש הממשלה פוגע באחדות. ובאין אחדות אי אפשר להגיע לניצחון.

מדינת ישראל נענשה קשות על שהעמידה לדין את ראש הממשלה. יש מומחים למשפט הטוענים שההאשמות חסרות בסיס והן נובעות מהרצון להפיל את הממשלה שלא באמצעות הקלפי. יש מומחים לביטחון הטוענים שהאסון שפקד אותנו ב 7.10.23 נבע מהשסע בעם שנוצר מהוויכוח על הרפורמה המשפטית מאבק בין הרשות השופטת לבין הרשות המבצעת; ממשלת ישראל. באין יציבות משטרית איש הישר בעיניו יעשה ומכאן הדרך קצרה ח"ו למצב בו "נ֣וֹעַ תָּנ֤וּעַ אֶ֙רֶץ֙ כַּשִּׁכּ֔וֹר וְהִֽתְנוֹדְדָ֖ה כַּמְּלוּנָ֑ה וְכָבַ֤ד עָלֶ֙יהָ֙ פִּשְׁעָ֔הּ" (ישעי' כ"ו).

מאבק זה על דמותה הדמוקרטי של המדינה יצר קרע בעם ובראות שונאי ישראל את השסע בחברה הישראלית קיבלו את העוז לקום ולהשמיד את המדינה היהודית ולהקים במקומה חליפות איסלמית.

לו דוד המלך היה חי, הוא היה דורש להקפיא את כל ההליכים המשפטיים נגד ראש הממשלה. במדינה יהודית ודמוקרטית. אמר דוד המלך "משפטי ה' אמת צדקו יחדיו" (תהילים י"ט י'). מתי המשפט הוא משפט אמת? אם פסק הדין יחבר את הניצים. ככל שמשפט נתניהו מתמשך ללא הכרעה, כן מתרחקים אנחנו מהסיכוי שהמשפט יביא ל- "צדקו יחדיו" ולכן עדיף להקפיא את המשפט הפוגע באחדות ישראל ומרחיק אותנו מהניצחון.

 

◼️ הצטרפו לחדשות מזכרת בתיה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

■ הצטרפו לחדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן